ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2713
    Dolar
  • Euro
    34,9772
    Euro
  • Altın
    2.458,110
    Altın
  • Bist-100
    10.166,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Kılıç: Hayaller kira desteği, gerçekler lojmana kira zammı!
CHP'li Kılıç: Hayaller kira desteği, gerçekler lojmana kira zammı!
Candan kardeşler için istenen ceza belli oldu!
Candan kardeşler için istenen ceza belli oldu!
50 ilde sahte fatura incelemesi!
50 ilde sahte fatura incelemesi!
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
4 Şubat 2021 Perşembe - 11:10

BORNOVA YÜZÜNÜ GÜNEŞE DÖNECEK!

Görevi devraldığı 31 Mart 2019'dan bu yana sağladığı 500 milyon TL'lik tasarruf ve atılım hamleleriyle dikkatleri üzerine çeken Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, bu kez enerji konusuna neşter vurdu. Belediyenin her yıl 10 milyon TL'ye yakın elektrik parası ödediğini aktaran Başkan İduğ, bunun önüne geçmek için güneş enerjisi sistemlerini devreye sokacaklarını açıkladı. Başkan İduğ, seferberlik başlatıp belediyenin tüm tesislerinin üzerine güneş enerjisi sistemleri kuracaklarını bildirdi.

BORNOVA YÜZÜNÜ GÜNEŞE DÖNECEK!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Dramalılar Köşkü'nde SONKALE'yi ağırlayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yeni projelerini anlattı. Göreve geldiğinden bu yana mali disiplin ve tasarruf hamleleriyle dikkat çeken İduğ, belediyenin yıllık 10 milyon TL elektrik parası ödediğini belirterek, "Spor tesisimiz çok. Pazaryerleri, kültür merkezleri de  çok büyük elektrik kullandığımız yerler. Şimdi bunların çatılarına güneş enerji sistemini 30 bin metrekareye 3 megawatt yaptığın zaman yeterli oluyor. 2 megawatt da dışarı satabilirsin. Bunun şöyle bir güzelliği var: Bu kadar tesisin çatısına güneş enerji sistemini kurduğunuzda verimlilikle ilgili olan konuda karşı taraf size teminat mektubu veriyor. Diyor ki örneğin ben senin sistemini kuracağım ve buna yüzde 63 performans garantisi veriyorum. Bunu almadığın takdirde otobandaki yol parası gibi eksik geçen araba sayısı kadar parayı alırsın, bunu garanti ediyor. Şimdi bu hesaplar yapıldığında 2 buçuk yılda değil, 4 yılda amorti etsin önemli değil. Kurumsal bir çalışma yapıyoruz. Biz hepimiz misafiriz. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın da bu teminat mektubuyla kurumun zarar görmeden verim almasını sağlayacak bir çalışma. Üç yıllık dönem içinde ancak kendini amorti ediyor, belki beş yılda eder bilemem" dedi.

"AHMET AKIN BU KONUDA ÜSTAT"

Bornova merkezdeki Sınav Dershanesi binasını satın aldıklarını hatırlatan Başkan İduğ, "O binanın dış cephesini komple güneş paneli yapacağız. Binanın cephesi komple elektrik üretecek. Türkiye'de değil ama İzmir'de ilk olabilir" dedi. Proje süresince faydalanılan kurum ve kuruluşlara değinen Başkan İduğ, "Öncelikle bu konunda CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ahmet Akın bu konuda çok üstat. Onun dışında bizim mühendis bir grubumuz var, iş dünyası var, hepsinden faydalanıyoruz" ifadesinde bulundu. 

"SİNEĞİN YAĞI HESAPLANMALI"

Güneş enerjisi projesinin İstanbul ile bağlantılı olmadığını ifade eden İduğ şöyle devam etti: "Şu anda İstanbul ayağı yok. Ekrem İmamoğlu'nun ekibiyle, güneş enerji sistemleri ve RES üzerine konuşuyoruz. Onlar da hem Tunç Başkanı hem bizi ziyarete gelecekler ve orada bu konuyu daha da geliştirecekler. Ben tedarikçi sayısı ne kadar fazla olursa ve geçmiş örnekleri ne kadar iyiyse onu tercih etmek isterim. Buradaki kullanıcı sayısı örneklerine bakmak lazım. Para deyince belediyenin giderlerini aşağıya düşürecek her şeyi yapmak lazım. Sineğin yağının hesaplanması gereken bir dönem yaşanıyor. Kendi işinizde nasıl yapıyorsanız burada da öyle yapmanız lazım. Yani biz şimdi yakıt alıyoruz yıllık 30-35 milyona. Sıfır iskontoyla alınan bir şey bu. Şimdi şahane bir iskonto alındı. Aşağı yukarı 12 aylık kullanılan yakıt yerine 14 aylık kullanılacak."

SORUNLAR 'ÇÖZÜM MASASI'NA İLETİLECEK

Bornovalılar'ın sorunlarının çözümünde iletişimin önemine dikkat çeken Başkan Mustafa İduğ halkla ilişkiler stratejilerine değindi.  Çözüm odaklı iletişim için kurulan 'Çözüm Masası' hakkında konuşan İduğ, " Yeni medya iletişimi ve halkla ilişkiler stratejimiz ile ilgili bir yenilik söz konusu. Adı 'Bornova Çözüm Masası',  tabi 'İletişim Masası' 'Komşu Masa' gibi bir sürü isimleri kullananlar var. Bu uygulanmış bir proje, biz de gittik yerinde gördük. Şöyle örneklendireyim;  sizin vatandaş olarak bir sorununuz var. Belediyeyi aradığınızda karşınıza Halkla İlişkiler Birimi çıkıyor, cevap veriyor, sorunu takip etme sistemi ve sonuçlanma üzerine gerçekleşiyor. Geri dönüşlerin kurumsal sistem üzerinde olması lazım. Bunu biz 65 kişilik kadroyla İş Bankası'nı satın aldığımız yere kuruyoruz. Ön tarafta bir masa var, vatandaş geldi ya da whatsapp'tan şikayetini attı. Bütün hepsi müdürlüklere aktarılıyor, 48 saat içinde sonuçlanıyor. Aynı anda çözemedikleri şey de var. Mesela kanal tıkanıklığı gibi. Konu İZSU ve Büyükşehir ile ilgili. Müracaatını Büyükşehir aldı, sonucunu verdi şeklinde bilgilendirme olmalı. Kendi personelimizle 65 kişi olarak çalışacağız. Zaten bu konuda halkla ilişkilerde çalışanlar var. Şöyle bir yöntem izliyoruz. Danışmanlık aldığımız şirket bu arkadaşların eğitimini verecek, buna uygun olmayanları eleyecek. Biz onlara 130 kişi vereceğiz yarısını tercih edecekler. İhalesi bitti, Nisan'da başlayacağız. Yerleri hazır, tabletlerini bilgisayarlarını aldık, araçlar da hazır" yorumunu yaptı.

'ACİL MÜDAHALE EKİBİ'

Başkan İduğ sözlerini şöyle tamamladı: "Ekibimiz 8 araba her gün sabahları 24 kişi olarak mahallelere dağıldılar. Halkla, muhtarla ilgili talepleri alıp onları da müdürlüklere iletiyorlar. Gelen şikayet ve çağrıların dışında bir çalışma. Üç tane de 4x4 bir araba alacağız, içinde de 4'er kişilik ekipler olacak. Kaynak makinesinden boya ve asfalt yamasına kadar 'Acil Müdahale Ekibi' olarak telefon açtığınızda hangi ekip yakınsa anons edilecek ve olay yerine gidecek. Bunu çok iyi yapacağımızı düşünüyorum. İyi bir ekibimiz var. Sadece Komşu Masa'daki o çağrının çok fazla geleceğini biliyorum, aldığım rakamlar var günde 4 bin, 9 bin çağrı geldiğinde sonuçlandırdıktan sonra "Biz bitirdik, memnun musunuz, var mı başka bir şey?" diyen bir ekip var. Bu bir halkla iletişim, sorun çözme projesi. Yapılmış bir proje, bizim ürettiğimiz bir şey değil. Biz uygulayıcı olarak faaliyete geçeceğiz. Pazartesiden itibaren çalışmalara başlanabilir."

 
Erdoğan'dan Boğaziçi öğrencilerine: Siz terörist misiniz?
 
CHP'li belediyeye kaymakamlık engeli: Spor salonlarına el konuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
117 can kaybı daha
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan yeni can kaybını, ...
İZMİR'DE BOĞAZİÇİ MEYDAN SAVAŞI... CHP'li Vekili de darp ettiler!
İzmir Alsancak'taki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eyleminde ...
Başkan Soyer sel mağduru esnafı ve köylüyü ziyaret etti... DERDİNİZE DERMAN OLACAĞIZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, incelemelerde bulunmak için ...
 
Bornova Deresi'nin istinat duvarı yıkıldı
İzmir'de sağanak yağmur nedeniyle Bornova Deresi'nin demir parmaklıklarla ...
Menderes'te 30 hane boşaltıldı
Menderes ilçesinde su seviyesinin yükselmesiyle taşma tehlikesi bulunan ...
MENEMEN'DE İŞÇİLER İSYANDA! CHP'li Polat ve Yücel'den çıkarma...
Büyük tartışmalara neden olan, önceki günlerde yenilenen kura çekimi ile ...
 
Düdenler yağışla yeniden su aldı
2019'un ocak ayında oluşan düdenler son yağışlarla tekrardan su aldı. ...
Kızılay sel mağdurlarına el uzattı
Kızılay İzmir selden etkilenen vatandaşlara gıda ve hijyen paketi yardımında bulundu
Yağışlar Güzelhisar Barajı'nı doldurdu
Yurt genelinde olduğu gibi son haftalarda Aliağa ve çevresinde de etkili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri