ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/31°
    ADANA
  • ANKARA
    11/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/34°
    IZMIR
  • KONYA
    16/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
Bir kadın cinayeti daha!
Bir kadın cinayeti daha!
Doktora bıçaklı saldırı!
Doktora bıçaklı saldırı!
7 Mayıs 2024 Salı - 14:39

AK Parti İzmir'den İsrail protestosu...

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, AK Parti İzmir Gençlik Kolları’nın düzenlediği, çok sayıda öğrencinin katıldığı, İsrail’in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla, "Say Stop" yürüyüşü gerçekleştirdi. 

AK Parti İzmir den İsrail protestosu...

AK Parti Gençlik Kolları’nın Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlediği İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan "SayStop" yürüyüşü, İzmir’de, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gerçekleşti. Buca Eğitim Fakültesi önünde toplanan çok sayıda öğrenci, ellerindeki İngilizce ve Türkçe, ‘Kudüs Özgür Değilse Dünya Tutsaktır‘, ‘Filistin Davasında Gazze’ye, Kudüs’e ÜniAK’dan bin selam olsun‘, ‘Bebekler Ölmesin diye Boykottayız‘, ‘Kudüs için, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Filistin için‘, yazalı dövizlerle "Say Stop" sloganları atarak yürürken, yürüyüş, kampüs içindeki meydanda tamamlandı.

Burada basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Mehmet Burak Keskin, ‘’1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinli’yi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığı, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği bir soykırım halini almıştır. 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. İnsanlığın yaşadığı acıları; canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir. Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail Devleti artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır.’’ ifadelerini kullandı.

Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve SAYSTOP eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz

‘’Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir.’’ diyen Tekin, sözlerini şu şekilde sürdürdü, ‘’ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz. Bizlerde, vicdan sahibi her bir genç gibi AK Parti Gençlik Kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz SAYSTOP eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz. İzmir ÜniAK teşkilatları ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren İtalya’nın Sapienza Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor. 81 İlimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve SAYSTOP eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz.’’ Dedi. Devamında ise üniversite öğrencisi Umut Sevim, aynı basın açıklamasının İngilizcesini okudu.

 
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
 
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ...
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.
İYİ Parti İzmir'de istifa depremi...
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkan seçildiği kurultay sonrası ...
 
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan; Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel ...
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: "Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!"
Ankara YHT garına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili ...
CHP'li Aslanoğlu'dan ilçe örgütleri ve belediye başkanlarına ziyaret...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, 31 ...
 
AK Partili Köse: ''Karşıyaka'daki işçi kardeşlerimizin sıkıntıları göz ardı edilemez''
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse, Karşıyaka Belediyesi ...
Foça'da 1 Mayıs... Başkan Fıçı, çalışanlarla buluştu!
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ...
AK Partili Saygılı'dan 1 Mayıs mesajı...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri