ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
22 Mayıs 2021 Cumartesi - 22:22

Yine Karşıyaka, yine kriz... Tugay, itiraz eden yurttaşı topa tuttu!

Cumhuriyet Mahallesi'nde itirazları dikkate almadan imar planı hazırlayan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun protesto edilmesine zemin hazırlayan Karşıyaka Belediyesi, Atakent'te de benzer bir hamle yaptı. Belediye, Emlak Konutları'nda oturan yurttaşların plana ilişkin itirazlarını reddetti. Protesto gösterisi yapıp referandum isteyen yurttaşlar, kararı yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Belediye ise uzlaşma yolu bulmak yerine, gerginliği tırmandıracak zehir zemberek bir açıklama yapmayı tercih etti.

Yine Karşıyaka, yine kriz... Tugay, itiraz eden yurttaşı topa tuttu!

SONKALEİZMİR-Karşıyaka Atakent'te yer alan Emlak Konutlarını da içeren bölgede yapılan imar düzenlemesine Emlak Konutları Platformu itiraz etmişti. Bu itirazlarının Karşıyaka Belediyesi İmar Komisyonu'nda reddedilmesi üzerine evlerinin önünde bir protesto gösterisi yapan hak sahipleri, tepkilerini dile getirmişti.

KILIÇDAROĞLU'NUN TAVSİYESİNE UYMADI!

Hak sahibi yurttaşlar adına konuşan Nevzat Özkılıç, imar haklarının verilmesi için 500 kişinin imzası bulunan bir dilekçe hazırladıklarını, 13 Mart 2021 tarihindeki İzmir programı sırasında da bunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini aktardı. CHP liderinin sorunun çözümü için kendilerine söz verdiğini belirten Özkılıç, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaptığımız görüşmede referandum yapılması konusunda tavsiyede bulunmuştu. Ancak ilçe belediye başkanı, genel başkanına uymadı" demişti.

(Nevzat Özkılıç (fotoğrafta) ve mahalle sakinleri önceki gün bir araya gelerek Cemil Tugay'a tepki göstermişti.)

REFERANDUM YAPILSIN, SONUCUNA RAZIYIZ!

Özkılıç, Karşıyaka Belediyesi'nin kararını yargıya taşıyacaklarını açıklarken, "Kentsel dönüşümde büyüme payı oluyor. Biz bunu talep ediyoruz. Adamızdaki 40 bloğun 27'si 5 katlı, 13'ü 12 katlı. Önceki Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar 2 binaya 0,40 büyüme hakkı verdi. Sonradan mevcut başkan Cemil Tugay da 2 binaya vermiş. Biz de yasal olarak bunu istedik. Ama vermediler. Bizim sayımızın az olduğunu söylüyorlar. Hodri meydan. Burada referandum yapalım. Sonuca herkes razı gelir. Ama bunu kabul etmediler" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NU PROTESTO ETTİRMİŞLERDİ...

Bu açıklamalar, Karşıyaka Belediyesi cephesinde sert yankı buldu. Daha önce Cumhuriyet Mahallesi'nde de benzer şekilde itirazları dikkate almadan imar planı hazırlayan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hak sahibi yurttaşlar tarafından protesto edilmesine zemin hazırlayan  ve sonrasında planı iptal etmek zorunda kalan Karşıyaka Belediyesi, Atakent krizinde de benzer bir tavır takındı.

İTİRAZ EDEN YURTTAŞTAN "ADI GEÇEN KİŞİ" DİYE BAHSETTİ...

Karşıyaka Belediyesi, yurttaşlarla uzlaşma yolu bulmak yerine, gerginliği iyice tırmandıracak, zehir zemberek bir açıklama yapmayı tercih etti. Karşıyaka Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından servis edilen, Başkan Cemil Tugay'ın açıklamasında, hak sahibi yurttaşların sözcüsü olarak kabul edilen Nevzat Özkılıç'tan "adı geçen kişi" olarak bahsedildi. 

BASINA "HADDİNİ AŞTILAR" ÇIKIŞI

Özkılıç'ın "sürekli gerçek dışı, abartılmış, çarpıtılmış beyanlarda bulunduğunu" iddia eden Tugay, yurttaşların tepkisini "İzmir'de Kılıçdaroğlu'nun sözü geçmiyor" başlığıyla haberleştiren basın kuruluşlarına da "haddini aşmış" eleştirisini getirdi.

"ÇARPITILMIŞ ALGI OLUŞTURUP SINIRI AŞTI..."

Başkan Tugay, aldıkları kararlarla ilgili Özkılıç'a yeni bir cevap verme ihtiyacı duymadıklarını belirtirken, "Ancak bugün yayınlatılan haberlerde Genel Başkanımızın iyi niyetli yaklaşımını çarpıtmayı ve kendisinin biz belediye başkanlarına duyduğu güven ve itimatı yok sayarak,  çarpıtılmış bir algı oluşturmayı amaçlayan sınırı aşmış, art niyetli beyanına cevap vermemiz zorunlu oldu" ifadelerini kullandı.

"MUHTAR OLMADIĞI HALDE, MUHTAR OLARAK TANITTI..."

Atakent'le ilgili kararları hukuk çerçevesinde aldıklarını iddia eden ve itirazların mülk sahiplerinin ancak yüzde 10'una denk geldiğini öne süren Tugay, Özkılıç'ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde "muhtar olmamasına rağmen kendisini muhtar olarak tanıttığını" savundu.

"ÜLKEDE HER PLANA İTİRAZ EDİLİYOR..."

Başkan Tugay, Özkılıç'ın CHP üyesi olmamasına rağmen "CHP'ye verilen oylar üzerinden gerekçe oluşturmaya çalıştığını" iddia etti. Ülkenin her yerinde planlara itiraz edildiğini anlatan Tugay, dava açmayı ise "fırsatçılık" olarak değerlendirdi.

"CEVABI SEÇİM SANDIKLARINDA GÖRECEKLER..."

Tugay, "İnsanlarımızı aldatmayı amaçlayan her türlü siyasi algı çabası cevabını seçim sandıklarında görecek, takdir her zaman yüce milletimizin olacaktır" dedi.

"Cevabı seçim sandıklarında görecekler" sözleriyle kimi kastettiği anlaşılamayan Tugay'ın suçlayıcı açıklamalarının plana itiraz eden yurttaşlarda nasıl yankı bulacağı merak konusu oldu.

TUGAY GÖRÜŞMEMİŞ, KILIÇDAROĞLU KÜRSÜYE ÇIKARMIŞTI

Daha önce, Cemil Tugay'ın tepki gösterdiği Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara'da ağırlanmıştı. Tugay'ı çağırmayan Kılıçdaroğlu, Dağhan'ı parti grup toplantısı sırasında kürsüye çıkarıp "yanındayız" mesajı vermişti. Plan çalışmaları boyunca Tugay'ın kendileriyle hiç görüşmediğini söyleyip defalarca tepkisini dile getiren Muhtar Dağhan, kendisine yakın ilgi gösteren Kılıçdaroğlu'na çiçek sunmuştu. CHP grubu, Muhtar Dağhan'ı alkışlamıştı.

 

 
Müftüden skandal sözler!
 
İZMİR SÜPER LİG'DE...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZMİR'DE İNSANLIK DERSİ!
Çiğli Belediyesi'nde görevli 3 personel, parkta buldukları içerisinde ...
Başkan Karakayalı: Kasadan 25 kuruş bile çıkmadı!
Kemalpaşa Belediye Meclisi Mayıs Ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminde ...
Balkanlılar Halk Dansları Festivali için ortak akıl çalıştayı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl 15'incisi yapılacak Balkanlılar Halk ...
 
Turuncu Çember artık denizde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in güvenli bir turizm ...
Ekolojik kent parkı doğuyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim projeleri arasındaki ...
KARBEM başarıya odaklandı!
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), Liselere Geçiş ...
 
Derya'ya tekerlekli sandalye sürprizi!
Buca Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü emekçilerinden Özkan Acar’ın ...
Konak'ta kesin hesaplara onay
Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci oturumunda ilçede yapılacak olan ...
Beydağ'da can dostlar emin ellerde
Beydağ Belediyesi ilçe genelinde sokak hayvanlarına yönelik barınma ve beslenme alanları oluşturdu.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri