ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
7 Eylül 2023 Perşembe - 17:35

Yorgancılar'dan OVP yorumu: "Gerçekçi yaklaşımlar umut verici"

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Açıklanan Orta Vadeli Programda tüm ana başlıklarda özenle belirlenmiş eylem planlarının yanında, özellikle ülkemizin en öncelikli konusu olan enflasyona yönelik gerçekçi yaklaşımın tespit edilmiş olması, iş dünyası olarak doğru adımların atılacak olmasına dair bizleri umutlandırmıştır” dedi.

Yorgancılar dan OVP yorumu:  Gerçekçi yaklaşımlar umut verici

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2024-2026 dönemini kapsayacak olan Orta Vadeli Program (OVP) hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerin sonrasında ekonomi yönetiminin yenilenmesi ile birlikte izlenecek politikaların belli olması ve öngörülebilirliği sağlaması adına Orta Vadeli Program’ın merakla beklenmekte olduğunu belirten Yorgancılar, “Mali disiplin, fiyat istikrarı ve öncelikli reform alanlarına ilişkin düzenlemelerin kaleme alındığı üç yıllık Orta Vadeli Program; genel olarak önceki programlarda da yer alan ve yeni eklenen eylem adımları ile birlikte tutarlılık açısından daha olumlu bir görünüm arz etmektedir. OVP’den beklenen gerçekçi hedeflerin belirlenmiş olması, yapısal dönüşüm kapsamında katma değerli üretimin önceliklenmesi, dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüme odaklanılması, sektörel önceliklendirme yaklaşımı programda öne çıkan çok değerli ana başlıklardır. Bu başlıklar altında yer alan her bir eylemin belirlenen sürede hayata geçirilmesi için kararlılıkla çalışılması, hem siyasi iradenin, hem de icracı bakanlıkların uyumu son derece önemlidir. Bu uyum içerisinde, atılan her bir adım güven ve istikrarın sağlanmasını da mümkün kılacaktır” dedi.

Programa detaylı bakıldığında makro ekonomik politika adımlarının ilkinde, yıllardır talep ettikleri ‘sanayi envanterinin güncellenerek veriye dayalı sanayi politikalarının oluşturulması’ maddesini çok önemsediğini ifade eden Başkan Yorgancılar, “Bunu kaynakların etkin kullanılması adına son derece kıymetli buluyorum. Benzer şekilde ikinci maddede; ‘Sanayide yapısal dönüşüme yönelik sektörel önceliklendirme yaklaşımıyla teknoloji odaklı yatırımlar desteklenecektir’ denmektedir. Üçüncü maddede ‘Yeni sanayi bölgeleri ve lojistik hatları afet riskleri gözetilerek oluşturulacak, mevcut demiryolu altyapısı daha etkin kullanılarak, sanayi bölgeleri ve limanlarla (RORO dahil) bağlantıları güçlendirilecektir’ ifadesi yer almaktadır. Söz konusu maddeler, politika yapıcıların sanayiye kısa vadeli geçici adımlarla değil, uzun vadeli, kalıcı, yapısal hamlelerle yaklaşım içinde olduğunu bizlere göstermiştir ki bu sürdürülebilir büyüme adına, dolayısıyla sanayimiz ve ülkemiz adına umut vericidir” diye konuştu.

Programda yer alan ‘Savunma sanayii, yapay zekâ, siber güvenlik, temiz ve sürdürülebilir enerji ile uzay teknolojileri gibi stratejik alanlarda nitelikli işgücü yetiştirmeye yönelik kamu-üniversite-özel sektör işbirliği programları uygulamaya konulacaktır’ ifadesi ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesine yönelik maddeleri, ekonomimize değer katacak uzun vadeli bakış açıları olmaları yönünden önemsediğini dile getiren Yorgancılar, “Odamızın da hassasiyetle altını çizdiği bu adımların dışında, tüm ana başlıklarda özenle belirlenmiş eylem planlarının yanında, özellikle ülkemizin en öncelikli konusu enflasyona yönelik gerçekçi yaklaşımın tespit edilmiş olması, iş dünyası olarak doğru adımların atılacak olmasına dair bizleri umutlandırmıştır. İlk yıl için enflasyonu yüzde 33’e indirme hedefi, bozulan dengeler açısından kritik olup, temenni niteliğinde kalmamasını diliyoruz. Plan içerisinde yer alan öngörülerde elbette ki sapmalar ve kısmi tutarsızlıklar olacaktır. Ancak, önemli olan genel olarak Plana sadık kalınması, adımların bu politikalar kapsamında atılmasıdır” ifadesini kullandı.

Programın oluşturulması sürecine katkı koyan kişi ve kurumlara teşekkür eden Başkan Yorgancılar şöyle dedi:

“Üreten kesim olarak, atılan her olumlu adım karşısında finansman temini sorunlarımızın da giderilmesi ile bizler de yeni yatırımlara yönelecek, daha fazla ihracat ve daha fazla istihdam ile öngörülen tahminlerin tutmasına katkımız artacaktır. Beklentimiz ve dileğimiz bu yöndedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Cumhurbaşkanı yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz öncülüğünde emeği geçen, katkı koyan ilgili bakanlıklarımıza ve kurumlara çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz için hayırlısı olsun.”

 
Mehmet Çapman son yolculuğuna uğurlandı
 
ESİAD Başkanı Zorlu'dan OVP açıklaması: "Kararlılıkla uygulanmalı"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuru incirde ihracat hedefi 300 milyon dolar!
Cennet meyvesi kuru incirde yeni sezona başlama heyecanı yaşanıyor. Türkiye’nin ...
Kredi kartı kullanımına sınırlama!
Hükümetin dün açıkladığı Orta Vadeli Program‘daki (OVP) hedeflerinden ...
Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ek MTV açıklaması!
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), "Ek MTV'yle ilgili olarak Anayasa Mahkemesine ...
 
EİB’nin ihracatında düşüş... Eskinazi: ''Zamlar belimizi büktü''
Ege İhracatçı Birlikleri’nin ağustos ayı ihracatı 1 milyar 522 milyon ...
LPG'ye zam geldi!
Akaryakıt fiyatlarındaki zam yağmuru devam ediyor. Son olarak bu gece ...
LPG'ye bu gece zam geliyor!
LPG'ye bu geceyarısı uygulanacak şekilde 1 lira 30 kuruşluk zam yapılacağı öğrenildi
 
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan ağustos ayı enflasyon ...
Enflasyon rakamları açıklandı!
TÜİK'e göre ağustosta aylık enflasyon yüzde 9,09, yıllık enflasyon yüzde ...
Sigaraya 5 TL zam!
Sigaraya, bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam geldi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri