Gözaltındaki gazeteci İsmail Arı'dan mesaj: Sanıyorum ki tutuklanmam için dosya şişirilmek isteniyor

22 Mart 2026 Pazar   16:05

İsmail Arı'nın gözaltına alınmasının ardından Ankara'da basın açıklaması gerçekleştirildi. Kızılay'da Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen açıklamaya basın meslek örgütleri temsilcileri, gazeteciler, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

İsmail Arı, bayramda aile ziyareti için gittiği Tokat'ın Turhal ilçesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Arı'ya "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlaması yöneltildiği, ardından Ankara'ya getirildiği ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

"Bu karanlığı birlikte aşacağız"

BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, açıklamada yaptığı konuşmada, "Bir tek geri adımı, bir tek pişmanlığı göremediler İsmail'de. Bu girdiğimiz yol, bizim açımızdan vazgeçilmez bir nokta. Biz gazeteciler, mesleğini onuruyla yapmaya çalışanlar susarsa her şey susar. O yüzden susmayacağız, yazmaya, konuşmaya, ifade etmeye devam edeceğiz. Bu karanlığı birlikte aşacağız" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre, Aydın, "İsmail Arı'ya her şeyiyle kefiliz. Onunla onur duyuyoruz. Onunla çalışmaktan keyif aldık, almaya devam edeceğiz. Ne İsmail'i ne başka bir arkadaşımızı yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz"

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, "İsmail Arı'nın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Alican Uludağ'ın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Kıvanç El ise "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasına dikkat çekerek, "Gazeteciliğin bir suç mesleği haline getirilmesini kabul etmiyoruz" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Akarsu Çelik de "Gazeteciler rahatsız ederler. Buna da herkes katlanmak zorunda. Türkiye'de demokrasi ne zaman askıya alınsa bunun en ağır bedelini gazeteciler ödemiştir. Bir kez daha buna tanıklık ediyoruz. Ancak meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Arı'nın mesajı okundu: Tek suçum bu ülkede gazetecilik yapmak

BirGün Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir de Arı'nın gözaltında gönderdiği mesajı paylaştı. Arı mesajında, "Üç ay önceki bir video nedeniyle gözaltına alındım. Bayram ziyaretinden akşam alınıp 450 km kat edip Ankara'ya getirildim. Dosyama yeni twitler ve eski videolarım eklenmeye devam ediyor. Sanıyorum ki tutuklanmam için dosya şişirilmek isteniyor. Zaten son bir yıldır beni tutuklamak için bahane arıyorlardı. Tek suçum bu ülkede gazetecilik yapmak. Gazetecilik suç değildir. Gazetecilerin yanında olun" dedi.

Basın açıklamasında ise, Dezenformasyon Yasası'nın bir kez daha gazetecileri hedef aldığı savunularak, "Buradan yetkililere sesleniyoruz: Bu hukuksuz uygulamaya derhal son verin. Meslektaşımız İsmail Arı'yı serbest bırakın" çağrısı yapıldı.



Sayfa Adresi: http://www.sonkaleizmir.com/haber/Gozaltindaki-gazeteci-Ismail-Ari-dan-mesaj-Saniyorum-ki-tutuklanmam-icin-dosya-sisirilmek-isteniyor/187258