SONKALEİZMİR - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Karna Madencilik firması tarafından Bergama Kozak Yaylası Okçular Köyü'nde yapılmak istenen granit ocağı ile ilgili İDK toplantısının 31 Ocak tarihinde yapılacağını duyurdu. Çam fıstığı ile ünlü tarım arazilerinde yapılmak istenen proje bölge halkının büyük tepkisine neden olmuştu. Okçular Köyü'nde gerçekleştirilmek istenen halkın katılım toplantısı vatandaşların protestoları üzerine iptal edilmişti. PROJE HAKKINDA! PROJE REVİZE EDİLDİ! PATLAYICI KULLANILACAK! FISTIKLIK, TARLA, BAĞ!
Karna Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarım arazisi vasfındaki 70 ve 84 hektarlık iki ruhsat sahası içerisinde granit ocağı işletmeyi planlıyor. 4 milyon 611 bin TL'lik proje kapsamında yıllık 150 bin ton üretim yapılması planlanıyor. Taş ocağının yapılması planlanan bölgenin en yakın yerleşim birimine olan uzaklığı ise sadece 150 metre.
Daha önce de başvuru yapılan maden ocağı projesi, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından bölgede arkeolojik kalıntılar tespit edilmesi üzeirne revize edildi. Proje alanı 94 hektardan 78 hektara düşürüldü.
Proje kapsamında açık ocak işletmeciliği yöntemi ile üretim gerçekleştirilecek. Malzeme alımı elmas tel kesme yöntemi ve gerekli olan alanlarda taş başına patlatma yöntemi ile gerçekleştirilecek.
Projenin yapılmak istediği bölge tarım arazisi vasfında. Bölgede çok sayıda fıstıklık, tarla ve bağ bulunuyor.