ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
13 Haziran 2023 Salı - 12:23

Yangında mahsur kalanları kurtarmak isterken ölmüştü... 1.5 yıldır iddianame hazırlanmadı!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde lüks sitede çıkan yangında mahsur kalan vatandaşları kurtarmak isterken hayatını kaybeden Kaan Yalçın'ın (26) annesi Serpil Özkan, olayın üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen hala iddianamenin hazırlanmadığını söyledi. Özkan, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Herkes hayatına geri döndü ama benim hayatım mahvoldu. İstediğimiz tek şey adalet" dedi.

Yangında mahsur kalanları kurtarmak isterken ölmüştü... 1.5 yıldır iddianame hazırlanmadı!

Hasan Güven Caddesi'ndeki bir sitede apartmanın üst katında, 16 Ocak 2022 günü saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye AKS 110, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangının çıktığı dairedeki 4 kişi itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Dışarı çıkmadığı belirlenen Kaan Yalçın ise asansörde hareketsiz yatarken bulundu. Yapılan kontrolde, Yalçın’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Arkadaşını ziyaret etmek için apartmana gelen Yalçın’ın mahsur kalanları kurtarmak isterken dumandan zehirlendiği belirlendi.

'ÇIKIŞ SEBEBİ KISA DEVRE'

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerince yangına ilişkin hazırlanan raporda yangının 4'üncü kattaki dairenin mutfağındaki elektrik kablolarının kısa devre yapması sonucu çıktığı belirtilerek, "Yangının, 4'üncü kattaki 405 numaralı dairenin mutfağındaki elektrik kablolarının aşınma, yıpranma, eskime, deforme olma gibi nedenlerle kısa devre yapmasının sonucu olarak oluşan kıvılcım ve ısının kabloların izolasyon kaplamasını tutuşturduğu, tutuşmanın ardından alevlerin, mutfakta bulunan ve kolay yanabilen eşyalara sirayet etmesi ile çıkmış olabileceği kanaatine varılmıştır" denildi.

'BİR AN BİLE DÜŞÜNMEDEN YARDIMA KOŞMUŞ'

Kaan Yalçın’ın annesi Serpil Özkan, sorumluların yargılanıp cezalandırılmasını isteyerek olayın üzerinden 1,5 yıla yakın süre geçmesine rağmen henüz iddianamenin hazırlanmadığını söyledi. Özkan, "Anne-oğul kendimize bir hayat kurduk. 24 yıl babası bizi hiç arayıp sormadı. Cenazesine bile gelmedi. Benim çocuğum dünya iyisi bir çocuktu. Tüm canlıları çok severdi. Büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgiliydi. Kimseye zararı olmayan bir çocuktu. Tüm hayatım çocuğum üzerineydi. Gencecik aslan gibi çocuğum askerliğini yaptı, üniversitesini okudu. Hayata atılmaya hazırlandığı dönemde o gün yardım çığlıklarını duyunca bir an bile düşünmeden yardıma koşmuş. Apartmanda hiçbir şey çalışmamış. Çocuğum körü körüne öldü. Tek isteği insanlara yardım etmekti. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Herkes hayatına geri döndü ama benim hayatım alt üst oldu. Bunlarla uğraşmaktan yasımı tutamıyorum. Biz adalet istiyoruz. İstediğimiz tek şey bu" ifadelerini kullandı.

'TEK EKSİK BİR İFADE'

Ailenin avukatı Çağdaş Karabaş, alınamayan bir ifade sebebiyle iddianamenin hazırlanamadığını söyledi. Karabaş, "Olayın ardından müteahhit firma yetkilisi savcının talimatı üzerine ifadesini verdi. İfadesinde elektrik işlerinin alt taşeron olan R.İ. tarafından yapıldığını beyan etti. Beyan üzerine savcılık makamı R.İ.'nin ifadesinin alınması yönünde karar verdi. Ancak R.İ. sistemde kayıtlı adreslerinde bulunamadığı için ifadesi alınamadı. Birçok adresi tespit edildi ama bulunamadı. Bunun üzerine R.İ.'nin yakalanması yönünde 2022'nin kasım ayında bir dilekçe verdik. Aradan geçen 7 aylık sürede savcılık makamı böyle bir karar da aldırmadı. Bilirkişi raporunda olayda ihmal olduğu da belirtildi. Tek eksiğimiz bu ifade. İfade alındığı taktirde iddianamenin hazırlanmasının önünde engel bulunmuyor. İfade alınmazsa dosyadan ayrılıp, diğer yetkililer hakkında kamu davası açılabilir" dedi.

'EN ÖNEMLİSİ ADALET GEÇ TECELLİ EDİYOR'

Yargılamanın bir an önce başlamasını istediklerinin altını çizen Karabaş, "En önemlisi adalet geç tecelli ediyor. Mağdur olan anne ve akrabalar var. Acıları bir türlü dinmiyor. Bu ölüme neden olan insanlar ellerini kollarını sallayarak rahatça dolaşıyorlar. Kaan'ın annesi manevi açıdan zor durumda ve neden olanların cezalandırılmasını bekliyor. Bir adalet arayışı içerisindeyiz. Bizim de en büyük emelimiz buna neden olan insanların savunma yapmaları ve varsa cezalarını çekmelerini istiyoruz" diye konuştu.

 
Başkan Kılıç 47 muhtarla bir araya geldi!
 
Karşıyaka teknik direktörünü buldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kavgaya müdahale eden polis vuruldu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, iki grup arasındaki silahlı kavga ihbarına ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonları: 83 şüpheli tutuklandı!
İzmir'de 28 Mayıs-10 Haziran arasında düzenlenen operasyonlarda gözaltına ...
3 çocuk annesinin öldüğü kazada sürücüye 24 ay taksitle ceza!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde yürürken düştüğü belirtilen ancak daha sonra ...
 
İzmir ve Aydın'da terör operasyonu...
Terör örgütü TKP/ML-TİKKO'nun cezaevi yapılanması ve finans kaynaklarının ...
İzmir merkezli 6 ilde operasyon... 17 şüpheli gözaltına alındı!
İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonda ...
İzmir açıklarında 13 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarındaki botta 13 düzensiz göçmen yakalandı.
 
İzmir'de uyuşturucuya 1 tutuklama
İzmir'in Buca ilçesinde, uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda bir ...
Eşini boğarak öldürmüştü, cezası belli oldu!
İzmir'in Bornova ilçesinde, çocuklarını görmek için Konya'dan gelen eski ...
İzmir'de beton mikseri 15 metre yükseklikten düştü, sürücüsü öldü!
İzmir'in Balçova ilçesinde, kontrolden çıkan beton mikserinin demir bariyerleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri