ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/32°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
izmir büyükşehir. 19 mayıs,
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
17 Temmuz 2019 Çarşamba - 14:23

''Çiçek böcek, aşk, böyle hamdolsun''

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, görevdeki yüz günlük süreyi dolduran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in icraatlarını eleştirdi. Sürekli, İzmir'deki koku sorununu giderilmediğini,Soyer'in çiçek, bisiklet, şato, Kültürpark, üretici pazarı derken 100 günü geride bıraktığını söyledi

 Çiçek böcek, aşk, böyle hamdolsun

Basın toplantısı düzenleyerek açıklamamalarda bulunan Sürekli, "Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı’nın icraatlarını dönem dönem değerlendireceğiz. Bugün bu süreci başlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız, ‘su ve kokuyu anlatın’ diyor. 'Suyu İzmir’e biz getirdik' diyor. 2007’de, tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de kuraklık vardı. Aynı zamanda arsenikli su tartışmaları başlamıştı. İzmir suyunun, mevcut kaynakların yetersiz olduğu, kuyuların da sağlıklı olmadığı tartışılıyordu. İlgililer harekete geçiyor ve DSİ, Gördes Barajı’nı yapmaya karar veriyor. 2010 yılında baraj bitiyor. Bu baraj İzmir’in kuzeydeki su kaynaklarını takviye etmek ve sağlıklı su içirmek için yapıldı. Tahtalı Barajı, Balçova Barajı, Kutlu Aktaş Barajı ve yeni yapılan barajla su ihtiyacı karşılanıyor. Kuzey için Gördes ile çalışmalar başlatıldı. Baraj bittikten sonra arsenikli suyun verildiği Akyazı ve Göksu kuyularında çıkan suyun arıtıldığı merkeze, Gördes’ten bypass hat yapılarak su veriliyor ve su sağlıklı hale getiriliyor. 2011-2015 arası Gördes, arsenikli suyun sağlıklı hale getirilmesi için kullanılıyor. Sonrasında barajdaki bir takım sorunlar giderilerek bu noktaya getiriliyor. İzmir’de su sıkıntısı olmayacak. Yılda 59 milyon metreküp su, eylülden itibaren İzmir’e verilmeye başlayacak. İzmir’in su sorunu hükümetimiz çözmüştür” dedi.

ÇİÇEK BÖCEKLE GEÇTİ

 İzmir’de koku problemi olduğunu, İzmir’in koku ile anılmasını istemediklerini kaydeden Süreklli, “İzmir’i bu koku algısından kurtarın. Yaz mevsiminin ikinci ayında, ıslah edilmemiş dereler, giderilmemiş altyapı sorunları var. İzmirliler için koku kabusu, ana arterlerde trafik çilesi devam ediyor. Aradan 100 gün geçti. Tunç Soyer diyor ki ‘100 gün bin 100 gün gibi geçti.’ Bu 3 yıla tekabül eder. Peki zaman ve üretim eğrisi ne kadar tutarlı? Seferihisar döneminde olduğu gibi İzmir’deki icraatları da izliyoruz. Hemşehrilerimiz bize yerel anlamda muhalefet görevi verdi. Biz eğriyi de doğruyu da söyleyecek bir muhalefet anlayışına sahibiz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin icraatlarına ve Soyer’in söylemlerine baktığımızda Seferihisar başkanlığının büyüyen dalgasını görüyoruz. Çiçek, böcek, aşk, böyle hamdolsun. Seferihisar 10 yıl böyle geçti, İzmir’de de 100 gün böyle geçiyor. Aşka saygımız elbette sonsuz. Bizler de şehrimize aşığız ama verdiği mesajlarla kente hizmet bağını kurabilmiş değiliz. İzmir’i amfi tiyatroya benzeten, arka sıradakilere vaatte bulunan Soyer, sahnenin en önüne kendisi oturmuştur. Gitti, şato restoran olarak İzmirlilerin imkanına sunulacak yeri kendine konut olarak tahsis etti” diye konuştu. 

"SORUNLAR GİDERİLMEDİ"

Belediye Başkanı'nın asli görev ve sorumlulukları olduğunu ancak Soyer’in bu tanıma uygun icraatlarda bulunmadığını savunan Sürekli, "Aşk, bisiklet, şato, Kültürpark, üretici pazarı derken 100 günü geride bırakmıştır. Geleceğe yönelik ışık görsek, bunu da dile giderirdik ama kronik sorunları giderecek bir şey göremiyoruz. İzmirliler alt yapı sorunları, koku, çöz dağları, trafik sorunları ile boğuşuyor. Yeni projeler üretmek varken şovlarla kabul görmeye çalıştığını söylemek zorundayız. Belki perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Satışa çıkardığı dev turizm alanları, 178 kez amaçsız yurt dışı gezileri, Akarca Koyundan akan atık suları, borçlu belediye ile sakin kent oldu çarpık kent. Kendisinin yoğurt yiyişini Seferihisar’dan biliyorduk. Aynısının İzmir’in başına gelmesinden endişeliyiz" şeklinde konuştu. 

SUYA YÜZDE 3 İNDİRİM YAPILDI 

Sürekli,  “Suya yaptığı indirim yüzde 10 değil. Suda yüzde 10 indirim yapılmadı, yüzde 3 yapıldı. Buna da teşekkür ederiz ama yeterli değil. Ulaşımda indirim yapıldı. Ulaşımda indirimde bin 294 muhtarımız, mesai saatlerinde ücretsiz faydalanacak. Bu AK Parti önergesidir. Sabah ve akşam saatlerindeki düzenlemelerde de önergelerimiz oldu. Akşamki uygulama için yaptığımız önerge kabul edilmesi ama sabahki uygulama kabul edildi. Bizim önergemiz dikkate alınsaydı daha faydalı olurdu. Bunu da takdir ediyoruz ama yetersiz görüyoruz. Biz izlemeye devan edeceğiz. Yapıcı tavrımızı koruyarak İzmir’in çıkarına olacak her işte taşın altına elimizi koyacağız. Ayakları yere basan her işte varız. Ankara’ya gitme, icraatları takip etme konusu gündemde. Tabii ki gideriz. Bu dönemde mazerete izin verilmeyecek. Geçmiş dönemde de vermedik ama çok algı oyunları yapıldı. Buna mahal vermeyeceğiz." 

YENİ PARTİ İDDİALARINA YANIT

 Sürekli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin, "15 Temmuz bir milattır. Milletimiz boyun eğmemiş, hainler şebekesinin püskürterek destan yazmıştır" derken yeni parti iddiaları ile ilgili olarak da , "Partiler kurulur şanslarını denerler. Çok partiler kuruldu, tabelalarını indirdiler. AK Parti 17 yıldır iktidarda olan, Türkiye’ye hizmet etmiş büyük bir partidir. Hiçbir endişemiz yok. Türkiye’de de İzmir özelinde de gayet güçlüyüz. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

 
100 GÜN POLEMİĞİ
 
Altınordulu Erce Trabzonspor'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
100 GÜN POLEMİĞİ
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir ...
"Şiddetin ve terörün karşısındayız"
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile beraberindeki heyet, HDP İzmir İl ...
Erdoğan'dan dikkat çeken 15 Temmuz mesajları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen ...
 
Binlerce İzmirli demokrasi için meydanlarda
İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Konak Meydanı'nda ...
Meclis'te 15 Temmuz gerginliği
TBMM’de düzenlenen 15 Temmuz özel oturumunda gergin anlar yaşandı. CHP ...
Mursi kararı Vali'den veto yedi
AK Partili Sivas Belediyesi, İstiklal Caddesi’nin adını 'Şehit Muhammed ...
 
"İzzet, zillete galip gelmiştir"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ...
Bakan Pakdemirli'den 'Temiz' dalış!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, denizlerdeki kirliliğe dikkat ...
'15 Temmuz Türk Milleti'nin başına çuval geçirme girişimi'
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 15 Temmuz ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri