ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9912
    Dolar
  • Euro
    51,1730
    Euro
  • Altın
    7.272,890
    Altın
  • Bist-100
    12.943,00
    Bist-100
  • ADANA
    4/17°
    ADANA
  • ANKARA
    2/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    8/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/17°
    IZMIR
  • KONYA
    0/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Timur Cihantimur'un babası Bülent Cihantimur'dan avukatları hakkında suç duyurusu: 15 milyon lira dolandırıldım!
Timur Cihantimur'un babası Bülent Cihantimur'dan avukatları hakkında suç duyurusu: 15 milyon lira dolandırıldım!
Kara Kuvvetleri’nde 'yolsuzluk' iddiasına Mill Savunma Bakanı’ndan açıklama
Kara Kuvvetleri’nde "yolsuzluk" iddiasına Mill Savunma Bakanı’ndan açıklama
MSB'den İran'dan ateşlenen ve Türkiye hava sahasında düşürülen füzeye ilişkin açıklama!
MSB'den İran'dan ateşlenen ve Türkiye hava sahasında düşürülen füzeye ilişkin açıklama!
Mehmet Şimşek'ten akaryakıt açıklaması
Mehmet Şimşek'ten akaryakıt açıklaması
15 Aralık 2020 Salı - 17:37

Uzmanlar açıkladı: İşte koronavirüsün en çok bulaştığı yerler

New York Üniversitesi'nden (NYU) bilim insanları, toplu taşımada koronavirüs bulaşmasının sanılanın aksine daha az yaygın olduğunu açıkladı. Uzmanlar, koronavirüsün en çok aile içinde ve mahalle toplantılarında bulaştığını açıklandı.

Uzmanlar açıkladı: İşte koronavirüsün en çok bulaştığı yerler

Bilim insanları, korona virüs ile ilgili çarpıcı araştırmalar ortaya koymaya devam ediyor. Son olarak New York Üniversitesi'nden (NYU) bilim insanları, toplu taşımalarda korona virüs bulaşması ile ilgili çarpıcı bir araştırmayı ortaya koydu.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Robert F. Wagner Kamu Hizmeti Okulu ve Rudin Toplu Taşıma Merkezi'nden araştırmacılar, toplu taşıma kullanımıyla mevsimsel grip ya da zatürre gibi hastalıklardan ölüm oranları arasında bir ilişki olmadığını ortaya koydu.

 VERİLER KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENDİ

1 Aralık'ta Plos One'da yayımlanan araştırmada, Hastalık Korunma ve Kontrol Merkezi'nin (CDC) 121 şehirde 10 yıllık süre zarfında yaşanan zatürre ya da grip kaynaklı can kayıplarına dair bilgileri, ABD Nüfus Dairesi'nden toplu taşıma kullanımı verileriyle karşılaştırmalı olarak incelendi.

Çalışma, temel olarak toplu taşımanın daha fazla kişi tarafından yoğun olarak kullanıldığı şehirlerde enfeksiyonların daha yaygın olup olmadığını belirlemeyi amaçladı. Fakat bilim insanları, bu iki unsur arasında somut bir bağlantı bulamadı.

 "MAHALLEDE BİR ARAYA GELMEKTEN DAHA TEHLİKELİ DEĞİL"

Çalışmanın yazarları, şu sonuca vardı: Toplu taşıma kullanımının okul, işyeri, ibadethane, spor müsabakaları ve mahallelerde bir araya gelmeye kıyasla daha tehlikeli olduğuna ilişkin net bulgular elde edilmedi.

Aynı şekilde, toplu taşıma kullanımının halk arasında, toplu taşımayı bizzat kullanmayanlar da dahil, grip virüsünün bulaşma oranını artırıp artırmadığına ilişkin de net sonuçlara varılmadı. Örneğin, analizlerde toplu taşıma kullanım oranının en yüksek olduğu yerlerden New York, aynı zamanda grip ve zatürreden ölüm oranlarının en düşük olduğu yer çıktı.

Çalışma Kovid-19 salgınından önce yapılmış olsa bile, korona virüs de mevsimsel gribe benzer şekilde yayıldığından, bilim insanları sonuçların şu anki salgın için de geçerli olabileceğini belirtti.

Öte yandan, Maryland Üniversitesi Kamu Sağlığı Bölümü'nde, virüslerin hava yoluyla bulaşması üzerine çalışmalar yapan çevre sağlığı uzmanı Profesör Donald Milton ise sonuçları inandırıcı bulmadığını belirtti. Profesör Milton, konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:Bu çevresel analizin değeri bana pek anlaşılır gelmedi.

Nüfus yoğunluğunu göz önüne alan, toplu taşıma kullanım oranlarıyla grip ve zatürreden can kaybı oranları arasında (bu hastalıklardan ölenlerin çoğu yaşlı kişiler, artık çalışmıyor ve en işlek saatlerde toplu taşımayı kullanmıyor olabilirler) doğrudan ilişki tespit edilmediğine dair bulgular, toplu taşıma kullanımının riskini anlamama yardımcı olmuyor.

 
CHP'den çok konuşulacak Diyanet iddiası: Tarikatlara 81 milyon lira bütçe!
 
Saray'a anket şoku: Erdoğan yüzde 40, AK Parti yüzde 32!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den çok konuşulacak Diyanet iddiası: Tarikatlara 81 milyon lira bütçe!
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 ...
Diyanet'ten açıklama... Piyango bileti haram!
Büyük ikramiyenin 100 milyon olduğu Milli Piyango Yılbaşı Özel çekilişi ...
Muhittin Böcek'ten CHP'li bazı isimlere sitem
Koronavirüs tedavisinin ardından görevine geri dönen Antalya Büyükşehir ...
 
İstanbul'da ölümler iki katına çıktı
İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Sağlık Bakanlığı'nın güncellemesiyle ...
Foça'da tekneler battı
İzmir'in Foça ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle ...
TBMM ihalesi de Cengiz'e gitti!
TBMM ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2021 yılı elektrik enerjisi ...
 
Cihan Türsen'den Mavişehir açıklaması! BAŞKAN TUGAY'IN YERİNDE BEN OLSAM...
Karşıyaka Mavişehir'deki su baskını sonrası eski Belediye Başkanı Cihan ...
İzmir için çarpıcı deprem araştırması... KAÇ YIL ARALIKLARLA OLACAK?
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ...
İzmirli öğrenciler Türkiye'yi temsil edecek
TÜBİTAK'ın 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında derece ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 24 18 4 2 58 18 40 58
2 Fenerbahçe 24 15 9 0 54 23 31 54
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 24 13 7 4 45 29 16 46
5 Göztepe 24 11 9 4 27 16 11 42
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 24 7 11 6 25 27 -2 32
8 Kocaelispor 24 8 6 10 21 25 -4 30
9 Gaziantep FK 24 7 8 9 30 40 -10 29
10 Çaykur Rizespor 24 6 9 9 31 35 -4 27
11 Corendon Alanyaspor 24 5 11 8 26 30 -4 26
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 24 6 6 12 28 34 -6 24
13 Hesap.com Antalyaspor 24 6 6 12 24 38 -14 24
14 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
15 ikas Eyüpspor 24 5 7 12 19 35 -16 22
16 Kasımpaşa 24 4 8 12 20 35 -15 20
17 Zecorner Kayserispor 24 3 11 10 18 43 -25 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri