folkart, orion,

Zehir gemisi Sao Paulo batırıldı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevreciler ve sivil toplum örgütlerinin mücadelesiyle söküm için Aliağa'ya gelişi engellenen Brezilya Donanması'na ait asbestli gemi Sao Paulo, Atlantik Okyanusu'nda batırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir adına gururlu, fakat gezegenimiz için üzgün ve kaygılıyız" dedi.

  • | Son Kale İzmir

SONKALEİZMİR-Gövdesinde yüzlerce ton asbest barındırdığı belirtilen Brezilya Donanması'na ait savaş gemisi Nae Sao Paulo üç aydır bekletildiği Atlantik Okyanusu'nda batırıldı. İzmir Aliağa'ya söküm için yola çıkarılan ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevreciler ve sivil toplum örgütlerinin mücadesiyle geri gönderilen zehir gemisi ile ilgili Başkan Tunç Soyer'den de açıklama geldi.

Soyer, "Zehir yüklü Nae Sao Paulo gemisinin şehrimize gelişini engellemiştik. O asbestli gemi Atlantik Okyanusu'nda dün akşam batırıldı. İzmir adına gururlu, fakat gezegenimiz için üzgün ve kaygılıyız. Kendi kendimizi zehirlemediğimiz bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz