ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5622
    Dolar
  • Euro
    34,9730
    Euro
  • Altın
    2.447,820
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    18/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümüyle ilgili şok iddialar!
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümüyle ilgili şok iddialar!
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak!
Otomobilde gördüğü annesini vurdu!
Otomobilde gördüğü annesini vurdu!
5 Ağustos 2019 Pazartesi - 14:29

Atatürk, o şaire 41 kitap hediye etmiş

Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya ve ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ayrı ayrı tebrik ziyaretinde bulundu.

Atatürk, o şaire 41 kitap hediye etmiş

1913 yılında "Gora" adlı romanıyla Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Rabindranath Tagore'nin Mustafa Kemal Atatürk ile olan bir anısını aktaran Bhattacharayya, Atatürk’ün Tagore’ye 41 tane kitap hediye ettiğini söyledi. Büyükelçi Bhattacharyya kitapların Tagore'nin kurduğu üniversitede hala sergilendiğini ve kitapların önünde de 'Türk halkının armağanıdır' şeklinde bir plaka bulunduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya ve İstanbul Başkonsolosu Purnojyoti Mukherjee ile ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell’i, Saraçhane’deki makam odasında ayrı ayrı kabul etti. İmamoğlu, ilk olarak Hindistan heyetini ağırladı. Tebrik ziyaretleri için Hindistan heyetine teşekkürlerini ileten İmamoğlu, “Dünyanın iki önemli ülkesi olarak, yereldeki demokrasiyi ve yereldeki ilişkileri büyütmek her iki ülke adına önemli fırsat olabilir. Yeni dönemde dünyaya açık bir şehir olacağımızı her ortamda duyuruyoruz. Bu manada İstanbul ile olacak bağlantılarınızda sizlerden en maksimum düzeyde katkı bekliyoruz” dedi.

“TÜRK HALKININ ARMAĞANIDIR”

Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya da “Öncelikle bu muazzam başarınızdan dolayı sizi, ülkem ve kendim adına tebrik etmek istiyorum” dedi. Bhattacharyya, Atatürk ile ilgili ilginç bir anektod anlatarak “İstanbul ile çok uzun süredir ilişkimiz var. Hatta bizim bağımsızlığımızın ilan edilmesinden öncesine dayanan ilişkimiz var. Rabindranath Tagore isimli şairimiz, 1922’de İstanbul’u ziyaret etmişti. O dönemde Türkiye’nin babası olan Atatürk’le karşılaşmıştı. Ve Atatürk, kendisine 41 tane kitap hediye etmişti. Tagore’nin kurduğu üniversitede bu kitaplar hala sergilenmektedir. Tagore, aynı zamanda Hindistan’da Nobel ödülünü alan ilk insan. Ve bu gururla o kitaplar hala sergilenmekte. Ve kitapların önünde de ‘Türk halkının armağanıdır’ şeklinde bir plaka bulunuyor” diye konuştu. Türkiye’nin ulusal kurtuluş mücadelesine ülke olarak destek verdiklerini belirten Bhattacharyya şunları söyledi:

“Bizler, hakikaten kardeşlerimiz olarak görüyoruz Türk halkını. Mahatma Gandhi de o zamanlar Türk halkına destek vermek amacıyla bir fon toplamıştı Hindistan halkından. 180 bin pound toplamıştı ve bu Atatürk zamanında Kurtuluş Savaşı’nda hem de gerekli yerlerde kullanılmıştı. Aynı zamanda İş Bankası’nın sermayesinde de kullanılmıştı. Aslında iki ülke arasında derin bağlarımız var. Bizler, aynı zamanda 21. yüzyılda iki önemli ülkeyi temsil ediyoruz. Türkiye, son 10 yılda çok gelişti değişti ve büyüdü. Hindistan da aynı şekilde. En hızlı büyüyen ekonomiye sahip ülkelerden bir tanesi. Halklarımızda bir dönüşüm söz konusu. Özellikle gençlerimize baktığımızda ciddi bir sermaye biriktiriyoruz. Gençlerimiz umutlu ve geleceğe yönelik çok ciddi başarılara imza atacaklarını düşünüyorum. Bu anlamada İstanbul’la Hindistan arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü Türkiye de benzer süreçlerden geçiyor. Benzer dönüşümden geçiyor ve büyüyen, hızla gelişen bir ekonomiye sahip.”

BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İLETTİ

İmamoğlu daha sonra ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell'i kabul etti. İmamoğlu, önceki gün gerçekleştirilen saldırılarda yaşamını yitiren ABD vatandaşları adına çok üzüntülü olduğunu vurgulayarak, Darnel’a başsağlığı dileklerini iletti. İmamoğlu, “Başsağlığı diliyorum bütün ailelere ve Amerika’ya. Bu ve bunun gibi hiçbir saldırının olmamasını diliyorum her iki ülke adına, bütün dünya adına. Acınızı paylaşıyorum” diye konuştu. Taziye dilekleri nedeniyle İmamoğlu’na teşekkür eden Darnell ise, “İstanbul’un tarihi, kültürel ve ekonomik önemini biliyoruz. Bu nedenle iş birliği konusunda elimizden geleni yapacağız” şeklinde karşılık verdi. Darnel, İBB Başkanı’na ülkesinin kadın milli takımının, üzerinde “Word Champion” yazılı formasını hediye etti. ABD kadın milli fubol takım 2019 FİFA Dünya Kupası’nda şampiyon olmuştu. (SÖZCÜ)

 
Turizm Bakanı: Dokuz gün tatile ihtiyaç yok
 
Binler akın ediyor… Kaz Dağları’nda vicdan buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizm Bakanı: Dokuz gün tatile ihtiyaç yok
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı’nın ‘yüksek ...
Çavuşoğlu: AB mahkeme gibi hareket edemez.
Bakan Çavuşoğlu 11. Büyükelçiler Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. ...
Burhan Kuzu’ya İzmir bombardımanı
Anayasa profesörü AK Partili Burhan Kuzu, İzmir’in bir ucundan diğerine ...
 
Burhan Kuzu’ya İzmir bombardımanı
Anayasa profesörü AK Partili Burhan Kuzu, İzmir’in bir ucundan diğerine ...
Burhan Kuzu’ya İzmir bombardımanı
Anayasa profesörü AK Partili Burhan Kuzu, İzmir’in bir ucundan diğerine ...
Burhan Kuzu’ya İzmir bombardımanı
Anayasa profesörü AK Partili Burhan Kuzu, İzmir’in bir ucundan diğerine ...
 
Uzundere mağduriyeti Meclis gündeminde
Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından 2017 yılında temeli atılan ...
İYİ Parti'de Çıray farkı... Delegeden en çok oyu alan üçüncü isim oldu.. En yetkili organ GİK'e girdi
İYİ Parti'nin Ankara'daki 4. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan seçimde ...
AK Parti İzmir'den 30 ilçede 'AK aile buluşması'
AK Parti İzmir Teşkilatları 30 ilçede dev bir buluşma gerçekleştirdi. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri