ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5629
    Dolar
  • Euro
    45,4979
    Euro
  • Altın
    4.291,550
    Altın
  • Bist-100
    9.102,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/36°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmamoğlu'nun avukatı hakkında tutuklama talebi
İmamoğlu'nun avukatı hakkında tutuklama talebi
İran'dan İsrail'e yeni saldırı
İran'dan İsrail'e yeni saldırı
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı
Deep Turkish Web ekibi 'Entel Feridun' skeci nedeniyle yeniden ifadeye çağrıldı
Deep Turkish Web ekibi 'Entel Feridun' skeci nedeniyle yeniden ifadeye çağrıldı
3 Mart 2020 Salı - 11:16

Yanmış cipte cesedi bulunmuştu... Oğluna ceza yağdı!

İzmir'de iş insanı Cihat Murat Öğüt'ü (55) öldürdükten sonra cesedini cipinin içinde yaktıkları iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan eşi Öznur Öğüt (46) 3 yıl, büyük oğlu Mehmet Hadi Öğüt 4 yıl 6 ay, küçük oğlu Batuhan Ata Öğüt (19) ise 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yanmış cipte cesedi bulunmuştu... Oğluna ceza yağdı!

Torbalı'da geçen yıl 15 Nisan günü, ormanlık alanda ateşe verilen 35 TTG 35 plakalı cipin içinde iş insanı Cihat Murat Öğüt'ün yanmış cesedi bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında, eşi Öznur, çocukları Batuhan Ata ve Mehmet Hadi Öğüt ile arkadaşları C.G., babalarını evde ilaçla zehirleyerek öldürüp, halıya sardıkları cesedini ciple ormanlık alanda yaktıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. C.G., daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Anne Öznur Öğüt ve oğulları hakkında ise 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, C.G. hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama esnasında anne Öznur Öğüt tahliye edildi.

İzmir 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Batuhan Ata Öğüt, Mehmet Hadi Öğüt ile tutuksuz sanıklar Öznur Öğüt, C.G. ve ölenin kardeşi Fatma Bahar Narin, annesi Hatice Öğüt ile taraf avukatları katıldı.

'BOŞANSAYDILAR, ÖLDÜRMESEYDİLER'

Duruşmada ölen iş insanının kardeşi Fatma Bahar Narin söz alarak, "Batuhan boğazını sıkarak öldürdüğünü söylüyor. Kardeşim kendisini hiç savunmadı mı? Kardeşim ölüme mi teslim oldu? Boşansaydılar, öldürmeseydiler" dedi. Narin'in avukatı da, eylemin tasarlanarak işlendiğini savundu.  Babasını öldürdüğü iddia edilen Batuhan Ata'nın avukatı, olayda tasarlama olmadığını belirterek, "Olay günü baba, anneye saldırıyor ve anneye yapılan saldırı hafif bir saldırı değil. Anne Öznur'un o anda saçlarından oluk oluk kan akıyor. Annesini o halde gören bir insanın tepki vermesi iç güdüdür. Bu olayın boğuşma sonucu olduğu bellidir. Bu olay meşru savunma hakkının kullanılmasıdır" dedi.

Tutuklu sanık Batuhan Ata Öğüt ise, "Olay olduktan sonra geceleri uyuyamıyorum. Keşke böyle olmasaydı. Ben bu vicdan azabıyla ömür boyu yaşayacağım. Çok üzgünüm, çok pişmanım" diye konuştu.

'YILLARCA DAYAK YEDİM, BABAMIN YANINDA NEFESİMİ TUTARDIM'

Tutuklu sanıklardan Mehmet Hadi Öğüt de "Ben yaşadığım şeylere artık dayanamıyorum. Söylediğim, yaptığım her şey kardeşim Batuhan'ı korumak içindi. Yaşanan her şeyi olduğu gibi anlattım. Ben de annemi korumak istedim ama babama karşı gelecek cesarete hiç bir zaman sahip olamadım. Bugün bile babamın nasıl öldüğünü bilmiyorum. Annem kanlar içinde yerdeydi. Kaçmak istedim, dona kaldım. Annemin öldüğünü sandım. Ben yıllarca babamdan dayak yedim. Kimseye anlatamadım. Babam annemi öldüresiye döverdi, anlatamazdım. Kardeşim annemi korumaya çalışırken babamı öldürdü. Babam kızmasın diye onun yanında nefesimi tutardım. Ben kimseyi öldürmedim" dedi.

'KEŞKE O GÜN BEN ÖLSEYDİM'

Tutuksuz sanık anne Öznur Öğüt, "Keşke o gün ben ölseydim de çocuklarım burada olmasalardı. Benim ocağıma ateş düştü. Defalarca ayrılmaya kalktım, hep şiddet gördüm. Ailesi de bu duruma göz yumdu. Benim çocuklarım katil değil. Biten bir hayat varsa benim ve çocuklarımındır" diye konuştu.

Tutuksuz sanıklardan C.G. de, delilleri karartmadığını söyleyerek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Batuhan Ata Öğüt'ün 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan 22 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına, Mehmet Hadi Öğüt'ün 'suç delillerini yok etme' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasıyla tahliyesine, Öznur Öğüt'ün ise aynı suçtan 3 yıl,  C.G.'nin de aynı suçtan 4 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

 

 
Avrupa'da Türk randevusu: Arkas-Galatasaray
 
Pınar Karşıyaka avantaj peşinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçırılan Tuğba nasıl kurtulduğunu anlattı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, komşusu tarafından kaçırılarak 7 gün boyunca ...
Doktora darpın cezası belli oldu
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, gittiği Aile Sağlığı Merkezi'nde kendine ...
Denizde mahsur kaldılar.... Yunanlar mazota el koymuş!
İzmir'in Dikili ve Çeşme ilçelerinden lastik botlarla Yunanistan adalarına ...
 
İzmir'de ev yangını: 1 ölü
İzmir'in Konak ilçesinde, Fahri Güleryüz (59) evinde çıkan yangında hayatını kaybetti.
Filiz Tekin ölmeden önce otopsi istemiş!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde eşi İbrahim Tekin'in, bakımsız olduğu gerekçesiyle ...
Otoyolda yürekler ağza geldi
İzmir'de ormanlık alandan yola atılan cam şişe, seyir halindeki hafif ...
 
16 yıl sonra kavuştuğu kızı cinayete kurban gitti
Bornova'da kasım ayında boşanmak üzere olduğu eşi Turgay Çelik (32) tarafından ...
Provokatif paylaşımlara soruşturma
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Suriye'nin İdlib kentinde rejimin Mehmetçiğe ...
Kahvehaneye silahlı saldırı: 1 yaralı
İzmir'in Torbalı ilçesinde, Murat Y. (35), aralarında husumet bulunan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri