• Anasayfa
  • Haberler
  • Politika
  • YENİ Parti İzmir’de ön seçim maratonu… Aytekin: Seçilenle seçilmeyen el ele tutuşacak

YENİ Parti İzmir’de ön seçim maratonu… Aytekin: Seçilenle seçilmeyen el ele tutuşacak

YENİ Parti İzmir İl Örgütü’nün 1. Olağan İl Kongresi öncesinde, Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç ile İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yarışacağı ön seçim süreci başladı.

  • | Son Kale İzmir
  • | Güncelleme:

Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda adaylar partililere seslenecek, yarın İzmir’in 30 ilçesinde kurulacak 159 sandıkta 61 bin 111 üye oy kullanarak yeni il başkanını belirleyecek. Ön seçimlerde Divan’a başkanlık edecek Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, “İl kongrelerinde de milletimizin bizden beklediğini, istediğini barış içinde, kardeşçe, kol kola, omuz omuza; birini yenmek için değil, birini yok etmek için değil, birini ortadan kaldırmak için değil, sadece birini seçmek için toplanacağız. Sonra seçilenle seçilmeyen el ele tutuşacak, omuz omuza olacak ve iktidar olacağız, iktidar olacağız!” dedi. 

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR- YENİ Parti İzmir İl Örgütü’nde 1. Olağan İl Kongresi öncesinde ön seçim heyecanı yaşanıyor. Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrenin ilk gününde, YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç ile İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yarışacağı ön seçim süreci başladı. Bugün adayların ön seçim konuşmalarını gerçekleştirecekleri toplantının ardından, yarın 30 ilçede kurulacak sandıklarla il başkanı belirlenecek. 

Adayların kendilerin ifade edecekleri toplantı; Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, YENİ Parti İzmir Milletvekilleri Gökçe Gökçen, Seda Kaya Ösen, Murat Bakan, Ednan Arslan, Salih Uzun, Geçmiş Dönem İl Başkanı Bülent Baratalı, İl Gençlik Kolları Başkanı Efe Orbay Tekun, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının katılımı ile gerçekleşti. 

KOCAOĞLU VE GÜÇ YARIŞACAK 

Çağatay Güç salonda “Güçlü örgüt, güçlü başkan!” sloganları ile karşılanırken, Aziz Kocaoğlu’nu destekleyen partililer “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak!” sloganıyla yanıt verdi. 

GÜÇ: “VATAN EVLATLARININ DÖNEMİNİ BAŞLATIYORUZ”

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç açılış konuşmasında gençlere, kadınlara, işçilere, çiftçilere, ve emeklilere umut olmak için yola çıktıklarını belirterek, “Yanlış yönetimler yüzünden yıllarca kaybettik, yıllarca muhalefette kaldık. Belki kızdık, belki öfkelendik ama demokrasimize, Cumhuriyetimize ve devletimize olan inancımızı hiçbir zaman yitirmedik. Şundan hiç şüpheniz olmasın: Milli iradeyi yalnızca kazandığında sayan, kaybettiğinde yok sayan, kul hakkını çiğneyen ve milletin karşısına geçen bu iktidardan kurtulacağız. Milletin iktidarını kuracağız! Genel Başkanımız Özgür Özel'in de dediği gibi, onlar yolun sonunda, biz ise yeni başlıyoruz. Salonlarda ve masa başında yapılan siyaseti, kendi seçmenine bile “Tıpış tıpış oy kullanacaksınız” diyen anlayışı, bizi birbirimize düşman eden çıkarcı siyaseti, sözünün arkasında durmayan siyasetçileri ve iktidara yaranmaya çalışan siyaset anlayışını terk ettik. Şimdi Yeni Parti olarak vatan evlatlarının dönemini başlatıyoruz. Birliğimizi, kucaklaşmamızı ve kardeşliğimizi zedeleyen her anlayışı geride bırakıyor, milletimizin iradesiyle yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Yeni Partimizle yeni bir iktidar geliyor! Size söz veriyoruz, söz! Milletin iktidarını kurmaya, umudu büyütmeye ve Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmaya geliyoruz. Haydi İzmir! Umut için, adalet için, Türkiye için yürüyoruz! Yolumuz açık olsun. Yeni Partimizin 1. Olağan İzmir İl Kongresi hayırlı uğurlu olsun!” ifadelerini kullandı. 

DİVAN BAŞKANI ENSAR AYTEKİN

Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin Divan Başkan’ı seçilirken, YENİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Murat Aydın ve Konak Belediyesi’nin geçmiş dönem Belediye Başkanı Sema Pektaş Divan Kurulu’na seçildi. Divan, Aziz Kocaoğlu’nun 2 bin 778 imza ile aday olduğunu duyurdu. 

AYTEKİN: “30 İLÇEDE, 159 SANDIKTA 61 BİN 111 ÜYE OY KULLANACAK”

İl kongresinin birinci gününde adayların ve partililerin kendilerini ifadede edeceklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, “Yarın 30 ilçede, 159 sandıkta 61 bin 111 üyemiz oy kullanarak il başkanını seçecek. Zor günlerden geçmekte olduğumuz kuşku götürmez. 12 Martları, 12 Eylülleri yaşayan büyüklerimiz var. Yaşamakta olduğumuz günler, o günleri mumla aratıyor. Bugüne nasıl geldik? Yeni Parti'nin kuruluş hikâyesini paylaşmak isterim. Son genel seçimleri hatırlayalım. Hepimiz umutluyduk. Kazanacağımıza inanmış ve inandırmıştık. 2023 seçimlerinin de yıllardır yapılan seçimlerin sonucuyla aynı olduğunu yaşayarak gördük. O geceyi hiçbirimiz unutmadık. Birçoğumuz evlerimize kapandık. Aradan bir süre geçti. Ankara'da Genel Başkanımız Özgür Özel başkanlığında dokuz milletvekili bir araya geldik. Ne yapmalıyız, eksiklerimiz neler, bunları konuştuk. Günün sonunda uzlaştığımız bir gerçek vardı: Bu ülkede seçim gecelerinin sonucu değişecekse öncelikle Mustafa Kemal'in partisinin yönetim anlayışı değişmeliydi. Bu sonuca vardık. Kurultayda Özgür Özel aday olarak çıktı. O kurultaydan bir değişim çıkacağına inanmayanlar vardı. İnanan bir avuç insan vardı. Az sayıyla yola çıktık, yolculuk boyunca etrafımız milletimizle dolup taştı. Günün sonunda Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşti. Kurultayla bir genel başkan ve genel merkez yönetimi değişti. Değişimi tetikleyen asıl direnç ve istek sokaktan, örgütten geldi. O gün delegenin vicdanı sokağa açık oldu. Değişim gerçekleşti. Ertesi gün önümüzde bir seçim vardı. Genel Başkanımız söz verdi. “Genel başkan seçilirsem yapılacak ilk seçimde Mustafa Kemal'in partisini birinci parti yapacağım. Yapamazsam kurultayı toplayacak, görevimi bırakacağım” dedi. İlmek ilmek ördük. Örgütümüze, sokaklara, vatandaşlara sorduk. O ilçede seçimi kazanacak adaylarla bir yarışa girdik. 31 Mart 2024'te Mustafa Kemal'in partisi 47 yıl sonra yeniden birinci parti oldu. O günün sevincini hepimiz yaşadık. Partinin ışıklarını erkenden kapattığımız günler geride kaldı. İzmir'in de içinde bulunduğu Ege'de, Balıkesir'i de dahil edersek dokuz ilin tamamında birinci parti olduk” açıklamalarında bulundu.

“İZMİR DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DİMDİK DURUYOR”

AK Parti’ye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı protesto eden partililere de yanıt veren Aytekin, “Adaylarla ilgili kimi zaman kimi kişilerin yönetemez, beceremez, bu yükü taşıyamaz, altından kalkamaz gibi telkinleri, iddiaları oldu, farklı telkinler iddialar da oldu. Ama biz eminim sizler bir gün ihanete uğrayacağımızı, AKP'ye geçeceğini, satılacağını kimimiz tahmin etmemi gerektirebilir. Genel başkanımız söyledi: "Elim kırılsaydı da" dedi, "elim kırılsaydı da o imzayı atmasaydım. Bir hain ihanet etti diye İzmir’in duruşu mu değişti. İzmir asla gitmedi. Daha güçlü bir şekilde olduğu yerde dimdik duruyor. Bu salondan da belli. Bu salondaki heyecandan da belli, sokaktan da belli, yapılacak ilk seçimde sandıkta da belli olacak” diye konuştu. 

“SEÇİLENLE SEÇİLMEYEN EL ELE TUTUŞACAK”

Ön seçim sürecine ilişkin konuşan Aytekin, “Geçmişte kongrelerde kavgalar çıkar, sandalyeler havada uçuşur; açar, haber kanallarında, ana haberlerde izlerdik. Bakın, geçen hafta itibarıyla Türkiye'de 861 ilçede kongre yaptık. Bunun 409 tanesinde de üye bazında ön seçim yaptık. 400 üyenin altında olanlarda delege sistemi olmadığı için onlar da üyeyle seçildiler. Yani 861 ilçede üye bazında ilçe başkanı seçtik. İnanıyorum bundan sonraki kongrelerde ve il kongrelerinde de milletimizin bizden beklediğini, istediğini barış içinde, kardeşçe, kol kola, omuz omuza; birini yenmek için değil, birini yok etmek için değil, birini ortadan kaldırmak için değil, sadece birini seçmek için toplanacağız. Sonra seçilenle seçilmeyen el ele tutuşacak, omuz omuza olacak ve iktidar olacağız, iktidar olacağız!” dedi. 

ÖZEL: “ÖN SEÇİMLERİ DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLARAK GÖRMENİZİ İSTİYORUM”

Aytekin’in ardından YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir mesajı okundu. Özel İzmir İl Kongresi mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Bugün demokrasimiz için yeni ve önemli bir adımı hep birlikte atıyoruz. Kuruluşumuzda verdiğimiz sözü hayata geçiriyor; ilçe başkanlarımızın ardından il başkanlarımızı da üyelerimizin iradesiyle seçiyoruz. Demokrasiyi önce kendi partimizde, kendi evimizde kuruyoruz. Bugün aday olan her partilimiz, oy kullanan her üyemiz, sandığın başında görev yapan her arkadaşımız bu demokratik sürecin bir parçasıdır. Bu nedenle, önseçimleri bir makam yarışı olarak değil, bir demokrasi şöleni olarak görmenizi istiyorum. YENİ Parti, milletin partisidir. Partimizin kuruluş talimatını veren, millettir. Adını koyan, millettir. Bütçesini bağışlarıyla oluşturan, millettir. Hepimiz, milletimizin güvenine layık olacağız. Türkiye’nin önüne yeni ve tertemiz bir sayfayı hep beraber açacağız, yeni bir başlangıcı hep birlikte yapacağız. Çünkü biz YENİ Parti’yi bir partimiz olsun diye kurmadık, iktidar olsun diye kurduk. Bu vesileyle; mahalle mahalle, ilçe ilçe emek veren, örgütlerimizi kuran ve bugün bu sandıkları mümkün kılan bütün yol arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sandıktan çıkacak irade, hepimizin ortak iradesi olacaktır. Seçilecek bütün il başkanlarımıza ve yönetimlerine başarılar diliyor, sizleri sevgi, saygı ve dayanışma duygularımla selamlıyorum.”

YORUMLAR

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz