Fon soruşturmasında 5 kişi daha gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında 5 şüpheli daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 31'e yükselirken, son gözaltına alınanlar arasında eski AK Parti milletvekili ve eski Başbakan danışmanı Ertan Aydın'ın da bulunduğu öğrenildi.

  • | Son Kale İzmir

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında 5 şüpheli daha gözaltına alınırken, gözaltına alınanların toplam sayısı 31'e yükseldi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından iletilen raporlar ve yapılan yazılı başvurular doğrultusunda başlatılan incelemeler kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İlk etapta 26 şüpheli gözaltına alınırken, devam eden operasyonlarda 5 kişinin daha yakalandığı bildirildi.

ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DE GÖZALTINDA

Son operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 şüphelinin kimlikleri de belli oldu.

Gözaltına alınan kişilerin eski AK Parti milletvekili ve eski Başbakan danışmanı Ertan Aydın, KUYAS Yatırım Yöneticisi Abdullah Dal, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak'ın özel kalemi Fahri Uğur, Hakan Eryılmaz ve Tera Holding Genel Müdür Yardımcısı Seda Tarım Kocabalkan olduğu öğrenildi.

Böylece soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 31 şüphelinin tamamı gözaltına alınmış oldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, SPK tarafından iletilen raporlar ve yapılan yazılı başvurular üzerine bazı fon ve sermaye piyasası işlemleri incelemeye alınmıştı.

Soruşturma çerçevesinde 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, ilk operasyonlarda 26 kişi yakalanmıştı.

22 Ekim'de gerçekleştirilen yeni gözaltılarla birlikte şüpheli sayısı 31'e yükseldi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz