ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2142
    Dolar
  • Euro
    35,1106
    Euro
  • Altın
    2.469,660
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    12/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Okulda biber gazı kapsülü patladı: 25 öğrenci hastanelik oldu!
Okulda biber gazı kapsülü patladı: 25 öğrenci hastanelik oldu!
CHP'li Nalbantoğlu'dan 9. Yargı Paketi'ne insan hakları eleştirisi...
CHP'li Nalbantoğlu'dan 9. Yargı Paketi'ne insan hakları eleştirisi...
Konut fiyatlarında düşüş sürüyor... 10 ay oldu!
Konut fiyatlarında düşüş sürüyor... 10 ay oldu!
25 Haziran 2019 Salı - 11:12

Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak

İzmir'de kemik kanseri olarak bilinen 'osteosarkom' ile mücadele eden 16 yaşındaki İpek Şimşek'e ameliyat için gereken 90 bin TL bir hayırsever tarafından karşılandı. İpek, ameliyatın ardından kanseri yenerek bir mucizeye imza attı. Başka bir hayırseverin de otomobil almasıyla, hastaneye rahatlıkla gidip gelebilen İpek, şair Nazım Hikmet'in dizelerini hatırlatarak, "Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Hayat, aynı gökyüzü altında bir direniştir" dedi.

Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak

Bayraklı ilçesinde yaşayan Özlem Şimşek (43) ve Ekrem Şimşek (54) çiftinin kızları İpek, lise eğitimine başlamadan önce sol bacağında hissettiği şiddetli ağrı sebebiyle doktora başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından İpek'in sol bacağında kemiği zedelemiş bir tümörün bulunduğu belirlenerek, 'osteosarkom' teşhisi konuldu. İpek'in annesi Özlem Şimşek, hayırseverlere yardım çağrısında bulunarak Küba'dan kanser aşısının getirtilmesini istedi, ancak bu aşının İpek'in tedavisi için uygun olmadığına karar verildi. Daha sonra doktorlar İpek'in protez ameliyatı olması gerektiğini aileye bildirdi. Özel bir hastanede yapılması planlanan ameliyatın masrafı olan 90 bin TL ise Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) İpek'in durumuyla ilgili haberinin ardından aileye yardım etmek isteyen bir hayırsever tarafından karşılandı. Nisan ayında operasyon geçiren İpek, yüzde 90 oranında kanseri yendi. Daha önce yataktan kalkamaz halde olan İpek, koltuk değnekleriyle birlikte yürümeye başladı. İpek'in kemoterapi süreci ise Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesi'nde devam ediyor.

Bu süre içinde İpek'e yardım etmek isteyen diğer hayırseverler de aile ile iletişime geçti, ancak anne Özlem Şimşek tedavi masraflarının karşılandığını bildirdi. Bunun üzerine bir başka hayırsever de sol bacağında bulunan tümör nedeniyle her araca binmesi mümkün olmayan İpek için hafif ticari bir araç satın aldı.

Bir mucizenin gerçekleştiğini söyleyen İpek, "Nazım Hikmet'in dizelerini hep kendime hatırlatıyorum; 'Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Hayat, aynı gökyüzü altında bir direniştir.' İşte ben de böyle umudumu kaybetmedim ve hep direndim. Artık çok mutluyum, biraz daha sabredersem her şeyin gönlümce olacağını biliyorum" dedi.

'ANNEANNESİNİ BU HASTALIK YÜZÜNDEN KAYBETMİŞ'

Ameliyat öncesi yaşadıkları süreci anlatan anne Özlem Şimşek, "Protezi devlet karşılamıyordu, yalnızca daha önce yanlış tanı koyarak bizi mağdur eden hastane karşılıyordu. Özel bir hastanede bu ameliyatı yaptırmak durumunda kaldık, ancak ameliyat masrafı 90 bin TL tutarındaydı. Daha önceden yardım çağrısı haberini görüp bizimle iletişime geçen bir hayırseverle tesadüfen tekrar konuştuk. Ameliyat faturasını ve doktorumuzun numarasını kendisine ilettik. Daha sonra bu kişi tarafından tedavi masraflarımız karşılandı. Bahsettiğim kişi anneannesini bu hastalık yüzünden kaybetmiş ve bu yüzden bize destek olmuş. 'Sadece benim anneanneme dua edin yeter' dedi. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Normalde 3 saat sürmesi gereken ameliyattan İpek 1,5 saatte çıktı. Doktor, bunun İpek'in şansı olduğunu söyledi. Şu anda ise İpek yüzde 90 oranında kanseri yenmiş durumda. Artık koltuk değnekleri ile yürüyebiliyor ve fizik tedavinin ardından değneksiz de yürüyebilecek" diye konuştu.

'YA HAYATI YA BACAĞI DEMİŞTİ'

İpek için birçok kişinin destek olduğunu anlatan Özlem Şimşek, "Daha sonra başka bir hayırsever de, İpek'in tedavi masraflarının karşılandığını belirtmeme rağmen kızım için bir para ayırdığını söyledi. Onun istediği bir şey olup olmadığını sordu. Ben de 'araba' cevabını verdim. Bu kişi de bunun için gerekli ücreti yatırarak araba almamızı sağladı. İpek'in kanser bacağında olduğu için yürüyemiyor ve her arabaya binemiyordu. Taksi bile çağırdığımızda hafif ticari araç olması gerekiyordu. İpek çok şanslıydı ve de nasipliydi. Bir gün çok zor bulunan bir ilaca ihtiyacımız oldu. Hastaneye gelir gelmez birinin o ilaçtan bağış yaptığını duyduk ve hemen İpek'e verildi. Ben bir mucizenin gerçekleştiğini düşünüyorum, bunun başka bir açıklaması olamaz. Bizlere yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Bütün taşlar kendiliğinden yerine oturdu. Eğer İpek ameliyatı olamasaydı, bacağını kaybedecekti. Doktor bana 'Ya kızının hayatı ya bacağı' demişti" dedi.

 
Dikili ve Urla açıklarında 79 kaçak göçmen
 
Meral Akşener: Kış geliyor, yani Winter is coming
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili ve Urla açıklarında 79 kaçak göçmen
 İZMİR'in Dikili ve Urla ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerince ...
İzmir merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu
İzmir merkezli 15 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki ...
İki motosiklet art arda devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir Bornova'da devrilen motosikletin sürücüsü Oğuz Özcay (31), hayatını ...
 
CHP Tire İlçe Başkanı Güleç, kazada yaralandı
İzmir Tire'de CHP İlçe Başkanı İsmail Güleç (45), kullandığı motosikletin ...
Düğün dönüşü facia
Karşıyaka'da sürücüsünün kontrolünden çıkıp, bariyere çarpan otomobildeki ...
Direksiyonu, tartıştığı sürücünün otomobiline doğru kırdı
İzmir'de otomobil sürücüsü, yolda giderken tartıştığı sürücünün otomobiline ...
 
Karşıyaka'da kedilere işkence
Karşıyaka'da sokak kedilerinin kulaklarının ve kuyruklarının kesildiğini ...
O bebeğin anne ve babası tutuklandı
Torbalı'da bir çöp konteynerinde cesedi bulunan yeni doğmuş erkek bebeğiyle ...
Denize açılamadan yakalandılar
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, denize açılmak için hazırlık yapan 45 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri