ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3654
    Dolar
  • Euro
    34,7292
    Euro
  • Altın
    2.410,360
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
9 Temmuz 2019 Salı - 16:58

Yerden yere vurulan o ajansa Ege'den tam destek... Yeni bir ihtilal gibi!

Eleştirilerin hedefindeki, yeni kurulacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na Ege bölgesinden güçlü bir destek geldi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "turizm sektörü için yeni bir ihtilal" olarak tanımladığı ajansın Türkiye turizmini Fas ve Mısır liginden İspanya ve Yunanistan ligine taşımayı amaçladığını ileri sürdü.

Yerden yere vurulan o ajansa Ege den tam destek... Yeni bir ihtilal gibi!

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- Muhalefet partilerinin sert eleştiriler yönelttiği 'Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı' kurulmasına yönelik 11 maddelik kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. Sayıştay denetimi ve kamu ihale mevzuatının dışında tutulacağı; tüm turizm işletmelerinden aylık kar ve zarara bakılmaksızın ciro üzerinden yüzde 1'lik kesinti uygulayacağı nedeniyle büyük tepki çeken ajansa, Ege bölgesinden güçlü bir destek geldi. ETİK Başkanı Mehmet İşler, "turizm sektörü için yeni bir ihtilal" diye tanımladığı ajansın Türk turizmine büyük ivme kazandıracağını savundu. Bu sayede turizm sektörünün kompakt bir şekilde tanıtım ve pazarlama ağını sürdüreceğini, Avrupa'daki rakiplerine karşı dinamik bir şekilde pozisyon alabileceğini vurgulayan İşler, "Yıllar içinde devletin tanıtım işini  yapamadığı net bir biçimde gözüktü. O yüzden devlet- özel sektör işbirliğini içeren bu ajans son derece önemli. Hatta turizm anlamında yeni bir ihtilaldir. Avrupa'nın her yerinde, İspanya ve Yunanistan'da da bu ajanslar var" dedi.

TUNUS LİGİNDEN İSPANYA LİGİNE
İşler, Türkiye'nin artık maliyet odaklı tanıtım yerine gelir odaklı tanıtıma geçmesi gerektiğini belirtirken, "Türkiye tanıtım ligini yükseltmeli. Tunus ve Mısır liginden çıkıp İspanya ve Yunanistan ligine geçmeliyiz. Bu ajans son derece önemli bir adım. Eğriye eğri, doğruya doğru; sayın bakanımız Mehmet Nuri Ersoy bey yeni vizyoner bir yaklaşımla bu işi çok iyi yapıyor" diye konuştu.

300 MİLYON DOLARLIK BÜTÇE
Ajansın 13 kişilik yönetiminin 7'sinin özel sektörden oluşacağını, turist sayıları dikkate alınarak, Marmara'dan 2, Akdeniz'den 2, Ege'den 1, Karadeniz/İç Anadolu'dan 1, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 1'er temsilcinin yer alacağını aktaran İşler, ilk genel kurul aralık ayında yapılacağını, ajansın bütçesinin ise 300 milyon dolar olarak hedeflendiğini söyledi.

SAYIŞTAY OLURSA RAHAT HAREKET EDEMİYORUZ
ETİK Başkanı Mehmet İşler, Sayıştay denetimi olmaması konusundaki eleştirileri ise şöyle yanıtladı: "Sayıştay olmamasını biz istedik. Çünkü Sayıştay işin içine girdiğinde rahat hareket edemiyoruz. Yurt dışı tanıtımlarında zaman çok önemli. Sayıştay ve kamu ihale mevzuatını işin içine katarsak yandık. Kamu ihalelerinin, çıkılması, ilan edilmesi ve sonuçlanması gibi süreçleri var. Yani 60 günlük askı süresi var. Bizim sezonumuz zaten 90 gün. Böyle olmaz. Devletin hantallığının önüne geçmeliyiz... Mesela, Rusya ile bir uçak düşürme konusu oldu. Bu ajansla bizim hemen orada devreye girmemiz lazım. İhaleyle uğraşacak vaktimiz yok. Hemen Rusya'daki gazetelerle, televizyonlarla, bloggerlerle, tur operatörleriyle, gazetecilerle kontak kurmalıyız ve tanıtım atağına geçmeliyiz. Yani, yönetim kurulu anında karar alıp müdahale etmeli ve oralarda algı yönetimine geçmeli. Bunu Sayıştayla kamu ihale mevzuatıyla yapamayız."

DEVLET İLERİDE FARKLI AMAÇLI KULLANIR MI?
Denetimsizliğin ileride ajansın farklı şekilde kullanılması sonucuna yol açabilceği endişesinin hatırlatılması üzerine İşler, "Devlet ileride turizm ajansını farklı bir amaç için kullanmaya çevirir mi? Bilemem, bu bir risk. Ama bu riski her işte var. Böyle bir risk var diye doğru şeylerden niye geri adım atalım. Bir bardak suda fırtına koparmaya gerek yok. Özel sekötr olarak bu ajansın Türkiye'ye çok faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

KESİNTİ YÜZDE 0.40'A DÜŞÜRÜLSÜN TALEBİ
İşler, turizcilerin ciroları üzerinden kesilecek paylarla ilgili ise "Bakanlık yüzde 1 talep ediyor. Biz bunun yüzde 0.40'a düşürülmesini istiyoruz. Tamam bu tutar net gelirlerden alınacak ancak biz de bu rakamı gider olarak gösterebileceğiz" diye konuştu.
 

 
İzmir'e iki tam olimpik havuz
 
Kamu işçisine zam teklifi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın fiyatları artışa devam ediyor! Çeyrek altın ne kadar oldu?
Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 260,2 lira ...
Büyük ikramiye Buca'ya çıktı
Sayısal Loto oyununda 3 milyon 121 bin 408 lira 70  kuruşluk büyük ikramiye, ...
İkinci elde taksi çıkmasına rağbet
İzmir'de uzun süredir durgunluğun hakim olduğu ikinci el otomobil piyasasında, ...
 
Yorgancılar'dan ekonomi için reçete
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye ...
Merkez Bankası'na sabah operasyonu
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya'nın ...
Bu zamlara Memur-Sen bile isyan etti
Hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen, açıklanan emekli ve memur maaşlarına ...
 
İZDENİZ sınırları aşacak
İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Bozoğlu, İZDENİZ’i İzmir ulaşımında ...
‘Zam kurnazlığı’ milyonları vurdu
Elektrikten akaryakıta, çaydan şekere bir çok ürüne yapılan zamlar seçim ...
Zamlar bitmiyor.. Şimdi de sigara ve alkol!
Seçimden sonra çaya, şekere, elektriğe motorine ve benzine yapılan zamları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri