ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2711
    Dolar
  • Euro
    34,7191
    Euro
  • Altın
    2.412,720
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
14 Nisan 2020 Salı - 15:06

VE KORKULAN OLDU! Tabip Odası açıkladı: Sağlık çalışanları arabada yatıyor!

İzmir'de sağlık çalışanları için konaklama sorunu patlak verdi. 300'e yakın sağlık çalışanında virüs tespit edildiğini bildiren İzmir Tabip Odası, "Virüsü ailesine ve yakınlarına bulaştırma kaygısı yaşayan bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir" açıklamasını yaptı. Acilen sağlıkçılara kalacak yer ayarlanması istendi. İzmir Büyükşehir sağlıkçılar için yurt kiralamış ancak yardım DEÜ Rektörlüğü'nce reddedilmişti...

VE KORKULAN OLDU! Tabip Odası açıkladı: Sağlık çalışanları arabada yatıyor!

SONKALEİZMİR- İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Covid-19 test sonucu pozitif olan ancak semptomları olmadığı için tıbbi durumu hastanede yatarak tedavi gerektirmeyen, evinde istirahati istenen çok sayıda sağlık çalışanı bulunmaktadır.  Odamıza iletilen başvurularda, Covid-19 test sonucu pozitif olan bazı sağlık çalışanları, virüsün ailesine ve yakınlarına bulaşma kaygısı yaşamaktadır.  Odamıza iletilen başvurularda, bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir" denildi.

ACİL ÇAĞRI
Virüsün yayılım hızı ve sağlığa etkileri değerlendirildiğinde, sağlık çalışanlarının kaygılarının oldukça haklı olduğu vurgulanan açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunuldu. Tabip Odası açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Test sonucu pozitif olan ancak hastanede tedavi gerektirmeyen sağlık çalışanlarının evlerine gitmek yerine, mümkünse şehir merkezi dışındaki kamu kurumlarına ait dinlenme ve konaklama tesislerinde ağırlanması doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu nedenle, sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir İl Sağlık  Müdürlüğü ve Odamız koordinasyonunda çalışma yapılması gerekmektedir. İzmir  Büyükşehir Belediyesi ya da diğer kamu yurt veya misafirhanelerinin tahsis edilmesi  konusunun ivedilikle ele alınmasını  İzmir Tabip Odası olarak bugün resmî bir yazı ile sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve sayın İzmir İl Sağlık Müdürü’ne bildirdik.  Bu savaşta ön saflarda mücadele veren başta hekim meslektaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının kendileri de aileleri de kıymetlidir. Onları sadece alkışlarımızla değil bu salgında bedensel ve ruhsal olarak da desteklemeliyiz."

SALGIN HIZLA İLERLİYOR
İzmir Tabip Odası, 6 Nisan'da da bir rapor yayımlayarak kentte konoravirüse yakalanan sağlık çalışanları ile ilgili son durumu açıklamıştı. Ancak, 6 Nisan'da yayınlanan raporda 111 olan koronavirüs testi pozitif çıkan sağlık çalışanı sayısının 1 hafta sonra 266'ya yükseldiği ortaya çıkmıştı. Dün raporu güncelleyen Tabip Odası, 106 hekim, 82 hemşire, ebe ve sağlık memuru, 30 personel, 12 tıbbi sekreter, 10 teknisyen,  19 memur, 3 eczacı, 1 psikolog, 2 güvenlik görevlisi ve 1 şoför olmak üzere 266 sağlık çalışanında koronavirüs tespit edildiğini duyurmuştu.


İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İN YARDIMINI GERİ ÇEVİRMİŞTİ
Öte yandan, önceki hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanları için İzmir’de bir yurt ve otel kiraladığını duyurmuştu. İzmir’in merkezinde yer alan otelde öncelik Eşrefpaşa Hastanesi çalışanlarına verilirken Balçova’da kiralanan yurtta ise Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının kalabileceği bildirilmişti.  Ancak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü bir açıklama yaparak bu yurt jestini geri çevirmişti. "İhtiyacımız yok. Kendi öz kaynaklarımızla sorunu çözeriz" denilerek reddedilen bu teklif, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tepkisini çekmişti. Soyer, "İhtiyacınız olmayabilir ama nezaketen teşekkür edebilirsiniz" demişti.

SONKALEİZMİR, ŞOK MESAJI ORTAYA ÇIKARMIŞTI
Ancak, bu gelişmeler İzmir kamuoyunda tartışılırken, DEÜ Hastanesi Başhekimliği'nin, tüm personeline, "Otel Dokuz Eylül'e kapasitenin üzerinde başvuru var. Bu yüzden sadece Pandemi, Acil Servis ve Anestezi'de çalışanların konaklama talebi dikkate alınacak" şeklinde SMS yolladığı ortaya çıkmıştı. Sağlık çalışanlarının konaklama yerine ihtiyacı olmasına rağmen, eski AK Parti Milletvekili, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nukhet Hotar tarafından İzmir Büyükşehir'in teklifinin reddedilmesi eleştirilmişti.

 

 
İzmir Dayanışması Halkın Bakkalı ile büyüyor
 
Salda Gölü’nde çalışma durduruldu! Görevden alındılar!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oktar 26 Nisan 2020 Pazar 09:13

Buca da arkadaşımın kız yurdu var Ege kız yurdu, yurdunu sağlık personeli kullanımına açtı.

Yorumu oyla      0      0  
Halidun Aytaç 25 Nisan 2020 Cumartesi 22:08

Geçmişten ders almayanların başına istenmeyen sonuçlar gelir. Dünyanın mücadele ettiği pandemi ile ulusal dayanışma ile üstesinden gelebilecekken Bölücülük ve ötekileşme ile her şeyi kazanılan başarıyı yok edecek davranışlarda bulunanları esefle kınıyorum. Tarihe baksınlar bu bölücülük geçmişte vatan cephesi adı ile yapılmıştı, yapanların başına hiç te kabul edemeyeceğimiz nahoş durumlar geldi. Şimdi öyle olmasa da yurttaşlar bunun hesabını çok acı şekilde sorarlar.

Yorumu oyla      0      0  
HAŞİM KOÇ 24 Nisan 2020 Cuma 03:23

DEVLETTE HASTA BEKLİYOR DEVLETE HASTA OLARAK MURACAT ETSİN DEVLET ALIR TEDAVİ EDER BIRAKIR..

Yorumu oyla      0      0  
Hacı Ali lşık 20 Nisan 2020 Pazartesi 09:39

Nezaket, medeniyet ve gelişkin insan davranışjdır sayın başkan. Üıkeyi kin ve nefretle yöneten, aynı zihniyetin atadığı adı prof. Oıanlardan başka davranışlar bekıemein

Yorumu oyla      0      0  
Nilgün tunaboyu 19 Nisan 2020 Pazar 11:25

Bu devlet neden kıpırdamıyor. Biz devlete 350 bakıyorumda devlet bize niye 14 gün.bakmiyor.hakkim haram olsun.

Yorumu oyla      0      0  
ONG 15 Nisan 2020 Çarşamba 20:06

Bakan orduevlerinin sağlık çalışanlarına tahsis edildiğini söylemişti. Ayrıca İzmir''de polis evi dahil bir çok kamu kurumununda oteli var.Hangisi yakınsa açsınlar.

Yorumu oyla      0      0  
Sema Cinar Piantino 15 Nisan 2020 Çarşamba 09:37

DEU Rektorunun Izmir belediye baskaninin teklifini ,kendi saglikcilarini hic dusunmeden, boyle bir krizde , particilik yaparak reddetmesini siddetle kiniyorum. Doktorlar ve diger saglikcilar kendi hayatlarini tehlikeye atarak on saflarda calisiyorlar... Yardimci olmak yerine boyle bir tutum icine girmek insanliktan ve liderlikten uzak bir davranistir. Rektorun kararini siddetle kiniyorum. Ecz. Sema Cinar Piantino

Yorumu oyla      0      0  
Serap güllaç 14 Nisan 2020 Salı 18:17

Kamu misafirhaneleri var bir sürü neden oraları kullanmıyorlar hem yazlık yerlerde hem?e sehır içinde

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de büyük üzüntü... Bir doktor daha korona kurbanı...
Uzun yıllar Ege Üniversitesi'nde görev yapan üroloji uzmanı Opr. Dr. Nihat ...
Dündar'ın tweet'i
Dündar'ın tweet'i
Koronavirüs günlerinde araç geçiş garantili otoyol ihalesi
Aydın-Denizli Otoyol ihalesinin Koronavirüs salgınının hız kazandığı günlerde ...
 
Haydar Baş koronavirüsden hayatını kaybetti
İHA'nın haberine göre Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, ...
'''Virüs korkusuyla terk etmeyin''
İzmir Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Ebru Tonk, evcil hayvanların ...
İstanbul'da korkutan deprem!
İstanbul'da 02:56'da 3,8 şiddetinde bir deprem meydana geldi.
 
Koronavirüsle doğdu, hastalığı yendi!
Bingöl'de, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya gelen ...
Meclisten geçti! 90 bin kişiye tahliye yolu gözüktü!
Koronavirüs ile mücadele kapsamında hızlandırılan ve binlerce mahkumu ...
FETÖ firarisi koronadan öldü
İsveç'e kaçan FETÖ’nün firari mahrem sorumlularından Bahattin Bican koronavirüsünden öldü.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri