ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,8456
    Dolar
  • Euro
    50,6323
    Euro
  • Altın
    6.174,370
    Altın
  • Bist-100
    11.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/18°
    ADANA
  • ANKARA
    3/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    6/17°
    IZMIR
  • KONYA
    4/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Sadettin Saran gözaltına alındı
Sadettin Saran gözaltına alındı
50 bin mahkuma tahliye yolu açıldı
50 bin mahkuma tahliye yolu açıldı
Anne ve oğlu, 1 gün arayla aynı balkondan düşerek öldü!
Anne ve oğlu, 1 gün arayla aynı balkondan düşerek öldü!
Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar ortaya çıktı!
Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar ortaya çıktı!
22 Mayıs 2020 Cuma - 11:08

Uzmanlar uyardı!

Türk Amerikan Bilim İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu: "19 farklı ülkeden topladığımız, 50'si Türkiye'den olmak üzere, 130 adet propolisli ürünün, etken madde miktarını ve etiketinde belirtilen miktarda propolis içerip içermediğini analiz ettik" "130 ürünün yüzde 91'inin, sahte Çin propolisi içerdiğini ancak bu durumun etiketlerinde belirtilmediğini tespit ettik"

Uzmanlar uyardı!

Türk Amerikan Bilim İnsanları Derneği (TASSA) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, propolisin bağışıklık sistemi için çok önemli olduğunu belirterek, piyasada çok fazla sahte ürünün bulunduğunu bildirdi, tüketicileri sahte ürünlere karşı uyardı. 
BEE'O UP'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen TASSA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, tüketicilere uyarılarda bulundu.
Propolisin, antioksidan, antibakteriyel, antifungal, antiviral, antienflamatuvar ve antitümör etkilere sahip olduğunu aktaran Boyacıoğlu, şunları kaydetti:
"Ancak kovandan elde edildiği ham hali ile insan tüketimine uygun değildir ve sindirilemez. Bu nedenle propolisin insan sağlığına yararlarından bahsedebilmemiz için mutlaka doğru bir şekilde özütlenmesi gerekir. Bu teknik bir işlem olup, uzman gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır. Propolisin tek başına su ya da yağ ile özütlenmesi mümkün değildir. Özütleme işlemi sırasında su ile birlikte mutlaka glikol, etanol, gliserol gibi bir işlem yardımcısı kullanılmalıdır.
Aksi taktirde propolisteki faydalı bileşenler özüte geçmez ve insan vücudu propolisin antioksidan özelliklerinden yararlanamaz. Son günlerde etanol, glikol, gliserol gibi maddeleri içermediği ve sadece su veya zeytinyağı vb. bitkisel yağlar ile özütlenerek elde edildiği iddiası ile bir takım sahte ürünlerin piyasada yer aldığını görüyoruz."
Boyacıoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde yaptıkları araştırma hakkında bilgi verdi.
Araştırma kapsamında 19 farklı ülkeden topladıkları, 50'si Türkiye'den olmak üzere, 130 adet propolisli ürünün, etken madde miktarını ve etiketinde belirtilen miktarda propolis içerip içermediğini analiz ettiklerini bildiren Boyacıoğlu, sadece su veya yağ ile özütlendiği iddiası ile satılan ürünlerin, etiketinde belirtilen miktarda propolis içermediğini, propolise ait etken maddelerin bulunmadığını tespit ettiklerini aktardı.
Boyacıoğlu, ayrıca ürünlerin birçoğunun da koruyucu ve katkı maddesi içerdiği halde, etiketinde beyan edilmediğini bildirerek, şunları aktardı:
"130 ürünün yüzde 91'inin, sahte Çin propolisi içerdiğini ancak bu durumun etiketlerinde belirtilmediğini tespit ettik. Etiketinde beyan edilen miktarda propolis içeren ürünlerin ise sadece özütleme aşamasında su ile birlikte etanol, glikol, gliserol gibi maddelerin kullanıldığı ürünler olduğunu gördük.
Dolayısıyla su veya yağ bazlı iddiası ile satılan ürünlerde, tüketicinin yanıltıldığını, hiç propolis içermediği ya da eser miktarda propolis içerdiği halde, yüksek miktarda propolis içeriyormuş gibi ürünlerin etiketlendiğini belirledik."
Boyacıoğlu, acil olarak hem Türkiye'de hem de dünyada propolisin standardının oluşturularak sahte ve yanıltıcı beyanlar ile tüketicilere sunulan ürünlerin, denetim altına alınması gerektiğini kaydetti.
 

 
Sabancı Holding'ten korona desteği
 
İzmir'de normalleşme adımı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabancı Holding'ten korona desteği
Sabancı Topluluğu tarafından 150 bin hızlı tanı kiti Halk Sağlığı Genel ...
İki kez askere gitti, başkasının yerine hapis yattı
Antalya’da yaşayan Ersin Akbaş (54), doğumunda cinsiyeti kız olarak kayıtlara ...
Bir ilde daha maske takmak zorunlu hale getirildi!
Zonguldak'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske ...
 
972 yeni vaka, 27 can kaybı
Türkiye'deki güncel korona verileri açıklandı, vaka sayısı yine binin ...
MEB o sınavın tarihini değiştirdi!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, İlköğretim ve Ortaöğretim ...
Bakan Koca: Hastalık kontrol altına alınmıştır
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla ilgili, “Hastanelerimizde ...
 
Japonya Türkiye'ye ekonomik destek verecek mi?
Türkiye'nin döviz takası anlaşması yapmasının gündemde olduğu Japonya'nın ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Çerkez Soykırımı ve Sürgünü'nün 156. yılı' paylaşımı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çerkez soykırımıyla ilgili, "Tarihleri ...
Bir ilde daha maske takma zorunluluğu getirildi!
Mardin'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, açık ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri