ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2065
    Dolar
  • Euro
    35,0713
    Euro
  • Altın
    2.472,230
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
22 Aralık 2020 Salı - 11:22

Ağrı'dan gelen 9 yaşındaki çocuk İzmir'de şifa buldu

Ağrı’da yaşayan 9 yaşındaki Berkay Akkurt’un dünya tıp literatüründe eşine ender rastlanan kalbindeki kist, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla çıkartıldı. Kistin alınmasından sonra kalbinde oluşan delik de (VSD) kapatılan çocuk, hastaneden taburcu edilerek memleketine uğurlandı.  

Ağrı dan gelen 9 yaşındaki çocuk İzmir de şifa buldu

Ağrı’da yaşayan 6 çocuklu Akkurt çiftinin dördüncü çocukları Berkay Akkurt, arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada aniden bayıldı.  Acilen bir hastaneye kaldırılan Berkay buradan Van’a, sevk edildi. Van’da yapılan tetkiklerinde kalbinde büyük bir kitle saptanan çocuk, hem tanı hem de müdahale için  İzmir’e Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne  sevk edildi. Çocuk Kalp Cerrahisi Kliniği’nde yapılan tetkiklerin sonucunda Berkay’ın kalbinin tam merkezinde oluşan kitlenin dünya literatüründe eşine az rastlanan bir kist türü olan kisthidatik olduğu belirlendi. Doktorlar tarafından ameliyat kararı verilen Berkay, Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanları Doç. Dr. Onur Işık, Doç. Dr. Muhammet Akyüz ve Anestezi Uzmanı Dr. Meltem Çakmak’tan oluşan ekip tarafında ameliyata alındı. Ameliyatta çocuğun kalbindeki kist alındı, dünyada başka bir örneğine rastlanmayan, kistin alınmasına bağlı kalpte oluşan delik de (VSD- Ventriküler Septal Defekt) başarılı bir şekilde kapatıldı.

Ani ölüm sebebi…

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başkanı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Onur Işık  “Hastanemize sevkli gelen Berkay’ın tetkiklerini yaptık. Kalpteki kitlenin genelde aşısı yapılmamış kedi ve köpeklerden bulaşan bir parazit hastalığı olan kisthidatik olduğunu belirledik. Bu kist kalbin tam merkezinde, kalbin kapaklarının olduğu yere yerleşmişti. Düşme, çarpma, koşma gibi travmatik bir durumda bu kistin patlayarak ani ölüme sebebiyet vermesi mümkündü.  Berkay bayılmayıp da kist patlamış olsaydı ölüm tehlikesi söz konusu olabilirdi”  dedi.

“Bir  ilki gerçekleştirdik”

Ameliyat kararı verildikten sonra normal ameliyattan farklı olarak kistin patlaması durumunda kalp akciğer makinesinin sisteminin tıkanmasına karşı çeşitli hazırlıkları yaparak  ameliyata başladıklarını belirten Doç. Dr. Işık “ Anestezi açısından da oldukça riskli bir ameliyattı.  Herhangi bir aksilikte anestezi verilirken de hastayı kaybedebilirdik. Her şey yolunda gitti Ameliyatta kisti çıkarmayı başardık. Ancak kistin çıkarıldığı yerde kalbin tam merkezinde litaretürde VSD (Ventriküler Septal Defekt)  olarak geçen büyük bir delik kaldı. Deliği yamayla kapattık. Dünyada, tıp litaretüründe  kalpte oluşan kisthidatik çok nadirdir. Özellikle kalbin tam merkezinde ise neredeyse hiç görülmemiş. Kist çıkartıldıktan sonra kalbin ortasında kalan boşluk, VSD ise hiç yok. Ameliyatı başarıyla tamamladık. Hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.  Çocuğumuz ve ailesinin mutluluğu bizi de mutlu etti.  Özellikle dünyada çok ender rastlanan bu özellikteki bir kist operasyonunu başarıyla gerçekleştirmekten dolayı da  ayrıca gururluyuz” diye konuştu.

 “Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız başımızın tacıdır”

Baba Nihat Akkurt ise; Oğlumuz kalbinden rahatsızlanınca Ağrı’dan  İzmir’e, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildik.  İlgililerden Allah razı olsun, bu konuda hiçbir sıkıntı çekmedik. Doktorumuz Onur Bey, ilaçla tedavinin mümkün olmadığını, kalpteki kistin ancak ameliyatla  temizleneceğini söyledi. Riskli olan bir ameliyatı başarıyla tamamladılar. Allah ondan ve ekibinden razı olsun bizimle çok ilgilendiler. Berkay’ın annesi buraya gelemedi, 5 kardeşi ile bizim yolumuzu gözlüyorlar.  Ailecek hepimiz çok mutluyuz. Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız başımızın tacıdır. Hiçbir insan bu sıkıntıyı çekmesin, ama başa gelirse de böyle güzel bir hastanemiz, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız var, herkese tavsiye ederim. Sağ olsunlar, var olsunlar”. Şeklinde mutluluğunu dile getirdi.

Kalbindeki rahatsızlıktan kurtulduğu için mutluluğunu paylaşan Berkay Akkurt da “Aileme tekrar kavuşacağım ve arkadaşlarımla oynayacağım için çok mutluyum. Doktor abilerime çok teşekkür ediyorum ”dedi.

 
Narlıdere’ye ‘yeşil merkez’
 
Çeşme’de ilk olacak... Arazisi satın alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'yi heyelan vurdu... 33 EV YIKILMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA!
İzmir Çiğli Güzeltepe ve Şirintepe mahalleleri sınırında yağıştan kaynaklı ...
Çin aşısının sonuçları belli oldu
Türkiye'nin de 50 milyon doz satın aldığı Çin aşısı CoronaVac'ın Brezilya'daki ...
Hemşire 7 ayda 2 kez koronaya yakalandı! Yurttaşları uyardı...
İzmir'de 7 ayda 2 kez koronavirüse yakalanıp uygulanan tedavilerle sağlığına ...
 
Online dersler için hapis uyarısı!
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Candide Şentürk, ...
Bir FETÖ gitti, bin FETÖ' geliyor diyen Dekan, görevinden alındı!
Geçen 15 Temmuz’da TRT’de “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” diyen Marmara ...
Moral bozan deprem açıklaması
Türkiye'de 2020 yılında 6 büyük deprem yaşadığını vurgulayan Jeofizik ...
 
Koronavirüse 254 can daha
Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu' verilerini paylaştı. ...
Resmi binaya AK Parti pankartı, 14 yıllık müdürü götürdü!
AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın'ın "Hoş geldiniz" yazılı ...
Coşkun Sabah hakkında suç duyurusu
Şarkıcı Coşkun Sabah hakkında bir gazeteye verdiği röportajda sarf ettiği ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri