ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
2 Ağustos 2023 Çarşamba - 13:14

Usta gazeteci İsmail Sivri anıldı...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı, gazeteci yazar İsmail Sivri, 16’ıncı yıldönümünde törenle anıldı. İGC Başkanı Dilek Gappi, “Gücümüzü Hasan Tahsin’den alıyoruz. İsmail Sivri’nin felsefesini yaşatmak bizim boynumuzun borcu” dedi.  

Usta gazeteci İsmail Sivri anıldı...

İsmail Sivri’nin Alsancak’taki anıtı önünde düzenlenen törene, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi Eski Başkanı Erdal İzgi, İGC Onursal Başkanı 26. ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel, İGC Başkanı Dilek Gappi, İGC önceki Dönem Başkanı Misket Dikmen, İGC üyeleri, İzmir 68’liler Birliği Başkanı Gazeteci Yazar Okan Yüksel, İzmir’i Sevenler Platformu Genel Koordinatörü Cevat Ziya Maruflu, İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Sivri Gökmen ve İsmail Sivri’nin gazeteci dostları katıldı. Her yıl olduğu gibi, ölümünün 16’ıncı yılında İsmail Sivri anıtına, kırmızı karanfiller bırakıldı.  

‘ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR’ 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, şu ifadeleri kullandı: “16 yıldır yürekten anılıyorsan efsanesin demektir. Her yıl anılarımızı anlatıyoruz. Biraz da kendisine Türk basını ve yerel basının geldiği noktadan haber verelim isterim. Gerçi hiç de iç açıcı olmayacak söyleyeceklerimiz. Onuruyla, özgürce yaşamanın bedelini en ağır yine gazeteciler ödüyor. Halen düşünceleri nedeniyle cezaevinde olan meslektaşlarımız var, hatta doğru bir haberi sosyal medyadan paylaştığı için gözaltına alınan, tutuklanan meslektaşlarımız var. Açık açık da söyleniyor, bu haberi neden paylaştın diye. Sadece baskı değil ki, ekonomik şiddet de var üzerimizde. Hatta önümüzdeki günlerde zar zor elde ettiğimiz istihdamda zor günler bizleri bekliyor” dedi. 

‘GÜCÜMÜZÜ HASAN TAHSİN’DEN ALIYORUZ’ 

Gappi, şöyle devam etti: “Özgür kalmak, bağımsız haber yapmak için direniyoruz ve direneceğiz. Çünkü gücümüzü bağımsızlık meşalesini yakan Hasan Tahsin’den, izinden gitmeye ant içtiğimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Dünya basın özgürlüğü endeksinde son sıralardan ön sıralara gelinceye kadar mücadelemiz sürecek. İsmail Sivri’nin felsefesini yaşatmak bizim boynumuzun borcu. Önce gazeteci, sonra insan tartışmalarına dur diyen o güzel felsefeyi yaşatmak boynumuzun borcu.” 

‘İZ BIRAKMIŞ BİR BÜYÜK’ 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da, “16 yıl geçmesine rağmen bir meslek liderinin unutulmaması çok önemli. İz bırakmak çok önemli. İsmail Sivri de çocuklara olan düşkünlüğü ile iz bırakmış bir büyüğümüz. Şakacı, mütevazi kimliği ile hep sevilmiştir. İsmail Sivri ismini yaşatabilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.  

‘NASRETTİN HOCA GİBİYDİ’ 

İGC Önceki Dönem Başkanı Misket Dikmen, “İsmail Sivri, zaman zaman babamdan sonra şefkatine sarıldığım en önemli isimdir. Onunla cemiyet altında çalışabilmek benim için çok önemli. İsmail Sivri’yi özlemle yad ediyorum” dedi. İGC Onursal Başkanı 26. ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel ise “İsmail ağabey şakacıydı. Nasrettin Hoca gibiydi. Onu tanıdığım için çok mutlu ve gururluyum. Özlemle anıyorum” diye konuştu. Babası İsmail Sivri’yi anlatan İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Sivri Gökmen, şu ifadeleri kullandı: “Ben babamın anıtının olduğu sokakta oturuyorum. 16 yıldır köşede babam var diyorum. Onunla konuşuyorum. Türkiye’yi anlatıyorum. 48 yıl bir babadan öte, dost arkadaş, bir babanın kızı olmak bambaşka bir duygu. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ederim.” 

Gökmen’in ardından konuşan Konak Belediyesi Eski Başkanı Erdal İzgi, İsmail Sivri’yi özlemle andıklarını dile getirirken, gazeteci Okan Yüksel de, “Ölür ölmez unutulmak istemiyorsanız, yazılmaya değer işler yapın. İsmail ağabey, onurlu çalışkan ve üretkendi. Onu özlemle anıyorum” diye konuştu. 

 
Karşıyaka'ya yüksek istişare kurulu geliyor
 
Efes Selçuk'ta projeler tam gaz...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanseri iki kez yendi: "Mücadelem diğer hastalara umut olsun"
İzmir'de 1 çocuk annesi Nazife Selçuk (41), kolon kanseri tedavisinin ...
Grevi bitiren anlaşmanın detayları belli oldu!
İzmir'de metro ve tramvay grevini sona erdiren anlaşmanın detayları belli ...
Fatih Altaylı ve Varank'ın TOGG kapışması!
Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kendi YouTube kanalında ...
 
O TV kanalı yayın hayatına son verdi
'Birlik ve Beraberlik Noktası' mottosuyla önce Konya daha sonra ise İstanbul ...
İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne görevden alındı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile; Emniyet Genel ...
Naci Görür o il için uyardı!
Prof. Dr. Naci Görür, Konya ve Erzurum illerinde meydana gelen depremlerin ...
 
Atatürk dizisine soruşturma!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yerli içerik ...
İzmir'de korkutan deprem...
İzmir'in Buca ilçesinde saat 18.36'da 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Sezgin Baran Korkmaz tahliye edildi!
Kara para aklamakla suçlamasıyla iki yıl önce Avusturya'da yakalanan ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri