ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Avrupa'nın en büyüğü yine PSG
Avrupa'nın en büyüğü yine PSG
Mansur Yavaş tavrını açık açık ortaya koydu!
Mansur Yavaş tavrını açık açık ortaya koydu!
Özel binlerce kişi ile Anıtkabir'e yürüdü
Özel binlerce kişi ile Anıtkabir'e yürüdü
Özel: ' CHP atama kabul etmez'
Özel: " CHP atama kabul etmez"
31 Aralık 2021 Cuma - 11:27

Vaka sayısı arttı, hastaneye yatış azaldı!

İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nden Prof. Dr. İlker Devrim, 'Omicron' varyantıyla hastaneye yatış ve yoğun bakım servisindeki doluluk oranlarının düştüğünü, ayakta hasta yoğunluğunun ise arttığını söyledi.

Vaka sayısı arttı, hastaneye yatış azaldı!

Omicron varyantıyla hayat pratiğinde değişiklikler olduğunu vurgulayan SBÜ Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nden Prof. Dr. Devrim, ortamda 'Omicron' varyantı dolaşırken, aynı zamanda 'Delta' gibi eski varyantların da etkili olduğunu kaydetti. 'Omicron' ile semptomların başlangıç süresinin kısaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Devrim, "Özellikle kış döneminin gelmesi nedeniyle artık biz gribi de görüyoruz. Özellikle çocuklarda 'Omicron' varyantıyla beraber griple semptomlar birbirine çok benzemeye başladı. Çocuklarda ateş ve üst solunum bulgularının yanında boğaz ağrısı gibi semptomlar çıktı ki bunlar gribal enfeksiyonda da olabiliyor. Bunu ayırmanın en iyi yöntemi test yapmak. Hem influenza yani grip için hem de Covid-19'u tam tespit etmek için test yapmak gerekiyor" dedi.

YAN HASTALIKLARIN ETKİSİ

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son birkaç haftada vaka yoğunluğunun arttığını belirten Prof. Dr. Devrim, ayakta tedavi olan hasta sayısı da yükselirken servislerdeki yoğunluğun da azaldığını dile getirdi. 'Omicron' ile özellikle çocukların hastalığı daha hafif geçirmeye başladığını kaydeden Devrim, "Covid-19'a bağlı olarak polikliniklerimizde fazla yoğunluk yaşıyoruz. Yatış oranlarımız ve yoğun bakım servisindeki doluluk oranları bir miktar düştü fakat sürekli takip edip, yeni bilgilerle kendimizi yenilememiz gerekiyor. Şu an aynı zamanda ortamda diğer varyantlar var. Onlarla ilgili de daha komplike vakalar görüyoruz. Yapılan çalışmalara ve kendi tecrübelerimize bakarak, altta yatan başka bir hastalık varsa Covid-19 enfeksiyonu çok ağır geçebiliyor. Bunlar içinde obezite, kalp hastalığı, özellikle akciğerlerde ve bağışıklık sisteminde daha önce yaşanmış bir sorun varsa hastalık ağır seyrediyor. Hastanın yoğun bakıma gittiği ya da hastalığın kötüye seyrettiği durumlarda, her zaman altta yatan başka bir hastalık olmasına da gerek yok. Bu nedenle korunma önlemlerine çok önem vermeliyiz" diye konuştu.

'ÇOCUKLAR DA MASKEYLE YAŞAMAYA ALIŞSIN'

Covid-19 ile ilgili korunma önlemlerine çocukların, yetişkinler kadar bağlı kalamadığını dile getiren Prof. Dr. Devrim, özellikle okula giden çocuklarda ailelerin dikkat etmesi gerekenlerle ilgili "Yazdan farklı olarak artık biraz daha kapalı alanlarda kalabalıklaşıyoruz. Maske, mesafe ve hijyen çok önemli. Hala maske bizim için vazgeçilmez olmalı. Özellikle 'Omicron' ile iki doz aşıdan sonra yetişkinlerin pekiştirme dozunu yaptırmaları lazım. 12 yaş ve üstü çocuklarda aşılanmaya başlamak lazım. Çünkü aşı bizim için gerçekten en önemli savunma aracıdır. Çocukların eğitimi önemli, okula gitmeleri lazım. Onları koruyabilmek için maskeyle yaşamaya onları da alıştırmak lazım. 12 yaş üstü çocuklar da aşılansın. Mümkün olduğunca çocukları dinlemeli ve semptom olup olmadığına ailelerin dikkat etmeleri gerekli" dedi. 
 

 
Başkan Ekmekçioğlu'nun hakem isyanı!
 
Öğrenci desteğinin ilk kısmı yatırıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TL Katılım Hesabı için ''İcazet Belgesi'' aldılar!
Kur Korumalı TL Katılım Hesabı için "İcazet Belgesi" alındı. Ziraat Katılım ...
Yücel'den yeni yılda iktidar mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yayınladığı mesajla ...
Diyanet kaybetti, Yeni Rakı kazandı!
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, alkollü bir içecekte 'Allah'ın sıfatlarından' ...
 
Eve sarhoş gelen kocaya Yargıtay'dan kötü haber
Yargıtay, kumar bağımlısı ve eve sürekli sarhoş olarak gelen kocanın kusurlu ...
İzmir'den dikkat çeken filyasyon iddiası: Siyasilere VIP çalıştırılıyor!
Koronavirüsün bulaşı zincirini kırmak amacıyla pandeminin ilk dönemlerinde ...
Ruhsatsız kahvehaneye tombala baskını!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Menderes ilçesinde ruhsatsız ...
 
Ölümden önceki son poz... O ŞİŞEYLE POZ VERMİŞ!
İzmir Selçuk'ta çalıştığı otelde su sandığı mermer cilasını içince hayatını ...
Böyle komşu düşman başına!
İzmir'in Menemen ilçesinde, bir kişinin komşusunun evinin önüne çöp bırakması ...
139 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri