ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/20°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakan Şimşek'ten enflasyon itirafı
Bakan Şimşek'ten enflasyon itirafı
Yolda yürüyen kadına dehşeti yaşattı... Tekme, yumruk, kafa!
Yolda yürüyen kadına dehşeti yaşattı... Tekme, yumruk, kafa!
Trafik cezalarında patlama...
Trafik cezalarında patlama...
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
24 Ağustos 2021 Salı - 14:27

Yemeksepeti emekçileri isyanda

Çevrim içi yemek sipariş sitesi Yemeksepeti'nde sendika gerilimi sürüyor. Son olarak Yemeksepeti emekçileri, sendikalı oldukları gerekçesiyle işlerine son verilen 3 işçi için TÜMTİS ile ortak basın açıklaması yaptı. "Atılan işçiler geri alınsın" vurgusu yapılan açıklamada, "İşçilere yapılan psikolojik savaşı durdurun" denildi.

Yemeksepeti emekçileri isyanda

Dijital yemek siparişi sitesi Yemeksepeti'nin kurye ve depo işçileri, hakları için mücadele etmeyi sürdürüyor. 

Son olarak Yemeksepeti’nde Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ile örgütlü 3 işçi, sürüş güvenliğinin tehlikeye atıldığı iddiasıyla işten atılmıştı. Çeşitli bahanelerle işten çıkarılan işçiler tazminatsız olarak kovulmuştu.

SAHAYA İNDİLER: 'ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN'

İşçi kıyımına karşı toplanma çağrısı yapan Yemeksepeti işçileri, bugün Manisa'da Yemeksepeti Banabi deposunun önünde, sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 3 işçi için TÜMTİS'le ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Atılan işçiler geri alınsın" vurgusu yapılan eylemde, Yemeksepeti'ne çağrıda bulunularak, "İşçilere yapılan psikolojik savaşı durdurun" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Burada toplanma nedenimiz, sıkça tanık olduğumuz yeni bir hak ihlaline karşı çıkmak, en temel demokratik bir hakkın, anayasal bir hakkın kullanımına yönelik saldırıya karşı mücadele etmek.

'Yemeksepeti A.Ş.' adlı işletmede bir süre önce örgütlenmeye başladık ve yasanın aradığı sayısal çoğunluğa ulaştık. Çalışma ve ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çoğunluk tespit talebi ile başvurduk. 08. 07. 2021 tarihinde, bakanlıktan çoğunluk tespit yazısını aldık. Tespit yazısının işverene ulaşmasının ardından işveren, alışık olduğumuz hamleyi yaparak çoğunluk tespitine itiraz etme yoluna başvurdu."

"İŞÇİLERE YÖNELİK PSİKOLOJİK SAVAŞI DURDURUN"

"İtiraz süreci ile beraber, işçiler üzerinde baskı ve mobbing uygulamaları hız kazandı. Üyemiz işçilerin, uygulanan baskı ve yıldırm politikalarına boyun eğmeyip kararlı duruş sergilemeleri üzerine, Manisa depodan; Kemal Oğuz, Yakup Der ile Ömer Dizemen isimli üç üyemiz, sudan sebepler ileri sürülerek işten çıkarıldı.

Çağrımız şudur; çoğunluk tespitine yaptığınız itirazı geri çekin. İşten çıkardığınız üyemiz işçileri geri alın. İşçilere uygulanan baskı, mobbing ve uyduruk gerekçelere dayalı tutanaklarla sürdürdüğünüz psikolojik savaşı durdurun. Sendikamız ile Toplu İş Sözleşmesi masasına oturarak sürecin yasal çerçevede ilerlemesinin önünü açın. Atacağınız en akılcı adım, sendika ve işçilere barış elini uzatmaktır."

"YAPILAN PSİKOLOJİK BİR HARP"

Cumhuriyet'e konuşan Yemeksepeti İşçi Komitesi Sözcüsü Kaan Gündeş, "Yemeksepeti İşçi Komitesi ve TÜMTİS olarak, Yemeksepeti Banabi'de yetkiyi aldıktan sonra, Yemeksepeti yönetiminin iş yerini sendikaya dökmemeye dönük saldırıları sürüyor. Manisa Banabi deposunda 3 sendikalı arkadaşımız; sudan sebeplerle, daha önce çalışma koşulları içerisinde ve imzalatılan belgeler içerisinde yer almayan gerekçelerle işten çıkartıldı. İşten çıkartılmalarının sebebi açık bir şekilde sendikalı olmalarıydı. Bugün sadece Manisa'daki işten çıkarmalarla değil, aynı zamanda bütün depolarda ağır baskı ve mobbingle, aynı zamanda da tutanak tutularak, işçilere, kuryelere dönük yapılan psikolojik bir harp ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

"İŞÇİ ATIMLARI DURDURULSUN"

"Sendikal yetkiye yapılan itiraz geri çekilmeli" diyen Gündeş, "Yemeksepeti işçi atımlarını durdurmalı, atılan işçileri geri almalı, iş yerlerindeki depolardaki bütün mobbing, taciz ve baskılara tutanaklar yoluyla psikoljik savaşlara son vermeli. Yemeksepeti işçileri, kuyeleri, Toplu İş Sözleşmesi masasına oturarak TİS imzalama hakkına sahipler. En temel haklarını edinme hakkına sahipler. Can güvenliklerini, işçi sağlığı ve güvenliği haklarını elde etme hakkına sahipler. Dolayısıyla da Yemeksepeti'nin de sendikal yetki hakkına saygu duyması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yemeksepeti işçileri ve TÜMTİS tarafından ortak yapılan basın açıklamasının tam metni ise şu şekilde:

NE OLMUŞTU?

Yemeksepeti A.Ş.’de dağıtımcı kurye ve depo elemanı olarak çalışan işçilerin yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü sendikalaşma faaliyetleri 8 Temmuz 2021 tarihinde sonuç vermişti. Çalışma Bakanlığı gönderdiği tespit yazısında Toplu İş Sözleşme (TİS) için çoğunluğun sağlandığını bildirmişti.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’nın (TÜMTİS) 16 Ağustos’ta yaptığı açıklamada ise Yemeksepeti yönetiminin alınan karara itiraz ettiği ve işçiler üzerinde baskı kurarak işçileri toplu sözleşme masasından kaçırmaya çalıştığı ifade edilmişti.

 
Birlik Sağlık Sen'den zam tepkisi!
 
Ünlü isim ölü bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Birlik Sağlık Sen'den zam tepkisi!
Memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının belli olması sonrası, ortaya ...
CIA, Taliban ile görüştü iddiası
Afganistan'da Taliban korkusu ve şiddeti devam ederken dikkat çekici bir ...
AK Partili başkandan tepki çeken paylaşım
AK Parti Antakya Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Yıldırım'ın bir ...
 
Altın madenine yargı dur dedi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Çukuralan Altın Madeni ...
A101'de kadın çalışana saldırı!
A-101 mağazasında sorumlu olarak çalışan Büşra Nur isimli kadının bölge ...
Reyhan'dan 22 gündür haber yok!
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde 22 gün önce telafi kursuna gittiğini ...
 
Halay tartışması cinayetle bitti!
Tekirdağ'da bir düğünde halay çekilirken çıkan tartışma sonrası Erhan ...
Rüzgar bebek için müjdeli haber!
İzmir'de yaşayan Çiçek ailesinin, yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı ...
Altaylı: Bize ne girdiği belli değil...
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye'ye gelen 300 bin Afgan'ın azımsanmaması ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri