TBMM'den İmralı açıklaması!

24 Kasım 2025 Pazartesi   22:15

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) oluşturulan "Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu" tarafından terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la İmralı Adası'nda görüşülmesi kararı alındı.

Ankara kulislerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten oluşan heyetin Öcalan ile ne zaman görüşeceğinin sorusuna yanıt arandı.

AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLADILAR

Türkiye gün boyu heyetin İmralı'ya gidip gitmediğini konuştu, belirsizlik akşam saatlerinde Meclis Başkanlığı'ndan paylaşılan bilgi notuyla son buldu.

Meclis açıklamasında komisyonda belirlenen isimlerin adaya gittiği bildirildi.

Yapılan açıklamada "Bölgesel perspektife yönelik sürecin pozitif ilerletilmesi açısından olumlu sonuçlar alınmıştır" denildi.

SURİYE'DEKİ '10 MART MUTABAKATI' AYRINTISI

Meclis'ten paylaşılan bilgi notunda şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu karar doğrultusunda, 24 Kasım 2025 tarihinde heyet, İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na gitmiştir.

Bu doğrultuda, 27 Şubat'ta yapılan Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı akabinde örgütün kendisini feshetmesi ve silah bırakması yönündeki açıklamaların yanı sıra Suriye'de 10 Mart mutabakatının hayata geçirilmesine yönelik sorulan sorular kapsamında detaylı beyanları alınmıştır.

Görüşme neticesinde; toplumsal bütünleşme, kardeşliğin pekiştirilmesi ve bölgesel perspektife yönelik sürecin pozitif ilerletilmesi açısından olumlu sonuçlar alınmıştır.

Komisyonun bundan sonraki süreçte hedeflerini gerçekleştirme yönündeki azimli ve kararlı tutumu sürdürülecektir."

KOÇYİĞİT: KOMİSYONA BİR AKTARIM YAPACAĞIZ

İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşen heyette yer alan DEM Partili Koçyiğit, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, ziyaretin gayet iyi olumlu ve pozitif geçtiğini söyledi.

Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Ziyarete ilişkin, heyet olarak Komisyona bir aktarım yapacağız, komisyonu ilk elden bilgilendireceğiz" dedi. 

Bu arada Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun 26 Kasım Çarşamba günü, İmralı'ya giden heyetin bilgi vermesi gündemiyle toplanması bekleniyor.

Hüseyin Yayman, Feti Yıldız ve Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten oluşan heyetin İmralı'ya yaptığı ziyaretle ilgili 26 Kasım'daki toplantıda komisyonu bilgilendireceği ileri sürüldü.

YAYMAN 'GİTMEDİM' DEMİŞTİ

Söz konusu görüşme öncesi çeşitli kaynaklardan farklı bilgiler gelmiş ve ziyaretin olup olmadığı konusu tartışma yaratmıştı.

İlke TV'ye konuşan heyetin AK Parti üyesi Hüseyin Yayman, “Bu bilgi yanlış. Ben adaya gitmedim, kimin gittiğini de bilmiyorum. Bilginin doğruluk payı yoktur. Önümüzdeki günlerde belli olacak” ifadelerini kullanmıştı.



Sayfa Adresi: http://www.sonkaleizmir.com/haber/TBMM-den-Imrali-aciklamasi/180484