ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    47,3322
    Dolar
  • Euro
    53,8589
    Euro
  • Altın
    6.168,055
    Altın
  • Bist-100
    13.943,87
    Bist-100
  • ADANA
    21/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/32°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
folkart, orion,
Vakıf kuruldu, Akşener sahalara dönüyor
Vakıf kuruldu, Akşener sahalara dönüyor
Bakan Akın Gürlek, Gülistan Doku soruşturmasında son durumu paylaştı
Bakan Akın Gürlek, Gülistan Doku soruşturmasında son durumu paylaştı
Gürsel Tekin görevlileri fırçaladı.. 'Rozetler nerde! Lan...'
Gürsel Tekin görevlileri fırçaladı.. "Rozetler nerde! Lan..."
Filenin Sultanları finale yükseldi!
Filenin Sultanları finale yükseldi!
22 Temmuz 2026 Çarşamba - 16:56

Zeynel Emre'den PM ve MYK toplantıları sonrası kritik açıklamalar

CHP'nin seçilmiş yönetiminin yaptığı Parti Meclisi ve MYK toplantıları sonrası Zeynel Emre açıklama yaptı. Emre, kurulacak yeni partiye ilişkin ''Hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na başvurumuzu yapıyoruz. Evet biz 6 oka sıkı sıkıya bağlıyız. Bu kapsamda yolumuza yürümeye devam edeceğiz. Biz yolumuza 'Türkiye İttifakı' ile başlamıştık. Bu yolumuzu yürümeye devam edeceğiz'' dedi

Zeynel Emre den PM ve MYK toplantıları sonrası kritik açıklamalar

CHP'nin seçilmiş yönetiminin yaptığı Parti Meclisi ve MYK toplantıları sona erdi.

Seçilmiş yönetimin Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre toplantılar sonrası açıklama yaptı. 

 

 

Emre'nin konuşmasından bazı kısımlar şöyle: 

''Bugün 11.00 itibarıyla burada Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in liderliğinde seçilmiş Parti Meclisi üyelerimizle buluştuk.

Ve Parti Meclisi üyelerimizle bugüne kadarki yapılan hazırlıkları, bundan sonraki planlanan süreçleri görüştük, konuştuk, anlattık ve kendilerinin değerlendirmelerini aldık, görüş, önerilerini aldık. Biliyorsunuz dün Genel Başkanımız içinde bulunduğumuz durum karşısında yeni bir yol açacağımızı, bu yöndeki hazırlıklarımızı tamamladığımızı ifade etmişti. Bu konudaki son hazırlıkları yapıyoruz.

Bu kapsamda bugünkü toplantıda da görüş alışverişinde bulunduk. Parti Meclisi toplantısı bittikten sonra da yine seçilmiş Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Cumhurbaşkanı Aday Ofisi'ndeki görevli arkadaşlarla birlikte bir toplantı daha gerçekleştirdik. Bu toplantı devam ediyor, bitmek üzere. Bu kapsamda da sizleri bilgilendireceğim değerli arkadaşlar.

''BU YOLUMUZU YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Çok sayıdaki belediye başkanımız, belediye başkan yardımcısı ve görevli arkadaşları sürekli Türk Ceza Kanunu anlamında örgüt kuran, bu kapsamda suç işleyen ve sürekli ihaleye fesat, rüşvet ve benzeri suçlamalarla temelsiz, delilsiz bir şekilde suçlayan bir süreci gördük.

Şimdi bizim siyasal yaşamımıza baktığımız zaman, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi üç büyükşehri elinde bulunduran, ilk seçimde kazanan, ilk yerel seçimde kazanan partiler siyasal yaşamımıza baktığımızda devam eden genel seçimde de ya iktidar olmuştur ya koalisyon ortağı olmuştur. Bunun tek istisnası 2023 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimidir.

''SAYIN ERDOĞAN ŞU SÖZÜ BOŞUNA SÖYLEMEMİŞTİR''

Bakın tek istisnası budur. Bunun dışında elinde İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını bulunduran tüm siyasi partiler devam eden ilk genel seçimde ya iktidar ya iktidarın ortağı olmuştur. Sayın Erdoğan şu sözü boşuna söylememiştir: "İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder." derdi.

Dikkat ederseniz bizim 4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kurultayımızdan sonra 31 Mart 2024 tarihine kadar partimizin kurultayına yönelik ne bir ciddi suçlama olmuştur, ne televizyon programlarında bu tartışılmıştır, ne bununla ilgili bir dava açılmıştır. Ne zaman ki 31 Mart 2024 seçimlerindeki sonuçlar görülmüş, şaibeli iddia ettiği yönetim tarafından aday gösterilen bir büyükşehir belediye başkanı, seç- adayı seçimi kaybettikten sonra böyle saçma sapan bir davayı onunla getirmiş.

Türk hukuk tarihinde olmayan bir uygulamayla karşı karşıya bırakılmıştır Cumhuriyet Halk Partisi. 3 yıl sonrasında, bir kurultaydan 3 yıl sonrasında yaklaşık olarak bir butlan kararı... Çok açık bir şekilde sarayla iş birliği içerisinde olan bir üslup, bir dil, bir yaklaşımla karşı karşıya bırakıldık.

Türk hukuk tarihinde olmayan bir uygulamayla karşı karşıya bırakılmıştır Cumhuriyet Halk Partisi. 3 yıl sonrasında, bir kurultaydan 3 yıl sonrasında yaklaşık olarak bir butlan kararı... Çok açık bir şekilde sarayla iş birliği içerisinde olan bir üslup, bir dil, bir yaklaşımla karşı karşıya bırakıldık.

Bakın değerli arkadaşlar, önceki yönetimi hakim oldukları medyayla, televizyon kanallarıyla; aynı isimler, aynı kişiler o zaman FETÖ'cü, PKK'lı vesaire diye terör örgütleriyle ilişkili olarak gösterenlerin bugün geldiğimiz noktada bu butlan yönetimine yönelik algı oluşturmak açısından övgüleri, destekleri hakikaten ibretliktir.

Görmek isteyen gözlere durumu göstermektedir, duymak isteyen kulaklara da aslında çok açık bir şekilde durumu duyurmaktadır. Biz bu butlan kararı geldikten sonra bütün süreci şeffafça yürüttük ve sizlerle paylaştık. Dedik ki vatandaşımızın bizden beklentisine öncelikle partiyi geri almak için yapılması gereken her şeyi yapmak...

Biz bu kapsamda imza topladık kurultay delegelerimizden. Kanunen yapılması lazım, kurultay yapılmadı. Parti Meclisi sayısı itibarıyla düşmüş olduğu çok açıktır. 28 istifayla 40'ın altına düştüğünde tüzük gereği Parti Meclisi ortadan kalkmıştır, kurultay yapılmalıdır; o karar dinlenmemiştir.

Gelinen noktada 50'den fazla il başkanı arkadaşımız çok haksız bir şekilde görevden alınmıştır. Ki bunların önemli bir kısmı yine önceki dönem zamanında, şimdiki butlancıları da destekleyen insanlardır. Ama geldiğimiz noktada tercihini ülke sevdasından, millet sevdasından alan ve bu milleti hak ettiği iktidar için buluşturmak için gece gündüz çalışan, kendi illerinde başarılı olmuş ve buna karşın görevden alındığı gibi haksız bir şekilde disiplin uygulamasına maruz bırakılmış, gerekçesiz bir şekilde ihraç edilmiş il başkanlarımız, örgüt emekçileri...

TARİH VERDİ: ''ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞVURUMUZU YAPIYORUZ''

(Yeni partinin başvurusu) Hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na başvurumuzu yapıyoruz. Evet, biz Altı Ok'a sıkı sıkıya bağlıyız. Atatürk'ün bize bıraktığı mirasa, bize çizdiği, bize verdiği ödeve sıkı sıkıya bağlıyız. Bu kapsamda yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Biz yerel seçimde Türkiye İttifakı söylemini kullanmıştık. Bu gerçekten Türkiye'de demokrasiye inanan, bu ülkenin Cumhuriyetle devam etmesini isteyen, bu ülkenin bir zümrenin, bir kesimin, bir ailenin ülkesi değil; 85 milyonun ortak ülkesi ve devleti olduğunu bilen, buna inanan tüm yurttaşlarımızla birlikte çıktığımız bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

''ÖN ANLAŞMA YAPILDI''

Genel Merkez binası konusunda ön anlaşma yapıldı. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde de bunun duyurusu zaten yapılacak.'' (CUMHURİYET)

Etiketler:
 
Kuşadası Belediyesi'nden her yaşa ücretsiz diyetisyenlik hizmeti
 
Sanatçı Onur Akın CHP'den istifa ettiğini duyurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Numan Kurtulmuş, çözüm süreci yasasının kapsamını açıkladı, tarih verdi
İktidarın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı süreç kapsamında yürütülen ...
Numan Kurtulmuş, Müsavat Dervişoğlu ile görüştü: Gündem 'çerçeve yasa'
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sürece yönelik "çerçeve yasa" ile ilgili ...
Özel'in ekibinden "CHP'yi bölme" eleştirilerine yanıt: CHP fiilen saraya bağlanmak isteniyor!
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, kısa süre içerisinde yeni partinin kurulacağını ...
 
Tugay’dan açıklama geldi.. Yeni partiye katılacak mı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Özgür Özel'in yeni parti ...
Meclis'te çerçeve yasa turu sürüyor: "Türk milletinin mi, yoksa İmralı’nın mı onayına sunacaksınız?"
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidarın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı ...
Murat Ongun CHP'den istifa etti
İBB soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Murat Ongun, CHP'den istifa ...
 
Alaattin Yüksel CHP'den istifa etti... Yeni bir iktidar partisi doğuyor
CHP'nin İzmir siyasetindeki en önemli isimlerinden Alaattin Yüksel, Özgür ...
AK Partili Saygılı: ''Başladıkları işi bitirmiyorlar''
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Karşıyaka'da başlangıç aşamasında ...
İki belediye başkanından Özgür Özel'e destek!
Özgür Özel'in yeni parti hamlesinin ardından belediye cephesinden ilk ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Amed Sportif Faaliyetler 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Çorum FK 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Erzurumspor FK 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Konyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri