ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3386
    Dolar
  • Euro
    34,8343
    Euro
  • Altın
    2.392,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
10 Nisan 2022 Pazar - 09:49

Z kuşağı tohumdan çatala sürdürülebilirliği öğreniyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin gençleri tarım sektörüne kazandırmak için 5 Mart’ta başlattığı “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programı”nın altıncı haftasında İzmir Torbalı’daki Özgörkey şirketler grubu ve Dikili’deki Agrobay Seracılık ziyaret edildi. 

Z kuşağı tohumdan çatala sürdürülebilirliği öğreniyor

Programa kayıt olan katılımcılara; ürünlerin işletmeye gelişi, üretim prosesleri, atık yönetimi, firmaların sürdürülebilirlik politikaları, Ar-Ge çalışmaları, paketleme ve sevkiyata kadar olan tüm tedarik zinciriyle ilgili süreçler hakkında detaylı bilgiler verildi ve uygulamalı olarak gösterildi. 

Aynı zamanda dünya otomobil tarihine ışık tutan İzmir'in Torbalı ilçesindeki klasik otomobil ve motosiklet müzesi Key Museum’da program katılımcıları tarafından ziyaret edildi. 

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “38 yıldır, Türkiye’nin organik ürün ihracatının yüzde 75’ini gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri olarak; gerek, akademinin gerek ulusal/uluslararası paydaşlarımızın işbirliğiyle, sürdürülebilirlik perspektifinde birçok projeye yatırım yapıyoruz. Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programımız ile gençlerimize sürdürülebilir tarım için gerekli süreçleri kapsayan, girdi sanayilerinden tarlaya, tarladan işleyici-paketlemecilere, lojistiğe ve tüketiciyi de içine alan zincirde, atıkların minimize edilmesi ve geri kazanımının maksimize edildiği noktaya kadar giden bütün süreci içine alan kapsamlı bir eğitim programı sunduk.”

İzmir’in güneş, rüzgar ve jeotermal enerji bakımından yenilenebilir enerji kaynakları konusunda en zengin bölgelerden biri olduğunu hatırlatan Uçak sözlerine şöyle devam etti:  

“Programımızın altıncı haftasında katılımcılarımızın Dikili’de ziyaret ettiği Agrobay dünyanın ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin sulamadan gübrelemeye kadar her aşama modern teknolojik altyapıyla kontrol edildiği en büyük seracılık işletmesi ve bir diğer ziyaret edilen Feast; Türkiye’nin en büyük dondurulmuş gıda entegre tesisi. Her iki firmamız da Uzak Doğu’dan Avrupa’ya kadar birçok ülkeye ihracat gerçekleştiren inovasyona yatırım yapan, sürdürülebilir tarım ve üretimde, kadın istihdamında öncü yerler. Firmalarımızdaki gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri ve insan kaynakları tarafından katılımcılarımıza; üretimden paketlemeye lojistiğe kadar titizlikle işlenen tüm aşamalarla ilgili sunumlar yapıldı ve interaktif bir şekilde soru cevap oturumları gerçekleştirildi.” dedi.

Hayrettin Uçak, “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programı katılımcılarımız; İyi Tarım Uygulamaları ve Globalgap sertifika koşulları altında üretim yapan firmalarımızdan AB Yeşil Mutabakat’ına uygun, karbon ayak izini azaltacak proseslerdeki üretimlerle ilgili, dünyadaki talep değişimi ve sürdürülebilir üretim-tüketim, bilinçli pestisit kullanımı, uluslararası sertifikasyon süreçleriyle ilgili de bilgilendirildi. İki işletmemiz de sözleşmeli tarımla ilerledikleri için analizleri yapıldıktan sonra ürün işleniyor. Bütün ürünlerin pestisit analizleri yapılıyor ve uluslararası standartlara uygunsa işleniyor.” diye konuştu. 

Katılımcıların tek tek sera sahalarını ve üretim yerlerini gezdiğini söyleyen Uçak, “Ürünleri işleme şekillerinden üretim yöntemlerinin en ince ayrıntısına bütün ürünleri ve süreci yerlerinde görme ve inceleme fırsatı buldular. Tarımda sürdürülebilirliğin, planlamanın, bütün süreçlerin doğru yürütülmesi projemizle doğru orantılı. Ege Bölgesi’nin sürdürülebilir üretim merkezi olduğunu; ne yaptığını bilen, ürettiğine önem veren bilinçli gençler yetiştirerek, tüm dünyaya göstererek öncülük yapmaya devam edeceğiz.” dedi.   

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programı hakkında;

6 hafta süren Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programı 4 Mart’ta açılış toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. 5 Mart’a eğitimlere başlandı. 

Programın ikinci haftası eğitimlerle devam etti. 

Üçüncü hafta; eğitimler sürdü ve Yaş Meyve Sebze İhracatı yapan Uçak Kardeşler Gıda Seracılık Ltd. Şti. Ziyaret edildi. 

Dördüncü hafta; Ege İhracatçı Birlikleri’nde eğitimler düzenlendi. Eğitimlerin yanında yapılan Atölye Çalışmalarında bir araya gelerek oluşturulan gruplar, belirli bir konu üzerinde ortak kararla elde ettikleri fikirleri/sonuçları diğer gruplara sunarak paylaştılar. 

Beşinci haftada ise eğitimlere devam edilerek, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ihracat destekleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Altıncı haftada ise İzmir Torbalı’daki Özgörkey şirketler grubuna bağlı Türkiye’nin en büyük dondurulmuş gıda entegre tesisi Feast ve dünyanın ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin en büyük seracılık işletmesi Dikili’deki Agrobay Seracılık ziyaret edildi. 

 
Pakdemirli'nin ağabeyinin kayınbiraderi 3 maaşlı çıktı!
 
İzmir'de kaçak sigara operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boş baklavadan sonra, parmak kadayıfı!
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Diyarbakır’ın ünlü burma kadayıfı da ...
Cep telefonu tarifelerine büyük zam!
Mobil iletişimde uygulanan ücret tarifesinde değişikliğe gidildi. Yurtiçi ...
Şehirlerarası otobüs biletlerine zam!
Şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarına yüzde 20 ile 30 arasında zam yapıldı.
 
Hazineden rekor faiz ödemesi: 77,7 milyar TL!
Hazine nakit dengesi mart ayında 40,6 milyar TL açık verdi. Hazine'nin ...
EİB'de Eskinazi yeniden başkan
Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2021 yılı ...
Merkez Bankası açıkladı.. İşte piyasanın dolar beklentisi...
Merkez Bankası (TCMB) mart ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını ...
 
Merkez Bankası'ndan 3,2 milyar dolarlık satış!
Merkez Bankası, BOTAŞ dahil KİT'lere 2022 yılı Mart ayında 3 milyar 240 ...
Egeli ihracatçılar Mart ayında rekor kırdı!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) kanalıyla yapılan ihracat, martta 1 milyar ...
Tüpe bir zam daha!
Mutfak tüpüne bugün 15 lira zam geldi. Bir yılda 12 kilogramlık mutfak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri