Arşiv unutmadı, Çerçioğlu TT oldu... ''Dün söktürendi, bugün astıran!''

20 Ocak 2026 Salı   16:31

Özlem Çerçioğlu’nun CHP’de olduğu dönemde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın ziyaretleri öncesinde kente asılmak istenen afiş ve billboardlara izin verilmemiş, reklam panoları söktürülmüştü. Aynı dönemde ise dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişleri Aydın’ın dört bir yanına asılmıştı. Bu karar, o günlerde “siyasi içeriklere yer verilmeyeceği” gerekçesiyle savunulmuştu.

Aradan geçen yıllar, gerekçelerin değil siyasetin değiştiğini ortaya koydu. Bugün aynı Aydın’da, bu kez AK Parti’ye geçen Özlem Çerçioğlu döneminde ise bugün Tayyip Erdoğan’ın afişlerinin kentte yer alması, kamuoyunda “Halk unutmaz. Dün başka, bugün başka. İki yüzlü Özlem!” yorumlarına neden oldu.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda vatandaşlar,  “Aydın’ın hafızası var”, “Siyasette bu kadar keskin dönüş olur mu?” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi. Eski gazete manşetleri ve arşiv görüntülerinin yeniden dolaşıma sokulmasıyla birlikte, Özlem Çerçioğlu’nun geçmişteki uygulamaları bir kez daha gündeme taşındı.
Bir dönem “siyasi içerik” bahanesiyle Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’a gelişine ait afişleri söktüren, billboardları kaldırtan Özlem Çerçioğlu, bugün bambaşka bir rolde karşımıza geldi. O gün “yasak” olan, bugün “normal”; o gün “olmaz” denilen, bugün “asılır” hale geldi.

Vatandaşlar eski manşetleri, arşiv görüntülerini, açıklamaları tek tek paylaştı. “İki Yüzlü Özlem” , “Halk unutmaz”, “Bu kadar dönüş olimpiyat sporu olur”, “Afiş değil omurga değişmiş” yorumları kısa sürede TT listelerine girdi. 



Sayfa Adresi: http://www.sonkaleizmir.com/haber/Arsiv-unutmadi-Cercioglu-TT-oldu-Dun-sokturendi-bugun-astiran-/183614