Başkan Karakayalı'dan 3 yıllık hizmet raporu... 'İNSAN ODAKLI 3 YIL'

6 Haziran 2022 Pazartesi   11:47

SONKALEİZMİR-Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, belediye binasındaki meclis salonunda gazetecilere 3 yıllık görev süresindeki çalışmaları anlattı. Hayata geçirilen ve planlanan projelerle ilgili sunum yapan Başkan Karakayalı şöyle konuştu: 

"İki buçuk yıl pandemiyle uğraştık, halen devam ediyoruz. Bütün belediyelerimiz zor durumda kaldı. Her işi bıraktık, pandemi ve halk sağlığı ile uğraştık. Türkiye'nin ekonomik durumu iyi diyen yoktur. Demir 4.5 liradan 22 liraya çıktı. 28 liradan 85 liraya çıktı çimentonun torbası. Aslfalt malzemelerinin fiyatı 10'a katlandı. İhaleye çıkacak müteahhit bulamadık. Birçoğu bırakıp kaçtı. Çevreyolu var, herkesin ağzına sakız oldu. Büyükşehir Belediye başkanımız çok uğraştı. Fiyat artışlarından dolayı 4 kez müteahhit değişti. Şimdi İZBETON ekipleri çevreyolunu tamamlıyor. Birçok alanda para kısıtlı olduğu halde bu enflasyona rağmen 96 milyon lira borçla devraldığımız belediyeyi insan odaklı yatırımlar yapar hale getirdik. Her işimizde odak noktamız 'İnsana nasıl dokunabiliriz' oldu. Ayda 2 buçuk milyon lira İller Bankası gelirimiz var. Daha önceki borçlarımız 7-8-14 yıl arasında. Devlete 5 yıl boyunca hiçbir vergi ödenmemiş. Kısıtlı bütçeye rağmen yatırımları sürdürdük."



"2023 TÜRKİYE'NİN YOL AYRIMIDIR" 

Gelecek seçimlere dönük düşünceleri sorulan Karakayalı, "Asla yerel seçimleri düşünmüyorum. 2023 Genel Seçimleri çok önemli. Türkiye'nin yol ayrımıdır 2023. Kendi görüşümü söylüyorum. Zamanı geldiğinde yerel seçim konuşulur. İlk hedef genel seçimdir."

"ETLE TIRNAK GİBİYİZ"

CHP Kemalpaşa ilçe örgütü ve meclis üyeleriyle aralarında sorun olduğu iddialarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Karakayalı, "Etle tırnak gibiyizdir. Sorunumuz olmaz. Kimseyle meclis üyelerimizle de sorunumuz yok, kardeş gibiyiz. Kendi içimizde ufak tefek olabilir. İnsan eşi ile de tartışabilir" diye konuştu.

Başkan Karakayalı'nın projelerle ilgili sunumundan satır başları şöyle:

Bağyurdu Sentetik Futbol Sahası: "Biz yapalım gençlerin hiz metine açalım dedik. 2 buçuk yıl ortak kullanım hakkını vermediler. 12014 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nini Genel Merkezi'nde Nükhet Hotar hanımla görüştüm. Daha sonra vermişlerdi. BU sene nasip oldu Bağyurdu Ören sahalarını UEFA standartlarında yapıp gençlere teslim ettik. 

Zeytinyağı Fabrikası: "Bizim için çok önemli. Kemalpaşa tarım ve sanayi bölgesi. Baş meyvemiz kiraz. Kirazın ilk çıktığı yer Kemalpaşa. İkinci büyük meyvemiz de zeytin. Mezbahane olarak kullanılan yeri aldık. Orayı modern, günlük 60 ton kapasiteli zeytinyağı fabrikasına çevirdik. Özel şirketler yüzde 12 ile yağ sıkar biz bunu yarı yarıya düşürerek çiftçiye destek olacağız."

Tescilli Yapı Restorasyonu:  "Burayı Kemalpaşa Müzesi haline getireceğiz." 

İzmir Demokrasi Üniversitesi: En büyük hayalim üniversitenin Kemalpaşa'ya kazandırılmasıydı. 2014'te çalmadığım kapı kalmamıştı. Bu dönem de Demokrasi Üniversitesi ile görüşük. 14 milyona malolmuş kongre merkezi binasının parasını şimdi ödüyoruz. İsterseniz 'Ben çadıra çıkarım gerekinse, siz gelin' dedim. Demokrasi Üniversitesi hazırlık öğrencileri şimdi orada ders görüyor. Spor bölümü de var. 

Mola Evi: "Engelli çocuklarımıza orada annesinin babasının rahat edebilmesi için açıldı. Çocuklarımızı bırakıyorlar. Onlara gereken eğitimi veriyoruz. Anne baba da rahatlamış oluyor.

Masal Evi: "Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu ayın sonunda açıyoruz. Çocuklarımıza her türlü desteği vermeye hazırız"

Osmanlı ve Atatürk Parkı Kafetaryası: "Kemalpaşa'da saat 21.00'den sonra hayat duruyordu. İnsanlarımız sokağa çıksın, esnafımız para kazansın istedik. Şimdi hizmet vermeye başladı parklar."

Kiraz Alım Merkezleri: Türkiye'nin kirazının yüzde 12'sini Kemalpaşa çıkarıyor. Armutlu'ya ve Ören'e modern alım merkezi yaptık. Bağyurdu'nda da Kiraz Borsa inşa etmeye başlayacağız. 

Atatürk Anıtı: "Atatürk Anıtı'nı modern hale getirip hizmete sunduk"

Kemalpaşa'ya 3 kütüphane: "Kemalpaşa'ya Bağyurdu, Ören,Armutlu kütüphanelerini açtık. Bilgisayarlarını aldık. Çocuklar öğretmenler nezaretinde derslerini yapıp, kitap okuyup sınavlarına hazırlanıyor. Önümüzdeki dönemde de Kızılca ve Ulucuk'ta da açacağız."

Kapalı Tenis Kortu: "Emekli bir beden eğitimi öğretmeniyim. Eğitim ve spora önem veriyorum. 120-130 kişi şu an tenis eğitimi alıyor. 200 kişi de sırada. Spor merkezini kapalı tenis kortuna çevirdik. 2-3 tane daha açacağız. Büyük istek var."

Kuzey İmarı: "Burası 11 yıl sonra imara açıldı. İzmir, İstanbul ve Türkiye buraya akıyor. Fiyatlar uçtu gitti. Ulaşım da çok rahat, doğası da çok güzel. Müthiş bir patlama oldu. Aynı zamanda sanayi bölgesi. Ulucak'a müthiş talep var. Kuzey Kentsel Açılımı da bizi biraz rahatlatma imkanı verdi ama bu da yetmeyecek"

Kemalpaşa Metrosu: "Kemalpaşa Metrosu Buca'yı 3'e katlayacak. İzmir'in en büyük yatırımı. 27-28 kilometre uzunluğunda 19 duraklı. Eğer hayata geçerse ki geçecek Kemalpaşa ile İzmir'in entegre olması demek. En büyük yatırımlarımızdan biri bu olacak. İki organize sanayi bölgesi var burada. 120 bin nüfuslu bir Kemalpaşa. Salihli'nin dört ilçesi İzmir'e bağlı. Oradan da İzmir'e gidiş gelişlerde rahatlama sağlayacak. 2032 yılına alınmıştı bu proje. Tunç başkanla görüştüm. 'Kuzeye, güneye, batıya var, burası niye yok' dedim. 10-12 yıl beriye aldık. İnşallah Buca Metrosu'nun ardından burası hayata geçirilecek.

Asfalt Şantiyesi: "Anket yaptırdık. Yüzde 65 sıkıntı yol çıktı. Eylül sonuna kadar kapatılmamış yer kalmayacak.

Merkez Yeraltı Otoparkı: "Merkeze 250 araçlı otopark yapıyoruz. Ağustos'ta ihaleye çıkılacak, bir yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Üstü de yeşil alan olacak"

Meyve İşleme Tesisi: "Aşağıkızılca'da meyve işleme kurutla fabrikasını Büyükşehir ile beraber yapacağız. Çalışmalarımız bitti. Yakın zamanda bu yılın sonunda ihalesi yapılıp çalışma başlayacak. Kemalpaşa'nın kiraz başta olmak üzere meyvelerini kurutarak sanayi ürünü haline getirmek istiyoruz. Atıl durumda olan kirazı kuruttuğumuzda 70-80 liraya ulaşıyor kilo fiyatı. 2024'e mutlaka yetiştireceğiz. Her şeyi hazır."
Gençlik Merkezi: "Pazaryeri üzerinde 5 bin metrekare alanımızda yapacağız. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Gençlerimizin dershane, kütüphane, internet kafe, spor salonu ile gençlerimizin hizmetine sunacağız."

Kentsel Dönüşüm: "En büyük sorun kentsel dönüşümdü. Daha önceki belediye bunu başlatmış, bitirememiş. Bİz devraldık. Birçok konuda anlaşılamamıştı. Çağırdık toplantıya, ne istiyorsanız onu yapalım dedik. Şu an hepsi hazır, bizden çıktı. Tüm dosyalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda. Onay verilirse Atatürk ve Soğuklar Mahallesi'nde başlıyoruz."

Tek yön uygulaması: "Trafiği bu şekilde rahatlatmak istiyoruz. Aslında belediye baykanlığı sezçimlerinin 2026'nın Mart'ında olmalı. Pandemi nedeniyle 2 buçuk yıl kaybettik. İnsan hafızası çabuk unutuyor. Kimse ekonomik sıkıntıyı görmüyor. Hizmet para ile yapılıyor. 4 ay evvel akaryakıt giredi 500 bin liraydı. Şimdi 1 buçuk milyona çıktı. Gelirim aynı. İhaleye çıkıyorum kimse gelmiyor. Mektuplarımıza teşekkür ederiz yazıp göndermişler. Onlar da haklı. 'Şu fiyat' diyemiyorlar ki. Çevreyolu'nda 4 müteahhit kaçtı. Kimse bunları sormuyor ama 'niye yapılmıyor?' diyor." 



Sayfa Adresi: http://www.sonkaleizmir.com/haber/Baskan-Karakayali-dan-3-yillik-hizmet-raporu-INSAN-ODAKLI-3-YIL-/115960