Dev Sağlık-İş’ten İzmir ve Bursa’da Eylem: Sağlık işçilerinin talepleri masada yok sayılıyor

24 Nisan 2025 Perşembe   16:07

Bursa’daki eyleme SES ve Genel-İş üyeleri de destek verdi. Evrensel'in aktardığına göre, açıklamada, “Yüz binlerce kamu işçisinin gözü kulağı protokoldeyken sağlık işçilerinin talepleri görmezden geliniyor. Sendikamız Temmuz ayında bakanlık eliyle baraj altı bırakılmasaydı bu sorunlar bugün masada olurdu” ifadelerine yer verildi.

Eylemde öne çıkan talepler ise şöyle sıralandı:

Haftalık çalışma süresinin 40 saatle sınırlandırılması,

Tayin ve becayiş işlemleri için şeffaf bir sistem kurulması,

Görev tanımlarının netleştirilmesi,

Ara dinlenme süresinin tüm işyerlerinde uygulanması,

İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret düzeyi,

Mobbinge neden olan meslek kodu farklılıklarının kaldırılması,

Emeklilik sonrası oluşan personel açığının yeni istihdamla giderilmesi,

İşyerlerinde kreş imkanının sağlanması.

“Ücretlerimiz enflasyon altında eziliyor”

BİSAM verilerine atıf yapılan açıklamada, açlık sınırının 23 bin TL’yi, yoksulluk sınırının ise 79 bin TL’yi aştığı hatırlatılarak ücretlerin enflasyon karşısında korunması gerektiği vurgulandı.

1 Mayıs çağrısı

Açıklamanın sonunda, “Bu yıl, emeğimizin yok sayılmasına karşı sesimizi daha güçlü duyurmak için 1 Mayıs alanlarında buluşacağız” denildi. Tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerine “birlikte mücadele” çağrısı yapıldı.



Sayfa Adresi: http://www.sonkaleizmir.com/haber/Dev-Saglik-Isten-Izmir-ve-Bursada-Eylem-Saglik-iscilerinin-talepleri-masada-yok-sayiliyor/169064