ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3777
    Dolar
  • Euro
    34,6912
    Euro
  • Altın
    2.429,050
    Altın
  • Bist-100
    10.002,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
21 Nisan 2022 Perşembe - 22:11

Uzundere'de kuralar çekildi... Başkan Soyer: ''Kentsel dönüşüm sorununu kökünden çözeceğiz''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 283 konut ve 24 işyerini kapsayan dördüncü etap için kura çekimine katıldı. Başkan Soyer, İzmir’in çözülemez denilen sorunları için önemli adımlar attıklarını belirterek “Bu kriz ortamında, imkânsızlıklar karşısında çaresiz olmadık. Çare ürettik. İzmir’in kentsel dönüşüm sorununu kökünden çözmeye kararlıyız” dedi.

Uzundere de kuralar çekildi... Başkan Soyer:  Kentsel dönüşüm sorununu kökünden çözeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in dirençli kent vizyonu doğrultusunda İZBETON ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dahil ederek sürece hız kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda dördüncü etabın kura aşamasına geçti. Uzundereli yurttaşların güvenle oturacakları konforlu konutlar noter huzurunda belirlendi. Fuar İzmir’de yapılan ve bin 283 konut ile 24 işyerini kapsayan dördüncü etabın kura çekim törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve hak sahipleri katıldı.

Soyer: “Hızımızı aldık, kesmeye de hiç niyetimiz yok”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer törende yaptığı konuşmada göreve geldiği günden beri İzmir’in çözülemez denilen ne kadar sorunu varsa çözmek için önemli adımlar attıklarını belirterek “İzmir’in kentsel dönüşüm meselesi önümüzde duran en büyük işlerden biriydi. Biz, inşaat sektörünün yaşadığı büyük sıkıntılara rağmen elimizi taşın altına koyduk. Kentsel dönüşüm projelerine iş insanlarının kurduğu yapı kooperatiflerini dahil ettik. Belediye şirketimiz İZBETON’a verdiğimiz yetkiyle İzmir’in farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm süreçlerine ve inşaatlara hız verdik. Son altı ayda çalışmalarımıza daha da ivme kazandırdık. İzmir’in bu sorununu kökünden çözmeye kararlıyız. İzmir'in her yerinde modern, konforlu, bir kentsel dönüşümü yaşatacağız. Kim ne derse desin. İzmir’de, kentsel dönüşümde, maya tuttu ve devam ediyor. Bu kriz ortamında, imkansızlıklar karşısında çaresiz olmadık. Çare ürettik. Kimsenin hakkını ranta, müteahhide kurban etmeden, vatandaşlarımızla müteahhitleri karşı karşıya getirmeden, belediyemiz garantörlüğü altında depreme dayanıklı, yepyeni ve yemyeşil mahalleleri kurmaya devam edeceğiz. Hızımızı aldık, kesmeye de hiç niyetimiz yok” dedi.

Selvitopu: “Karabağlar'ın vitrini olacak”
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise bölgenin, Karabağlar'ın vitrini olacağını vurgulayarak “İlçeye gelen farklı ve modern Karabağlar ile karşılaşmış olacak. Bu rüzgar ve enerji ilçenin içine doğru giderek Karabağlar'ın bütününü modern, çağdaş bir görünüme kavuşturacak” diye konuştu.

Kura çektiler
Başkan Soyer konuşmasının ardından hak sahiplerinden Abidin Nişancı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Mehmet Ali Öleki için kura çekti.

Mahalle sakinlerinden teşekkür
Ekonomik kriz nedeniyle inşaat sektörünün ihalelere girmemesi sonucu Uzundere’deki dördüncü etabın yapımının gecikmesi mahalle sakinlerinin sabırsızlık yaşamasına neden olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki programı sırasında durumu kendisine aktaran bölgedeki hak sahiplerinden Eray Uslu da kura çekimine katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği çözüm sayesinde sürecin hızlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Uslu, “Her şey büyük şeffaflık içinde ilerliyor” diyerek Başkan Soyer’e teşekkür etti.

Uzundere’de neler yapıldı?
Uzundere'de birinci ve ikinci etabı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi 744 konut ve 73 işyeri olmak üzere 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim etti. Üçüncü etapta yaklaşık bin 422 bağımsız birimin yapımı için hak sahiplerinin tahliye çalışmaları sürüyor. Bölge halkının hizmetine sunulacak ve içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu Belediye Hizmet Alanı’nın ihalesi de yapılarak yapım çalışmaları başlatıldı.

 
Atatürk Anıtı'na saldıranların cezası belli oldu!
 
SGK’nın 61 taşınmazı satılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın İl Kadın Kolları'ndan Başkan Günel'e destek!
CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, ...
İzmir’in profesyonelleri için sürdürülebilirlik programı başladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Profesyoneller için Sürdürülebilirlik ...
Çiğli'de kadınlara Dijital Okuryazarlık Semineri!
Çiğli Belediyesi, kadınların yeni medya ortamını etkin bir şekilde kullanması ...
 
Beşinci turizm bilgilendirme ofisi Hisarönü’nde açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, beşinci turizm bilgilendirme ofisini Kemeraltı Hisarönü’nde açtı.
İzmir'de 23 Nisan coşkusu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ...
Soyer, Delçevo Belediye Başkanı’nı ağırladı!
Makedonya’nın Delçevo kasabasının Belediye Başkanı Goran Trajkovski ve ...
 
360 derece Buca... Karış, karış görüntüleyecek!
Buca Belediyesi, dijital kent olma yolunda yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ...
Narlıdere'de Çocuk Senfoni Orkestrası rüzgarı!
Çocukların hem sanatı sevmesi hem de yaşayarak öğrenmesi hayaliyle yola ...
Foça'da dolu dolu 23 Nisan...
Foça Belediyesi, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçede ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri