ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1912
    Dolar
  • Euro
    35,0939
    Euro
  • Altın
    2.468,470
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
2 Haziran 2019 Pazar - 21:43

Yatmaya geldik, üstüne para veriyor, canım belediyem

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyeden işçi çıkarması eleştirilerine basın toplantısıyla yanıt verdi. "Gariban çocuğu işsiz gezerken bunlar kendi şoförlerini, yeğenlerini, akrabalarını doldurmuşlar belediyeye" diyerek belediyedeki kadrolaşmaya dikkat çeken Hürriyet, iltimasla işe alınan bazı isimleri de basın mensuplarıyla paylaştı. Torpilli bir kişinin "Yatmaya geldik, bir de üstüne belediyem para veriyor, canım belediyem" şeklindeki sosyal medya mesajı şaşkına çevirdi.

Yatmaya geldik, üstüne para veriyor, canım belediyem

İşçi çıkarılması iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, toplantıda işten atıldığı iddia edilen işçileri telefonla arayarak kendi rızaları ile ayrıldıklarını basın mensupları önünde teyit ettirdi. Başkan Hürriyet ayrıca yaptıkları çalışmalar ile 1 milyona yakın tasarruf ettiklerini söyledi. Bir belediye personelinin sosyal medyada yaptığı "Yatmaya geldik, birde üstüne belediyem para veriyor, canım belediyem" mesajını da okuyan Hürriyet "Siz olsanız ne yaparsınız?" diye sordu.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyede işçilerin atılması iddialarını düzenlediği basın toplantısı ile cevaplandırdı. Toplantı sırasında atıldığı işçileri telefonla arayan Hürriyet, işçilerin kendi rızaları ile ayrılmak istediklerini söylediği anları basın mensupları ile paylaştı.

Belediyeden 10 işçinin atıldığı haberlerinin doğru olmadığını dile getiren Hürriyet, 4 işçinin kendi istekleri ile işten ayrıldığını, bunların da 1 tanesinin zorunlu emeklilik ile ayrıldığını ifade etti.

Seçimlere sayılı günler kala belediyenin eski yönetimi tarafından çok sayıda işçi alımı gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Hürriyet, “2 kişi beni sinirlendirmişti, onlardan biri İnsan Kaynakları ve Temizlik İşleri Müdürümüzdü. Usulsüz atamaları tespit etmem ve şikayetlerin artması nedeniyle onları görevden aldım. Seçim başladığında Şubat-Mart ayında yaklaşık 15’ten fazla işçi alımı var. Seçime son 1 gün kala 29 kişi memur olmuş. Kıyım yapmak isteseydim bu 15 kişiyi işten çıkartırdım” dedi.

‘OLUMLU BEN VERİM ALAMADIĞIM PERSONELİ DE TUTMAM’

Eski belediye başkanları ve milletvekillerinin çok sayıda yakının belediyede işe alındığını tespit ettikerini anlatan Hürriyet, “Burayı akraba cennetine çevirmişler. İnsanlık bende kalsın diyerek isim açıklamamıştım ama daha sonrasında açıklamak durumunda kaldım. Siyasi saiklerle seçim yatırımı olarak işe almak doğru değil. Hak var hukuk var. Giderayak yangından mal kaçırır gibi meclis üyesinin kızı işe neden alınır? Zaten yıllardır maşallah belediyeden meclis üyesi bir şekilde kazanmış. Belediye arpalık mı? Deneme süresi doldukları için işten çıkarttık. Yeterlilik noktasında da olumlu ben verim alamadığım personeli de tutmam” diye konuştu.

TORPİLLİ ATAMANIN SONUÇLARI

Belediyedeki usulsüzlüklerin hepsini tespit ettiklerini anlatan Hürriyet, “Bir lise mezunu şoför olarak girmiş, insan kaynakları müdürü tarafından uyduruk belgelerle İmar Kontrol Personel Yardımcısı olmuş. Sırf maaş yükselsin diye. O işi belki doğru dürüst yapamıyor. Başkan Yardımcılarından biri daha Nevzat Bey gitmeden, kendine özel kadro açtırmış. Olmayan bir kadroyu kendine vermiş. Bazı şeylerde Allah'tan korkmak lazım” dedi.

Başkan Hürriyet konuşmasının devamında belediyede göreve geldiklerinden beri 1 milyonluk tasarruf ettiklerini dile getirerek şöyle konuştu: “Biz burada milletin parasını doğru kullanmak zorundayız. 120 tane araç var talimat verdim bu araç sayısı azalacak. Makam saltanatına son vermemiz lazım. 1.5 ayda 1 trilyonluk tasarruf yaptık. İstenirse olabiliyor, az parayla çok iş yapıyoruz. Çünkü milletin hakkı var.”

 
İYİ Parti kazandı.. İptal oldu.. AK Parti kazandı!
 
Azez’de bomba yüklü araçla saldırı: 14 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatilcilerin yeni gözdesi
İzmir Foça, kendine özgü dokusunu, doğasını ve tarihini koruyabilen ender ...
Öykü Arin iyileşince Disneyland'a gidecek
Antalya'da löseminin ender görülen türü Juvenil Miyelomonositik Lösemi ...
Otizmli Utku ve arkadaşlarından sergi
İzmir Foça'da ortaokul öğrencilerinin yıl sonu sergisi beğeniyle izlendi. ...
 
36 bin Suriyeli bayram için ülkesine döndü!
Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan 36 bin Suriyeli, ...
Çapraz nakille yeni hayat
İzmir'de, kan uyuşmazlığı nedeniyle eşlerinin verici olamadığı Semra Sezgin ...
İzmir'de kaçak tütün operasyonu
İzmir Konak'ta düzenlenen operasyonda; 397 bin 400 doldurulmuş sigara, ...
 
İzmir'de Kadir Gecesi manzarası
İzmir'deki Konak Meydanı'nda, Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen 'Seccadeni ...
5 yaşındaki çocuğunun gözü önünde öldürmüşler... Cenazeye sürpriz çelenk!
AK Parti eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş'un elektronik ...
Bayram 'hava'sı
Bayram tatiline kısa bir süre kala Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri