ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3646
    Dolar
  • Euro
    34,9515
    Euro
  • Altın
    2.325,130
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
4 Şubat 2023 Cumartesi - 13:11

Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlıkları... "Geleceği görüyoruz" buluşması...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Uzman toplantılarının sonuncusu bugün “Geleceği Görüyoruz” başlıklı buluşma ile yapılıyor. Toplantının açılışında konuşan Başkan Soyer, bu kadim toprakların dünyaya söyleyecek sözünün bulunduğunu belirterek, “Biz de sadece yapacağımız köprüleri, yolları, kanalları değil iyi tasarlanmış bir geleceği de miras bırakmak istiyoruz” dedi.

Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlıkları...  Geleceği görüyoruz  buluşması...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin yedi aydır süren hazırlık toplantılarında sona gelindi. 10 Ağustos ve 1 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve kongrenin ilk safhasını oluşturan paydaş buluşmalarının ardından kongre çalışmalarında ikinci aşama uzman toplantıları, “Geleceği Görüyoruz” buluşması ile sona erecek. Son toplantı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde İzQ Girişimcilik Merkezi’nde başladı.

Heyecan ve umut verici bir yolculuğa çıktık
Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uzun bir süredir sürdürülen iktisat kongresi çalışmalarının son derece heyecan ve umut verici bir yolculuk olarak devam ettiğini söyledi. Başkan Tunç Soyer, iktisat kongresi düzenleme gerekçelerine değindiği konuşmasında şunları söyledi: “Bizim açımızdan yola çıkışta üç temel motivasyon noktası vardı. Birincisi; yüz yıl önce daha İstanbul işgal altındayken, henüz Lozan müzakereleri tamamlanmamışken hatta kesintiye uğramışken, İzmir yangını üzerinden 5 buçuk ay geçmişken, Cumhuriyet kurulmamışken, büyük belirsizlikler varken, insanlar umutlarını yitirmişken, yeni kurulacak devletin iktisat politikalarını belirlemek üzere bir yolculuk başlatılıyor. Ankara'da meclis var ama Mustafa Kemal Atatürk ne kendi uzmanlarına ne meclise bu işi yapma yetkisi, sorumluluğunu bırakıyor. O karda kışta Türkiye'nin her yerinden delegeleri davet ediyor ve onlarla iktisat politikalarının belirlenmesi sürecini başlatıyor.”

Ortak akıl vurgusu
Yüz yıl önce tamamen sivil bir inisiyatifle ortak akıl arayışının ortaya konduğuna dikkat çeken Başkan Soyer, iktisat kongresi çalışmalarını başlatırken ikinci motivasyon kaynaklarını da şu sözlerle açıkladı: “İkincisi ise bir araştırma şirketinin yaptığı araştırma. Araştırmada 18-30 yaş arasındaki gençlere 'Geleceğiniz için ne hayal ediyorsunuz' sorusu yöneltiliyor. Gençlerin yüzde 86'sı bir fikrinin olmadığını söylüyor. Bu bizi çok şaşırttı ve üzdü. Çünkü umudunu, hayalini kaybetmiş bir ülkede nasıl bir gelecek tasavvur edebilirsiniz? Şu anda da bir savaş sonrası ikliminde yaşanabilecek olumsuzluklara benzer şeyler yaşanıyor. Savaş sonrası ikliminde özgüven, umut kaybı vardı. Biz de bugünden bakarak geleceğe dair bir hayal, beklenti ortaya konmasını sağlayabilir miyiz kaygısıyla çalışmak istedik.”

“Bizim de söyleyeceklerimiz var”
Başkan Soyer, çalışmalardaki son motivasyon noktasını da küresel krizler olarak açıkladı. Soyer, “İnsanların yüz yüze kaldığı küresel krizler, iklim, gıda, enerji krizi var. Tüm bunlar bizim de izlediğimiz gelişmeler ama bu kadim coğrafyadan bütün bu krizlerle ilgili bir ses çıkmaz mı? Sadece duyup, dinleyip, kopyala yapıştır mı yapılır? Bizim söyleyecek bir şeyimiz yok mu? Bizim bu dünyaya vereceğimiz ilham olamaz mı? Bu üç motivasyon noktası bizi bu yolculuğa çıkardı. Kazım Karabekir Paşa 'Biz mazimizden değil istikbalimizden mesulüz' diyor. Biz de sadece yapacağımız köprüleri, yolları, kanalları değil iyi tasarlanmış bir geleceği de miras bırakabiliriz. Heyecanımızı paylaştığınız için,  verdiğiniz katkılar için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Tatil hayal oluyor... Büyük zam!
 
İzmir'de ileri evre kanser vakaları arttı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’nın 17’nci parkı Yamanlar Mahallesi’ne...
Yerel seçimlerden bu yana geçen 4 yılda ilçenin farklı mahallelerine 16 ...
Foça'da tatil şenlikleri...
Foça Belediyesi tarafından öğretim yarıyılı tatilindeki çocuklar için ...
İzmir'de "Geleceğe Hareket Et" çalıştayı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği ile çalışmalarına başladığı ...
 
İzmir sevdiğine koşacak...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü için “Sevdiğine Koş” ...
İZBAN’a 4 yeni durak daha...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 ilçede İZBAN’a  4 yeni durak eklemek için ...
Narlıdere'de Nazım Hikmet gecesi...
Narlıdere Belediyesi, dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet’i 121.yaşında, ...
 
Geleceğin şefleri mutfakta...
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve Kent A.Ş. ile Yaşar ...
Toplam Kalite Yönetimi Belgesi ISO 9001 Karabağlar'da...
Vatandaşlara daha hızlı ve nitelikli hizmet sunarak memnuniyeti artırmayı ...
Batur: Bay Kemal’in arkasında aslanlar gibi duracağız!
Konak Belediyesi’nin Tüm, Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube ve Genel-İş İzmir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri