ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3654
    Dolar
  • Euro
    34,7292
    Euro
  • Altın
    2.410,360
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 10:44

Yabancılara 5 yılda 200 bin konut ve iş yeri satıldı... "Ülkemiz peşkeş çekiliyor"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Türkiye'de son 5 yılda yabancılara satılan gayrimenkullerle ilgili soru önergesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verilen yanıtı aktardı. Yanıta göre son 5 yılda 200 bin konut ve iş yerinin satıldığını belirten Kılıç, "Bakan Kurum’un cevabı ülkemizin ve topraklarının parsel parsel yabancılara peşkeş çekildiğini ortaya koymaktadır” dedi.

Yabancılara 5 yılda 200 bin konut ve iş yeri satıldı...  Ülkemiz peşkeş çekiliyor

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son 5 yılda ve 2021 yılında yabancılara ne kadarlık veya kaç adet konut, arsa, gayrimenkul vb. satışı yapıldığına ilişkin yazılı soru önergesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından gelen yanıtı açıkladı.

Bakan Kurum'un Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, “İstatistik Bilgi Sistemi” kayıtlarından alınan bilgilerle önergesine yanıt verdiğini belirten CHP'li Kılıç yazılı açıklamasında şu bilgileri aktardı:

"Türkiye’de son beş yılda yabancı gerçek kişiler 10 bin 419 ana taşınmaz (arsa, arazi, tarla, bağ, bahçe vb.) 197 bin 555 de konut, işyeri vb. taşınmaz satın aldı. Yabancılar son beş yılda en çok İstanbul’da ana taşınmaz ile konut ve işyeri satın aldı. Yabancıların son beş yılda İstanbul’da aldığı ana taşınmaz 2 bin 492 adet; konut, işyeri vb. taşınmaz ise 93 bin 909 adet olarak gerçekleşti. Bakan Murat Kurum, cevabında 2021 yılında yabancı gerçek kişilere yapılan ana taşınmazlar ile konut ve işyeri satışları hakkında da bilgi verdi. Buna göre; geçen yıl yabancılar 3 bin 794 ana taşınmaz, 62 bin 124 adet de konut ve işyeri satın aldı. Yabancılara geçen yıl en çok ana taşınmaz ile konut ve işyeri satışı yine İstanbul’da yapıldı. İzmir’de 2021 yılında yabancılara 76 adet ana taşınmaz (arsa, arazi, tarla, bağ, bahçe vb.), bin 518 de konut ve işyeri satışı gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, cevabında, taşınmaz satışı ile ilgili verilen rakamların 'Aktif taşınmazları' içerdiğini, süreç içerisinde yabancıların Türk vatandaşı veya tüzel kişilere yaptıkları devirlerin 'Pasif istatistikler' olduğunu ve hesaba dahil edilmediğini kaydetti."

"GERÇEK RAKAM DAHA YÜKSEK"

Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında Bakan Kurum'dan gelen yanıtı şöyle değerlendirdi:

"Bakanın bu cevabı ülkemizin ve topraklarının parsel parsel yabancılara satıldığını ve peşkeş çekildiğini tüm gerçekliği ile ortaya koymaktadır. 2017 yılından beri yabancılara 200 bin konut ve işyeri satılmış ve bu satışın 62 bini de geçen yıl gerçekleşmiş. Yani son beş yıldaki toplam satışın yaklaşık üçte biri 2021 yılında gerçekleşmiş. Bu da yıllar içerisinde yabancılara ülkemizde satılan konut ve işyeri sayısının arttığını ortaya koymaktadır. Tabi bunda AKP iktidarının ‘Önce 250 bin dolara sonra 400 bin dolara konut alanlara Türk vatandaşlığı vermesinin’ de etkisi olduğu muhakkak. Üstelik cevapta belirtilen yabancılara satış rakamlarının, bakanın da ‘Süreç içerisinde yabancıların Türk vatandaşlarına yaptıkları devirlerin hesaba dahil edilmediği’ sözleri ile belirttiği gibi daha yüksek olduğu gerçeği ortadadır.

"OY HESABI YAPIYORLAR"

Ülkemizi, ormanlarımızı, dağlarımızı, ovalarımızı, en verimli arazilerimizi, deniz kenarlarındaki hazine arazilerimizi yabancılara peşkeş çektikleri yetmezmiş gibi, üstüne bir de 400 bin dolara Türk vatandaşlığını yabancılara sattılar ve satıyorlar. Ülkemiz adeta istila edilmektedir, işgale uğramaktadır. Tabi yabancılara vatandaşlık hakkını niye bu kadar kolay verdiklerini tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Yapılacak seçimde yabancıların AKP’ye oy vermelerinin hesabını yapmaktadırlar. Ama istediklerini yapsınlar, ister tüm yabancılara vatandaşlık vererek oy hakkı tanısınlar isterlerse mezarda bulunanlara oy hakkı tanısınlar, Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği seçimde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı iktidarını engelleyemeyecekler.”

 

 
Çiğli'deki metruk binalar yıkılıyor!
 
Göztepe yine Fenerbahçe'nin kapısını çaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan miting gibi esnaf ziyareti!
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Edirne'de esnaf ziyareti adeta mitinge dönüştü. ...
Kılıçdaroğlu: "Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Edirne’de, Büyük Taarruz'un 100. ...
Berkin Elvan tweetlerini sildiği iddia edilmişti... Çelebi'den savunma!
CHP'den ayrıldıktan sonra katıldığı Memleket Partisi'nden de istifa eden ...
 
Kani Beko: "Sosyal hizmet uzmanları sorunlarıyla baş başa bırakıldı"
İzmir Milletvekili Kani Beko, sosyal hizmet uzmanlarının AK Parti iktidarında ...
AK Partili Sürekli: "120 bini aşkın ziyaret yapıldı"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kiraz’da AK Partili belediye ...
Kılıçdaroğlu: Bu sınava girmeyin!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Öğretmen kariyer sınavı rencide edici ...
 
CHP'li Özel'den Bakan Nebati'ye İzmir'den çağrı: 'GEL KEMERALTI'NI GEZELİM'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ...
İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye mi geçiyor?
CHP'den ayrıldıktan sonra katıldığı Memleket Partisi'nden istifa eden ...
Ümit Özdağ erken seçim için tarih verdi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Seçimlerin mayısta gerçekleşeceğini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri