ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4163
    Dolar
  • Euro
    34,8062
    Euro
  • Altın
    2.402,670
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
17 Şubat 2022 Perşembe - 01:52

Urla'da şantaj davası!

Urla eski Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Önder Can, Ankara Kuşu isimli twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar'a şantaj davası açtı. Yaşar'ın Urla'da işleri bozulan müteahhitlerden 50 bin euro aldıktan sonra Can hakkında karalama kampanyası başlattığı, sonrasında Can'dan da 20 bin euro istediği ileri sürüldü. Tanıkların doğruladığı iddialarla ilgili bir ses kaydı da dosyaya delil olarak girdi. Mahkeme, Yaşar'ın telefon HTS kayıtları ve banka hesap hareketlerinin incelenme talebini ise reddetti.

Urla da şantaj davası!

SONKALEİZMİR- İzmir'de Urla Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz'un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından 18 Aralık 2019 tarihinde yerine vekaleten dönemin Urla Kaymakamı Önder Can atandı. Gayrimenkul piyasasının yüksek olduğu ilçede hem belediye başkanlığı hem de kaymakamlık görevlerini yürüten Önder Can, bir süre sonra bazı arazi iddialarıyla gündeme geldi.

"Ankara Kuşu" adlı twitter hesabının ortaya attığı, "Urla'da 3 milyon TL değerinde arazi satın aldığı ve usülsüz işlemler yaptığı" iddiaları sonrasında kayyum kaymakam Can için İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık herhangi bir müfettiş soruşturması yürütmeden, 2020 yılının son gününde, sürpriz bir şekilde Önder Can'ı görevden aldı.

Aydın'ın Köşk İlçesi'ne kaymakam olarak atanan Can, "Gururla, başım dik ve vicdanım rahat bir şekilde sizlere elveda diyorum. Hakkınızı helal edin" diyerek veda açıklaması yaptı. Urla'da 250 metrekare konut inşaat iznine sahip toplam 1785 metrekare büyüklüğünde bir arsa satın aldığını, bunun da İçişleri Bakanlığı'nca "etik bulunmadığı için" görevden alındığını aktaran Can, İzmir'den ayrıldı.

Ancak, Kaymakam Can, birkaç ay sonra yayımlanan kararnameyle Vali Yardımcısı olarak İzmir'e geri döndü.

(Önder Can)

Halen İzmir Vali Yardımcı olan Önder Can, Urla'daki görevinden alınmasına neden olan paylaşımların yapıldığı "Ankara Kuşu" isimli twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar hakkında şantaj davası açtı. Urla 3 Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması dün yapıldı. Urla'dan çok sayıda muhtar, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yurttaş da Can'a destek vermek için Urla Adliyesi'ne geldi.

Duruşmaya Önder Can'ın yanı sıra tanıklar Fatih Yüksel ve Kerim Arapoğlu katıldı. Hakkında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen sanık Oktay Yaşar ve mazeret bildiren avukatı Hasan Seymen ise duruşmaya katılmadı. 

"PARANIN 20 BİN EURO'SUNU HARCADIM..."

Tanık Fatih Yüksel, attığı tweetler sonrasında Oktay Yaşar ile Ankara'da 30 Aralık 2020 tarihinde görüştüklerini anlattı. Görüşmede Önder Can'ın yanı sıra Kerim Arapoğlu ve Fatih Sarıkaya'nın da yer aldığını belirten Yüksel, Yaşar'ın Can'la ilgili tweetleri atmak için Urla'daki bazı müteahhitlerden 50 bin euro aldığını söylediğini aktardı. Yüksel, Yaşar'ın görüşmede Can'ın suçsuzluğuna ikna olduğunu, onu karalamak için aldığı 50 bin euro'yu müteahhitlere iade edeceğini söylediğini, ancak ertesi gün kendisini cep telefonundan arayıp "Paranın 20 bin euro'sunu harcadım. Önder Can bana 20 bin euro versin ben de müteahhitlere paranın tamamını iade edeyim. Sonra da Can ile ilgili özür tweeti atayım" dediğini ileri sürdü.

"GÖRÜŞME, YAŞAMKENT'TEKİ BİR OFİSTE OLDU"

Görüşmede yer alan diğer tanık Kerim Arapoğlu da Yüksel'in ifadelerini doğruladı. Arapoğlu, görüşmenin Ankara Yaşamkent'teki bir ofiste yapıldığını, ertesi gün Yaşar'ın tekrar Yüksel'i cep telefonundan arayıp 20 bin euro istemesine ise şahit olduğunu anlattı. Can'ın para isteğini şiddetle reddettiğini, "Zaten mağdur edildim, bir de üstüne 20 bin euro ödemek istemiyorum" dediğini dile getiren Arapoğlu, bunun üzerine Yaşar'ın itham içeren tweetlerinin devam ettiğini söyledi.

(Oktay Yaşar)

SES KAYITLARINDA ÇARPICI İFADELER

Can'ın avukatı Ali Onar'ın mahkemeye sunduğu, dosyaya delil olarak giren ve Yaşar'a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarında ise çarpıcı ifadeler yer aldı. Kayıtlarda, Oktay Yaşar olduğu belirtilen kişinin Önder Can'ı karalamak için AKP'li müteahhitlerden 50 bin euro aldığına yönelik itirafları dikkati çekti.

O dökümden bazı kesitler şöyle:

Önder Can: Benim hedef olmamın sebebi ne?

Oktay Yaşar: Abi bir olay duyuldu mu, otomatikman hamle yapmaları gerekiyor, yapmadı mı yarın öbür gün ben... Dedim ki, abi dedim, bakarım dedin, niye yapmadın dedi. Yani ha hedef olma nedenin de bir hafta filan oluyor ya da 10 gün oluyordur. Tam hatırlamıyorum, oradaydık (Urla'yı kast ediyor). İki müteahhitle oturduk. Bir partiden dolayı. Hatta onlar da AK Partiliydi. Bu tarafa geldiler. Bir bağlantı kurdular benimle. Konu o yani. Burada da anlattım. Fatih abinin ilk defa haberi vardır. Bu adamın adamın haberi yok. 50 bin euro para aldım. Verdiler ilave olarak. Kamu yararı diye yaptım. Etik değildi, hani bu adam vurgun yaptı, bilmem ne dedi. Falan filan demedik. Hatta orada da dedim ki, kaymakamın dedim, böyle böyle toprak alımı doğru mu?

Önder Can: Evet

Oktay Yaşar: Yanıt verdin mi, vermedin

Önder Can: Vermedim, niye vermedim, çünkü şundan dolayı..

Oktay Yaşar: Ben olayın ben de vermem abi orada. Ama ben o gün bağlantıya girerdim, öyle ya da böyle...

"KAYMAKAM BEY PROBLEM YARATIYOR, DEDİLER"

Kayıtlarda, Oktay Yaşar'a ait olduğu belirtilen, müteahhitlerden 50 bin euro aldığı itirafının yer aldığı başka bir bölüm ise şöyle:

Oktay Yaşar: Bine yakın adam var. İki hafta falan oluyor, kaymakamım o tarafa geldik.

Önder Can: Hı hı

Oktay Yaşar: Orada iki milyar, farklı bir konudan dolayı geldik. Orada da bir müteahhit geldi yanıma. İkametleri Urla olmayabilir ama Urla'da bina yapan adamlar var. Adını vermiyorum.

Önder Can: Vermeye gerek yok

Oktay Yaşar: Ya onlar dediler ki kaymakam bey problem yaratıyor, vurgun yapıyor, bunlar da kanıtları, atalın falan filan...

Önder Can: Tamam neymiş yani, bendeki kanıtları

Oktay Yaşar: Bundan dolayı da hani tutuklandı mı falan, bir katkıda bulunalım diye 50 bin euro para aldım. Fuat abi haberi yoktu, sormayın

Üçüncü şahıs: Şeyden mi?

Oktay Yaşar: Müteahhitlerden... Kanal kurdun (Youtube kanalını kast ediyor) falan filan yaptılar. Para aldım. Olaya böyle bakıyorum zaten. Atletik falan muhabbetine girme. Ona yaptım, kamu yararına bakıyorum yani. Baktım, olay o

Önder Can: Vurgun ne yapmışım yani, merak ettim

Oktay Yaşar: Vurgundan öyle aklımda kalanları anlatayım. Bayağı vardı. İddia bunlar tabi.

Önder Can: Tabii. Ben de cevap vereyim. Bunlar aramızda, şuanda kamu görevlisiyim.

Oktay Yaşar: Madem öyle

Üçüncü Şahıs: Bu ortamda olmasının sebebi, müsebbibi benim.

Önder Can: Bak bir dost ortamındayız. Doğrusu bende.

Oktay Yaşar: Hayır Muharrem abi, öyle der ki ben anlatayım.

Üçüncü Şahıs: Ben Önder beyi çok severim. Beraber çalıştık. Oturduk. Oktay beyle hakeza siyaseten her türlü çözerim abi burada.

Oktay Yaşar: Yani abi konu bu. Örnek veriyorum; aklımda kalanlardan anlatıyorum. Adam diyor, para vermeyen, kendinden olmayan müteahhitleri burada barındırmıyor, diyor. Yani tamam her belediye para alabiliyor değerinde. Ama diyor, bu adam abartıyor.

Önder Can: Neyi abartıyormuşum, kendime mi alıyormuşum?

AK PARTİ ADAYI, ESKİ BAŞHEKİMLE İLGİLİ DE İDDİALAR

Kayıtlarda, 3 milyon TL olduğu söylenen arazinin aslında 1 milyon 900 bin TL'ye alındığını, bunu da müteahhit olan babası ile birlikte kredi çekerek aldıklarını anlatan Önder Can, kendisine haksızlık yapıldığını, birisinin ayağını kaydırdığını söyledi.

Oktay Yaşar'a ait olduğu belirtilen, son seçimlerde AK Parti'nin Urla Belediye Başkan Adayı ve Urla Devlet Hastanesi eski Başhekimi Adıgüzel Demirel ile ilgili sözler de dikkati çekti.

O tapelerde şu ifadeler yer aldı:

Oktay Yaşar: Bir tane doktor var orada. Doktor da...

Beşinci şahıs: Başhekimdi, Adıgüzel

Oktay Yaşar: Ne adı?

Beşinci Şahıs: Adıgüzel soyadı

Önder Can: Adıgüzel Demirel

Beşinci Şahıs: Adıgüzel Demirel

Oktay Yaşar: Bak o da hapı yuttu yani. O kadar söyleyeyim. Yani öyle böyle değil. Partiye (AKP'yi kast ediyor) gelen paraları da alıyor. 2 milyon partiye para geliyor adaylık döneminde. Paraları hep kendi alıyor. Yemiyor da kenarda tutuyor parayı. 41, 42 tane adına, hanımıyla, onun adına yer var tapuda.

Önder Can: Bilmiyorum, bilmiyorum. Yani velhasıl kelam.

Oktay Yaşar: Yani Urla demek ki değerleniyor abi. Millet orada hep yer yaptığına göre.

TELEFON KAYITLARI VE PARA HAREKETLERİNİN İNCELENMESİ TALEBİNE RET

Tanıkların dinlenmesinin ardından, sanık Oktay Yaşar’ın savunmasının tespiti için Gebze 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazılan, 3 Mart 2022 tarihli talimat yanıtının beklenmesine karar verildi.

Önder Can'ın, kendisini karalatmak amacıyla 50 bin euro verdiği öne sürülen müteahhitlerin kimliğinin tespiti için sanık Yaşar'ın cep telefonu HTS kayıtları ve banka hesap hareketlerinin incelenmesi talebi mahkemece reddedildi.

Can'ın bu konuda daha önce Urla Cumhuriyet Savcılığı'na ayrıca yaptığı başvurunun da reddedildiği, üst mahkemenin 'talebin dikkate alınması' yönünde kararına rağmen savcılığın kararında ısrarcı olduğu öğrenildi.

İzmir Vali Yardımcısı Önder Can'ın müşteki, Oktay Yaşar'ın sanık olduğu davanın yeni duruşması 20 Nisan 2022 saat 11.00'e bırakıldı.

FETÖ'DEN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANMIŞ, BERAAT ETMİŞTİ

Daha önce, Ankara'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istenmişti. 140 gün hapis yattıktan sonra ilk duruşmada tahliye edilen Yaşar, daha sonra beraat etmişti.

 
Elektrik fiyatlarına yeni düzenleme!
 
İzmir'de uyuşturucuya geçit yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik fiyatlarına yeni düzenleme!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "210 kilovata kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin ...
271 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
İzmir'de ikiz kardeşlere acı veda!
Manisa'nın Kula ilçesindeki çiftlik evinde çıkan yangında, dumandan zehirlenerek ...
 
İzmir'de tefeci operasyonu!
İzmir'in Tire ilçesinde tefecilik yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı.
Yağcıoğlu Apartmanı davasında sona gelindi!
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde 11 kişinin hayatını kaybettiği ...
Köpeklere taş attı, uyaran kadınlara saldırdı!
İzmir'de, Yasemin Ç. (55) ile Tezcan K. (49), havlayan sokak köpeklerine ...
 
İzmirli depremzedenin hazin sonu!
İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depremde ağır hasar oluşan 8 katlı binadan ...
İzmir'deki hazine: KEY!
İzmir'in Torbalı ilçesindeki "Türkiye’nin en kapsamlı klasik otomobil ...
Çakıcı’nın yeğenine silahlı saldırı!
Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı'ya İstanbul'da silahlı saldırı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri