SONKALEİZMİR-Urla'nın cennet koyu Demircili'de kaçak şekilde sökümü yapılmak istenen, bu nedenle Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 milyon 346 bin TL ceza kesilen Gökbey adlı su tankeri ile ilgili flaş detaylar ortaya çıktı. FİRMALAR KABUL ETMEDİ AVUKAT MERCAN'DAN SORULAR 33.72 metre boyunda, 2.5 metre derinliğinde ve 6.1 metre genişliğindeki geminin 1952 yılında İstanbul'da inşa edildi. .jpg)
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan ve çevrecilerin büyük tepki gösterdiği su tankeri İstanbullu Akdeniz Deniz Taşımacılığı firmasına ait. Su tankeri Gökbey'i üzerinde tedbir kararı olduğu ve hukuki sıkıntılar gerekçesiyle Aliağa'daki gemi söküm firmalarının kabul etmediği öne sürüldü. Milas'tan Sığacık Körfezi'ne getirilerek yediemine teslim edilen Gökbey'in buradan nasıl çıkarıldığı ise merak konusu..jpg)
İzmirli Çevreci Avukat Şehrazat Mercan, “Avukat olarak böyle üzerinde tedbir olan bir deniz aracını sizin Sığacık'tan çıkarmanız mümkün mü? Kim izin verdi. Kaçak mı çıktı. Sahil Güvenlik niye yakalamadı?” diye konuştu..jpg)