ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,8308
    Dolar
  • Euro
    48,6305
    Euro
  • Altın
    5.639,690
    Altın
  • Bist-100
    10.720,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    6/10°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    5/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Milyonlar etkilenecek... Uzmanlar tek tek anlattı
Milyonlar etkilenecek... Uzmanlar tek tek anlattı
DEM'in İmralı çıkışına CHP'den ret
DEM'in İmralı çıkışına CHP'den ret
Altın gümüş derken aradan fırladı: Yatırım yapan zengin oldu
Altın gümüş derken aradan fırladı: Yatırım yapan zengin oldu
Muğla'da 4.1 büyüklüğünde deprem!
Muğla'da 4.1 büyüklüğünde deprem!
12 Temmuz 2025 Cumartesi - 18:24

Urla'da Altınköy Plajı eylemi... ''Ranta, talana feda etmeyeceğiz''

İzmir'in gözde tatil merkezlerinden Urla'da Altınköy'ün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından satılarak özel plaj haline getirilmesi girişimi protesto edildi. Bölge halkı, STK'lar ve çevreciler "Urlamız'ı ranta talana feda etmeyeceğiz" pankartı açtı. Eyleme destek veren Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, plajın halka ait olduğunu vurgulayıp, "Kiralanacaksa da biz Urla Belediyesi olarak almaya hazırız" dedi.

Urla da Altınköy Plajı eylemi...  Ranta, talana feda etmeyeceğiz

SONKALEİZMİR-Urla'nın cennet köşelerinden Altınköy Plajı'nın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından özelleştirilmesi kararı protesto edildi. İzmir halkının para vermeden girebildiği ender plajlardan olan Altınköy'de düzenlenen eyleme çevreciler, STK'lar ve Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan da destek verdi. Bölge halkı ellerinde pankartlarla özelleştirme kararına tepki gösterdi. Çevreciler, plajın yıllardır halk tarafından denize girilebilecek ender noktalardan olduğunu, özel bir şirkete kiralanması ile halkın buraya giremeyeceğini ya da yüksek bedeller ödeyeceğini belirtti. 

HALKIN PLAJI OLARAK KALMALI

Akkoy platformunun çağrısıyla bölgeye gelen halk, STK’lar, çevreciler bu girişimi şiddetle protesto ederek Çevre Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Buranın herhangi özel bir şirkete kiralanmamasını, eğer kiralanacaksa da Urla Belediyesi'ne halk plajı olarak verilmesini istendi.

BAŞKAN BALKAN'DAN NET ÇAĞRI

Eyleme destek veren Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, plajın halka ait olduğunu ve öyle kalmasını istediklerini vurguladı. Altınköy'ün özel bir şirkete verilmemesi için çağrı yapan Balkan, "Kiralanacaksa Urla Belediyesi'ne olarak halkın hizmetinde kalması için almaya hazırız. Zaten bir de burada 650 konutluk bir proje düşünüyorlar. Onu da istemiyoruz" diye konuştu.

YARIMADA DERNEĞİ'NDEN DESTEK

Protestoya çevre ilçelerden ve İzmir’den destek grupları da dahil oldu. Katılımcı Çeşme Yarımada Çevre Derneği Başkanı Ahmet Güler, halkın yanında olduklarını ve protestoyu desteklediklerini belirtti. 

 
DEM Parti'den ittifak açıklaması
 
Başkan Tugay Saraybosna’daki ziyaretlerini sürdürdü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SS TEOS KOOPERATÝF 13 Temmuz 2025 Pazar 16:04

Anlaþýldý sizde tarafsýz þeffaf deðilsiniz

Yorumu oyla      0      0  
SS TEOS ALTYAPI KOOPERATÝFÝ 13 Temmuz 2025 Pazar 10:16

Yorumlarý yayýnlarken tarafsýzlýk ve farklý görüþlere yer verme konusunda nasýl bir yaklaþým sergiliyorsunuz? Belirli bir konu hakkýnda yalnýzca belli bir görüþü mü tercih ediyorsunuz?"

Yorumu oyla      0      0  
S.S TEOS ALT YAPI KOOPERATÝFÝ BASKANA SORULARÝMÝZ 13 Temmuz 2025 Pazar 09:39

SORULARÝMIZ 1) 1100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planý''nda "konut alaný" olarak belirlenmiþ olan parseller için, 15000 ve 11000 ölçekli imar planlarýný hazýrlama sürecini neden baþlatmadýnýz veya tamamlamadýnýz? Bu gecikmenin gerekçeleri nelerdir ve bu konuda somut bir takviminiz var mýdýr? 2) Koruma Amaçlý Ýmar Planý olarak bahsettiðiniz çalýþmanýn kapsamý nedir? Bu plan, tapulu mülkiyet haklarýný nasýl etkileyecek ve bölgedeki mevcut mülkiyet durumunu göz önünde bulunduruyor mu? 3) Daha önce "kýyý kenarý çizgisi", "koruma alaný" gibi gerekçelerle imar planý yapýlmadýðý iddialarýna karþý, arazimizin mevcut yasal statüsünün (kýyý kenarý gerisinde ve sürdürülebilir koruma alanýndan çýkarýlmýþ olmasý) farkýnda mýsýnýz? Bu konudaki tutumunuzda bir deðiþiklik var mýdýr? 4) Altýnköy bölgesindeki "kýyýlar halkýndýr" söylemini desteklerken, tapulu mülkiyet hakký sahiplerinin yasal haklarýný nasýl güvence altýna almayý planlýyorsunuz? Özel mülkiyet ile kamusal kullaným arasýndaki dengeyi nasýl kuracaksýnýz? 5) Altýnköy Küme Evleri''nin bulunduðu bölgede daha önce imar planlarý yapýlmýþ ve yapýlaþmaya izin verilmiþken, neden ayný yasal statüdeki diðer alanlar için benzer bir süreç iþletilmemektedir? Bu çifte standartýn gerekçesi nedir? 6) Belediyenizin, imar planlarýný yapmamasýnýn getireceði hukuki ve cezai sorumluluklar hakkýnda bilginiz var mý? Mülkiyet sahiplerinin açabileceði davalar ve tazminat talepleri konusunda bir deðerlendirmeniz mevcut mudur? 7) Bahsedilen sivil toplum kuruluþuyla (Akkoy Derneði) aranýzdaki iþbirliðinin niteliði nedir? Bu iþbirliði, belediyenin tarafsýz ve adil kamu hizmeti saðlama görevini nasýl etkilemektedir? 8) Altýnköy plajýnýn gelecekteki kullanýmýna dair somut bir vizyonunuz var mý? Herhangi bir özelleþtirme, kiralama veya iþletme devri gibi bir durum söz konusu mudur? Eðer öyleyse, bu süreç þeffaf bir þekilde nasýl yürütülecek ve halkýn eriþimi nasýl garanti altýna alýnacaktýr?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel şehit Piyade Teğmen Furkan Sert’in ailesini ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan ...
Terör örgütü PKK mensuplarının yaktığı silahların nerede muhafaza edileceği belli oldu
Terör örgütü PKK’nın fesih kararı ve Öcalan’ın silah bırakma çağrısı sonrası ...
Leman Dergisi'nin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında tutuklama talebi
Leman Dergisi Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir, başlatılan soruşturma ...
 
Ehliyetler 1 Ağustos'tan itibaren geçersiz sayılacak!
Ehliyetini hala yenilemeyenler dikkat! 3 milyondan fazla kişi eski tip ...
LGS usulsüzlük iddialarına MEB'den açıklama!
LGS'de usulsüzlük iddialarının ardından MEB'den son dakika açıklaması geldi.
İzmirliler'in adını anketle belirlediği aslan öldü!
İzmir'in Torbalı ilçesinde çiftlikte ele geçirildikten sonra Büyükşehir ...
 
İzmir'de yangın darbesi... Sürüngenlerin yaşam alanları yok oluyor!
Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Doç. Dr. Yusuf Bayrakcı, ...
Muharrem İnce’den 'LGS' çarpıcı iddiası: Pis kokular geliyor
CHP'li Muharrem İnce, LGS sonuçlarına dair dikkat çeken bir iddiada bulundu... ...
Bütün kredi kartı sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bütün kredi kartı sahiplerini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 8 7 1 0 20 3 17 22
2 Trabzonspor 8 5 2 1 13 6 7 17
3 Göztepe 8 4 4 0 11 2 9 16
4 Fenerbahçe 8 4 4 0 12 5 7 16
5 Gaziantep FK 8 4 2 2 12 12 0 14
6 Beşiktaş 7 4 1 2 12 9 3 13
7 Samsunspor 8 3 4 1 10 8 2 13
8 Tümosan Konyaspor 7 3 2 2 13 9 4 11
9 Corendon Alanyaspor 8 2 4 2 10 9 1 10
10 Hesap.com Antalyaspor 8 3 1 4 9 13 -4 10
11 Kasımpaşa 8 2 3 3 8 9 -1 9
12 Çaykur Rizespor 7 2 2 3 9 11 -2 8
13 Rams Başakşehir 7 1 3 3 6 7 -1 6
14 Gençlerbirliği 8 1 2 5 7 12 -5 5
15 Kocaelispor 8 1 2 5 5 12 -7 5
16 ikas Eyüpspor 8 1 2 5 4 11 -7 5
17 Zecorner Kayserispor 8 0 5 3 5 17 -12 5
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 8 1 0 7 7 18 -11 3
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri