ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2746
    Dolar
  • Euro
    34,7894
    Euro
  • Altın
    2.405,390
    Altın
  • Bist-100
    10.308,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/22°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist öldürüldü!
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
O babadan bu kez Vargas hamnlesi!
O babadan bu kez Vargas hamnlesi!
Kendine zarar veren Dilan Polat hakkında karar!
Kendine zarar veren Dilan Polat hakkında karar!
13 Şubat 2020 Perşembe - 12:44

Yücel mazbatayı aldı! CHP İzmir akın etti, Soyer gelmedi...

CHP'nin 37. İzmir Olağan İl Kongresi'de yeninden başkan seçilen Deniz Yücel mazbatasını aldı. Yücel'e Konak İlçe Seçim Kurulu'ndaki mazbata alımı sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, çok sayıda belediye başkanı, milletvekili ve partili eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibinden kimsenin katılmaması ise dikkati çekti.

Yücel mazbatayı aldı! CHP İzmir akın etti, Soyer gelmedi...

CHP'nin 37. İzmir Olağan İl Kongresi'nde 611 delegenin 253'ünün oyunu alarak yeniden il başkanı seçilen Deniz Yücel, bugün Konak İlçe Seçim Kurulu Başkanı Rabia Yatağanbaba'dan mazbatasını aldı. Yücel, il başkanlığındaki ikinci dönemi için resmen göreve başladı. Deniz Yücel'e bu önemli günde birçok CHP'li isim eşlik etti. Mazbatayı alıp Cumhuriyet Meydanı'nındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymak için yürüyen Deniz Yücel'in yanında İl Yönetim ve Disiplin Kurulu üyeleriyle, ilçe başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da yer aldı.
CHP İzmir'i buluşturan törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibinden hiç kimsenin olmaması dikkati çekti.

PARTİ İÇİ YARIŞ BİTMİŞTİR

Gazetecilere bir açıklama yapan Yücel, "Bugünden itibaren CHP İzmir İl Örgütü’nde parti içi yarış bitmiştir. Bundan sonraki süreçte yeni seçilen yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegelerimiz ve daha önce yaptığımız ilçe kongrelerinde seçilen arkadaşlarımız ile birlikte bütün birikimimizi, enerjimizi, emeğimizi ve mesaimizi partimiz için, kentimiz için, ülkemize hizmet etmek için, Türkiye’yi artık çürümüş ve yozlaşmış AKP iktidarından kurtarmak için kullanacağız. Bugün mazbatamızı aldık. Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte yeni seçilen arkadaşlarımızla, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, örgütümüzle birlikte Atamızın huzuruna çıktık. Bugün burada hem Atamıza ve İzmirlilere şunun sözünü veriyoruz; Ülkemizde demokrasinin hukukun üstünlüğünün adalete yargıya güvenin yeniden tesis edildiği, yurttaşlarımızın eşit ve özgür bireyler olarak güven içinde yaşadıkları bir Türkiye kurmak için, huzur ve barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye kurmak için mücadelemize devam edeceğiz. Cumhuriyet değerlerinden, Atatürk ilke ve devrimlerinden demokrasiden ve hukuk kurallarından asla ve asla taviz vermeyeceğiz. AKP’nin tek adam yönetimine, faşist yönetim anlayışına asla ve asla eğilmeden, kırılmadan, yıkılmadan mücadelemize devam edeceğiz. 31 Mart yerel seçimlerinde halkımız bize bir görev verdi, bir sorumluluk yükledi. Bu görev ve sorumluluğun bilinciyle CHP’yi ilk seçimlerde iktidara taşımak için tüm örgütümüzle birlikte örgütlü bir mücadele vereceğiz” dedi.

Olası bir erken seçimde milletvekilliği adayı olup olmayacağının sorulması üzerine Yücel, "Onu o zaman düşünür, konuşuruz ama şu anda benim hiçbir şekilde istifa etme ya da görevimi bırakma gibi bir düşüncem yok" dedi.

'TAHLİYE OLACAĞINA İNANIYORUZ'

Urla Belediye başkanıyken FETÖ/PYD soruşturması kapsamında tutuklanan Burak Oğuz'un yarın gerçekleşecek ilk duruşmasına katılacaklarını belirten Yücel, "İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması gerçekleşecek. Biz de duruşmayı takip edecek, katılacağız. Orada maddi ve manevi olarak Başkanımızın yanında olacağız. Dileğimiz ve temennimiz şudur ki, Başkan'ın adil ve tarafsız bir şekilde yargılanması, davaya bakan hakimlerin ve heyetin hiçbir baskı altında kalmadan tamamen anayasanın kendilerine vermiş olduğu görev doğrultusunda yasalar ve vicdanları doğrultusunda karar vermeleri. Biz Başkanımızın en kısa zamanda bu suçlamalardan aklanacağına ve tahliye olacağına inanıyoruz. Dileriz ki yarın tutuksuz yargılanma konusunda karar verilir. Ondan sonraki süreç de bir şekilde işler" ifadelerini kullandı.
Seçimden sonra gerçekleştirdiği Ankara ziyareti hakkında da detaylar veren Yücel, "Genel Başkanımıza bilgi ve rapor verdim, süreçle ve kongrelerimizle, bu dönemde yapacağımız çalışmalar ve projelerle ilgili kendisini bilgilendirdim. Önümüzdeki günlerde bir il binası alacağız. Bununla ilgili evrak eksikliklerimiz vardı, bu eksikleri tamamladık. Genel Başkanımızla iktidara yürüyen CHP olarak, seçimlere yönelik çalışma yapmamız konusunda bizlere talimat verdi. Ben de bunu ilçe başkanlarımızla yöneticilerimizle en kısa zamanda paylaşacağım ve kendimize yol haritası hazırlayacağız" diye konuştu.

TEK ADAY AÇIKLAMASI

Yücel, kongrenin tek adaylı olması konusundaki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Ben hiçbir zaman tek aday olayım ya da uzlaşı adayı olayım çabasında ya da gayretinde bulunmadım. Şunu söyledim; örgütlerin desteğini alan, kendini yeterli gören, kendine güvenen her arkadaşımız aday olabilir. Bu iki aday da olabilir, üç aday da, beş aday da, tek aday da olabilir. Bu o kongre sürecinin dinamiklerinin kendiliğinde oluşturacağı bir süreçtir. Bu dönem tek adaylı bir kongre oldu. Bunun ben demokrasiye bir zarar verdiğini düşünmüyorum. Neticede CHP, hukuk kurallarıyla ve tüzük hükümleriyle yönetilen bir siyasi parti. Başta da ifade ettiğim gibi herkes aday olma hakkına sahiptir. Ancak tüzük kuralları çerçevesinde yeterli imzaya ve desteğe sahip olunduğu takdirde aday olunabilir. Elbette başka illerde ya da geçmişte çok adaylı yarışlar olmuş olabilir. Ancak bu dönem yola çıkarken 30 ilçe başkanımızın desteğiyle yola çıktık. 540 civarında yola çıktık ve tek adaylı bir kongrede şu anda yeniden görevdeyiz. Yeni seçilen yönetim kurulu üyelerimizle ve kadrolarımızla birlikte. Geçmişte de hedefimz aynıydı, CHP'ye, kentimize ve ülkemize hizmet etmekti. Bugün de aynı anlayış ve mantıktayız. Görevimizin ağırlığını ve sorumluluğunu, her türlü zorluğunu biliyoruz. İki senede tecrübe ve deneyim kazandık, iki tane seçim atlattık. Önümüzdeki dönemin daha verimli, daha projelere dönük, yerel yönetimlerle kucaklaşarak halkımıza, kentimize daha fazla katkı koyacağımız bir süreç olacağına inanıyorum" diye konuştu. 

 
Arkasspor Avrupa'da gururlu
 
Büyükşehir'den kentsel dönüşüm mesaisi... Emrez'de son etaba geçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Başkan'dan AK Partili üyeye sert tepki!
Manisa'da Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP arasında sert tartışmalar ...
Meclis'te intihar girişimi: 'Çocuklarım aç' dedi, üzerine benzin döktü
TBMM Çankaya Kapısı girişinde bir kişi üzerine benzin dökerek “Açım, çocuklarım ...
Çeyrek altın 500 lirayı aştı
Ons altın fiyatlarındaki yükselişle iç piyasada çeyrek altın 502 liraya yükselerek rekor kırdı.
 
İYİ Parti Antalya milletvekili sert açıklamalar yaparak istifa etti
İYİ Parti Antalya Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Tuba Vural Çokal, ...
İzmir Başkanlar Kurulu'ndan Bakan Ersoy'a ziyaret... Çeşme sempozyumu kararı!
Çeşme’ye yapılacağı iddia edilen projelerle ilgili olarak Kültür ve Turizm ...
İşte okulların tatil edildiği iller...
Olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. İşte o iller...
 
Baklavacı Faruk Güllü'nün cezası belli oldu!
FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davasında iş adamı Faruk Güllü "Silahlı ...
Marmaris'te isyan ettiren görüntü!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yağmurla birlikte dağ eteklerinden gelen ...
MSB: 55 rejim unsuru etkisiz hale getirildi!
Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de 55 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri