folkart, orion,

Yunanistan için casusluk yapıyordu... MİT yakaladı!

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı adına Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlenen Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara, MİT tarafından yakalandı. 

  • | Son Kale İzmir

Milli İstihbarat Teşkilatı, yaptığı uzun soluklu araştırmalar ve elde ettiği bilgiler neticesinde, Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) Yunan vatandaşı Mohammed Amar Ampara’yı Türkiye’ye yönelik casus olarak kullandığını ortaya çıkardı. 
 

Yapılan açıklamada ''Yunan casusu M.A.Ampara, Türkiye'ye seyahatlerinde iş adamı gibi davranmış ve ticaret kisvesi altında casusluk faaliyetinde bulunmuştur. Adı geçen, sınırdaki TSK unsurları hakkında bilgi derleyerek Yunan istihbaratına aktarmış, Türkiye’deki Suriyeliler ve Yunanistan’a yerleşen FETÖ/PDY’ye müzahir işadamlarıyla ilgili EYP’nin talimatı doğrultusunda araştırmalar yapmıştır'' ifadeleri kulanıldı. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz