Bakan Tekin'i protesto ettikleri gerekçesiyle tutuklanan öğrenciler tahliye edildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i protesto ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi öğrenciler Nehir Dizdar ve Nevin Tekin tahliye edildi.

  • | Son Kale İzmir

Dizdar ve Tekin, Bakan Tekin'in Kadıköy Lisesi'ni ziyareti öncesinde asılan "Bize gelecek yoksa sana huzur yok, Yusuf Tekin istifa" yazılı pankart nedeniyle tutuklanmıştı. Öğrencilerin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla sabah saatlerinde düzenlenen eylemde gözaltına alınan dört üniversite öğrencisi ise yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Öğrenci Sendikası kuruluşu, tahliye kararını şu açıklamayla duyurdu:

"Geçtiğimiz günlerde 'Yusuf Tekin istifa' dedikleri için bir pankart gerekçe gösterilerek tutuklanan sıra arkadaşlarımız Nehir ve Nevin tahliye edildi!

Sözümüzün arkasındayız! Sıra arkadaşlarımızı geri aldığımız gibi Bakan Yusuf Tekin de istifa edecek, gençlik özgür olacak!"

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz