Büyükşehir'den flaş imar planı değişiklikleri!

23 Şubat 2026 Pazartesi   11:30

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki bazı parsellerle ilgili flaş imar planı değişikliklerine imza attı. Büyükşehir'in imar planları ile ilgili duyurularında yer alan kararlara göre Urla, Güzelbahçe, Buca ve Bornova'da önemli imar planı değişikliklikleri yaşandı.

Urla Bademler'de 262 ada 49 parselin bir kısmı “Gelişme Konut Alanı” olarak belirlendi. Buna göre 196 bin 182 metrekarelik alanın 42 bin 256 metrekarelik bölümü konuta açılmış oldu. Yine Bademlerde yer alan 195 ada 5 parselin kullanım kararı “Özel Eğitim Alanı” olarak değişti.

Güzelbahçe Yaka Mahallesi'ndeki 2028 ada, 15 parselin kullanımı “Özel Sağlık Tesis Alanı” olarak belirlenirken, daha önceki “Hastane” kararı kaldırıldı.

Buca Kocatepe Mahallesi 501 ada 1 parsel ile Bornova Ergene Mahallesi'ndeki 3523 ada 1 parsel “Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak belirlendi. Bornova Erzene Mahallesi'ndeki 14244 ada 1 parsel de “Ticaret Alanı” olarak değiştirildi.

 



Sayfa Adresi: http://www.sonkaleizmir.com/haber/Buyuksehir-den-flas-imar-plani-degisiklikleri/185593