Başkan Tugay'dan Çeşme Projesi için ilk yorum: 'Doğru ve sürdürülebilir yapılması şart!'

23 Ekim 2025 Perşembe   14:44

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilan edilen “Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” kararının iptalini kamuoyundan gelen itirazlar konrası onayladı. Bu onayla birlikte Çeşme Turizm Projesi tamamen geçersiz hale geldi. 

Projenin yeniden gündeme gelmesi ise tartışmalara yol açtı. 

"SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEKİLDE YAPILMASI ŞART"

Konuyla ilgili kendisine resmi bir bilgi ulaşmadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Çeşme'nin turizm yatırımı almasına karşı olmadıklarını belirten Tugay, “Bunun doğru ve sürdürülebilir bir şekilde yapılması şart. Yarımada’nın doğal kaynaklarını koruyacak, çevreye zarar vermeyecek ve altyapı ile ulaşım açısından planlaması eksiksiz bir projeye destek verebiliriz” dedi.

Tugay, önüne gelen resmi bir öneri olmadığı için detaylı yorum yapmanın mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.



Sayfa Adresi: http://www.sonkaleizmir.com/haber/Baskan-Tugay-dan-Cesme-Projesi-icin-ilk-yorum-Dogru-ve-surdurulebilir-yapilmasi-sart-/178760