ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,7682
    Dolar
  • Euro
    35,0901
    Euro
  • Altın
    2.457,000
    Altın
  • Bist-100
    10.471,00
    Bist-100
  • ADANA
    27/39°
    ADANA
  • ANKARA
    17/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    28/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/26°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Oğlunu öldürüp cesedin başında bekledi!
Oğlunu öldürüp cesedin başında bekledi!
THY'den Nedim Şahin'e ''pilav'' cezası!
THY'den Nedim Şahin'e ''pilav'' cezası!
Eşini ve üvey kızını öldürüp intihar etti!
Eşini ve üvey kızını öldürüp intihar etti!
O mesleklerden peşin vergi alınacak!
O mesleklerden peşin vergi alınacak!
23 Haziran 2019 Pazar - 20:29

Zafer konuşmasında Erdoğan’a mesaj

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu zafer konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istedi. 

Zafer konuşmasında Erdoğan’a mesaj

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ile merkezi ve yerel idarenin ortak sorumluluğundaki tüm konuları ele almak istediğini belirtti. Kesinleşmemiş sonuçlara göre İstanbul Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu uzun bir konuşma yaptı. İmamoğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Erdoğan ile en kısa sürede görüşmek istediğini söyleyen İmamoğlu, “Özellikle devletin başı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı depreme hazırlık gibi, daha fazla metro yapmak gibi, mülteci konuları gibi İstanbul’un acil sorunlarında, merkezi ve yerel yönetimin uyumluluğu ve iş birliği içinde çalışmasını sağlamanın önemi ortadadır. Bunu hepimiz görüyoruz. Konuştuğumuz şey 16 milyon vatandaşın ihtiyacıdır. Ben seçim öncesinde vatandaşa anlattığı ve onay aldığım yol haritasına ve ilkelere uygun olarak sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım ve buna talibim. Bunu tüm İstanbullular önünde duyuruyorum. Hiçbir siyasi mesele vatandaşımızın huzurundan, mutsuzluğundan, işsizliğin, yoksulluğun önlenmesinden, vatandaşlarımıza yeterliği eğitim ve sağlık hizmetlerinin sunulmasından, barıştan, huzurdan, sevgiden ve saygıdan asla ve asla önemli değildir. Bu anlayış içerisinde İstanbul’un acil çözüm bekleyen, merkezi ve yerel idarenin ortak sorumluluğundaki tüm konuları ele almak isterim. Yasal sürecin tamamlanmasının ve mazbatayı alıp göreve başlamamızın ardından yol haritamızı size sunmak ve görüşlerimizi de aktarmak, aynı zamanda görüşlerinizi de almak, sizi en kısa zamanda ziyaret etme arzu ve talebimi buradan size iletiyorum” ifadelerini kullandı.
16 MİLYON İSTANBULLU'YA TEŞEKKÜR

İmamoğlu, "Bugün on binlerce hatta yüzbinlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan bütün yol arkadaşlarıma günün kahramanlarına sandıklarda, okullarda, işçe seçim kurullarında hizmet eden bütün arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Şu anda tümünün kalbini o güzel emeğini yanımda hissediyorum. İyi ki varlar. Onlar bugünün demokrasi kahramanlarıydı. Şunu da belirtmek isterim ki, bugün hali hazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleştirmeye dönük olsa da biliyoruz ki, net sonuçlar tutanaklarla olur. Dolayısıyla sandık görevlisi arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma, sandık kurulu üyelerine ve hukuk sorumlularına sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını önemle rica ediyorum. Bu süreçler ciddi süreçlerdir. Asla sandıklarınızın, tutanaklarınızın, ilçe seçimdeki birleştirme tutanaklarının netleşmesine varıncaya kadar, asla sandıklarını terk etmemenizi hepinizden rica ediyorum. Bu tarihi sorumluluk halen devam etmektedir." diye konuştu,

"YAŞANAN HER ŞEYİ TÜM MİLLETİMİZ BİLİYOR"

Ekrem İmamoğlu, "Biz Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanlarız. Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşanan her şeyi tüm milletimiz biliyor. Detaylarına girecek değilim. Ama saatleri durdurarak, zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri de üzerini örterek, asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra aynı zamanda bir de hesap pusulasının çıktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart'tan bugüne bu ülkeye yaşatılanların, yapılan büyük haksızlığın hesabını, o tanımladığım gibi bir avuç insana kesmiştir. İstanbul'da bir sayfa kapandı, yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. İstanbul'da herkesin yeni bir sayfa açması anlamına geliyor. Bu yeni sayfada İstanbul'da artık adalet, eşitlik, sevgi olacak. İsraf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek. Bugün 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı adalete olan güvenimizi tazelemiştir. Bunu yalnız bana oy verenler değil, seçimleri büyük bir olgunluk ve sükûnet içinde içinde geçiren ve bu şekilde gerçekleştiren tüm vatandaşlarımız sağlamıştır. Her birine yürekten, teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"100 YILI AŞAN DEMOKRASİ GELENEĞİMİZE MİLLETÇE SAHİP ÇIKTINIZ"

Ekrem İmamoğlu, "Sizler Türkiye'nin demokrasi itibarını tüm dünyanın gözleri önünde korudunuz. Türkiye'yi yakın coğrafyadaki bazı ülkelere benzetme gayretinde olan dünya ülkelerine de işin aslını öğrettiniz. 100 yılı aşan demokrasi geleneğimize milletçe sahip çıktınız. Başta sevgili eşime, oğullarıma, kızıma, bütün aileme, CHP ve İYİ Parti'nin genel başkanlarına, milletvekillerimize, yanımızda durun tüm partililere, HDP, MHP, AK Parti, Saadet Partisi seçmenlerine, bütün parti seçmenlerine, insanlarımıza, vatandaşlarımıza ister Türk, ister Kürt, Çerkez, ister Ermeni, Rum, Musevi yani kısacası bu şehrin ve bu milletin asil vatandaşlarına, en yakın yol arkadaşım olan İstanbul'un çocuklarına, dualarıyla beni ayakta tutan hanımefendilerine, tüm 16 milyon İstanbulluya yürekten teşekkür ediyorum. Seçimi bir kişi, bir parti, bir grup değil bütün İstanbullular bütün Türkiye kazandı. Göreceksiniz kısa sürede herkes böyle hissedecek. Bunu sağlamak içinde canla başla çalışacağım." şeklinde konuştu.

"BUGÜN BENİM İÇİN SANDIKTAN SEFER GÖREV EMRİ ÇIKMIŞTIR"

İmamoğlu, "Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. Vatandaş bana İstanbul'un işsizlik ve yoksullukla mücadele seferberliğini, İstanbul'u yeşil alanlarla donatma seferberliğini hızlı kaliteli ve ucuz ulaşım seferberliğini başlatmak ve sonuca ulaştırmak için kutsal bir görev vermiştir. Bu benim hayatımdaki en değerli en gururlu en onurlu görevdir.  Bu görevi çocuklarıma, eşime, aileme tüm İstanbullulara mahcup olmadan layıkıyla yapmaktan başka hiçbir gündemim, önceliğim yok ve olmayacaktır. Bu seçim İstanbul İttifakı, Türkiye için var olan pek çok önyargıyı da yok etmiştir. Çünkü biz hayat tarzı görünüşü, konuşması, siyasi düşüncesi birbirinden çok farklı insanlar olarak, sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Bugünden sonra her kim giyimine bakarak, hayat tarzına bakarak bir başkası hakkında önyargı oluşturuyorsa İstanbul İttifakı aklına gelsin." ifadelerini kullandı.

"MİLYONLARCA İNSANA MAHCUP OLMAMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIM"

İmamoğlu, "Artık önyargı ve ayrıştırma dönemi bitmiştir. Kardeşlik, ve sevgi dönemi başlamıştır. Ben bu kenti tek başına yönetecek değilim. Öyle bir deha dünyada da yok zaten. Her kesimden her insanımızdan en üst seviyede yararlanacağız. Siyasi görüşü ne olursa olsun liyakat, çalışkanlık ve millete hizmet aşkı olan herkes benimle çalışacaktır, çalışabilir. Parti merkezlerinden alınan referans kağıtlarıyla işe girme dönemleri bitmiştir.Partiler kutsal yapılar değillerdir. Dünyaya farklı bir pencereden baksa da temel amacı milletinin kalkınması ve mutluluğu için çalışan yapılar olmasıdır. Partiler bir amaç değildir. Hizmette araçtır. Bunu her vatandaşımın bilmesini ve duymasını istiyorum. Partiler gibi liderleri de kutsal değildir. Bir parti başkanı bir belediye başkanı ya da bir cumhurbaşkanı fark etmez. Onları kutsallaştırmak milletin üzerinde bir yere konumlandırmak asla doğru değildir. Liderlerin yeri milletlerin üstü değil, içinde olmayı gerektirir. En büyük millettir. Çünkü 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Milyonlarca oy almak çok büyük sevgi gösterilerine mazhar olmak liderlerin ayaklarını asla yerden kesmemeli. Aksine mahcup etmeli. Ben kendim gösterilen bu ilgi ve büyük sevgi karşısında ancak boynumu bükerim. Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım. Sorumluluğumuz var. Ama herkese duyurmak istiyoruz ki gençliğimiz var ve çalışkanlığımız var." dedi.

 
Kılıçdaroğlu: Her şey çok güzel oldu
 
Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Her şey çok güzel oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her şey çok güzel olacak demiştik ...
İmamoğlu ezdi, geçti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yasaklar kalkarken, ...
Soyer: Zaferi kutluyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ekrem İmamoğlu'na destek ...
 
İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı kalp krizi geçirdi
İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ziya Bülent Öner dün gece kalp ...
Seçimde 111 kişiye işlem yapıldı
İstanbul’da yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde; pulusanın ...
YSK milletvekili mühürlü zarfları geçerli saydı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yenileme seçimleri için hazırlanan zarfların ...
 
DSP'li Aksakal: Sandığa gitmenin anlamı yok!
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, yenilenen İstanbul ...
Ekrem İmamoğlu'na medya sansürü
Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu oyunu Beylikdüzü'nde ...
Nurcu profesör iyice azıttı.. Kur'an'ın işaretiyle CHP şer odağı!
Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden olan Rotterdam İslam Üniversitesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri