ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5261
    Dolar
  • Euro
    34,8838
    Euro
  • Altın
    2.431,490
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
5 Eylül 2019 Perşembe - 14:29

Başkan Arda: Kimseye söz vermedim, kimseye borcum yok

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, seçimin ardında 5 ay sonra gazetecilerin karşısına çıktı. Seçim sürecinde, eline aldığı 2 adet A4 kağıdına basılı CV ile CHP Genel Merkezi'ne gittiğini ve kamuoyu yoklamaları dikkate alınarak aday gösterildiğini anlattı. Seçim boyunca çok farklı strateji izleyip halkla buluştuğunu ve rekor oyla başkanlığı kazandığını vurgulayan Arda, "Ben kimseye söz vermedi. Kimseden oy istemedim. Kimseye de borcum yok" dedi.

Başkan Arda: Kimseye söz vermedim, kimseye borcum yok

SONKALEİZMİR- Yerel seçimlerin ardından sessiz ve derinden bir çalışma yürüten, basının karşısına ise hiç çıkmayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, bugün YABO adını verdikleri yurtdışı akademik burs ofisi projelerini anlatmak için bir toplantı düzenledi. Seçim sürecini ve yaşadıklarını anlatan Başkan Arda, ilginç detaylar verdi. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olduğunu, uzun yıllar yeminli mali müşavirlik yaptığını ve bir de sürücü kursu işlettiğini aktaran Arda, Gaziemir'in ilk Belediye Başkanı olan dedesi Abdullah Arda'nın koltuğuna oturmanın kendisine büyük heyecan verdiğini söyledi.

İŞ SÖZÜ VEREREK SEÇİLMEK AHLAKSIZLIKTIR
Arda, aday adaylığı sürecinde, eline aldığı 2 adet A4 kağıdına basılı CV ile CHP Genel Merkezi'ne gittiğini ve kamuoyu yoklamaları dikkate alınarak aday gösterildiğini ileri sürdü. Seçim boyunca çok farklı bir strateji izlediğini, sokak sokak mahalle mahalle halkla buluştuğunu, günde 6 adet enerji hapıyla kendini zinde tuttuğunu aktaran Halil Arda, Ben aday adaylığım ve adaylığım süresince de kimseye bir söz vermedim. Kimseden oy istemedim. 'Biz iyi insanlarız' dedim. Bunu anlattım. Seçim sloganımız bu oldu. Tüm iyi insanlar da sesini yükseltti. Rekor oyla seçildim. Şimdi benim kimseye de borcum yok. Zaten, iş sözü vermek ve seçilmek ahlaksızlıktır" diye konuştu.

100 GÜNDE NE YAPACAKSINIZ Kİ
Başkan Arda, bugüne kadar basının karşısına çıkmamasını ise "Burayı önce tanımak gerekiyordu. Kadroları görmek, tekrar düzenlemek, potansiyeli belirlemek gerekiyordu. Zaten 100 günde ne yapacaksınız ki; ancak belediyeyi teslim alırsınız. Biz de onu yaptık. Liyakati dikkate alarak ekibimizi oluşturduk. Ekim çalışmalarımız halen de devam ediyor" sözleri ile açıkladı.

BANKAMATİK PERSONELİ TEMİZLEDİK
Seçimlerin ardından birçok belediyede gündeme gelen 'bankamatik personel' konusuna da değinen Halil Arda, "Göreve gelir gelmez bankamatik personeli çağırıp çalışmak isteyenle çalışacağımızı, çalışmak istemeyenle yolları ayıracağımızı söyledik. Ve bunu yaptık. Bazıları emekliye ayrıldı. Bazıları bizim tasarrufumuzla çıkarıldı. Belediyede hem mali hem de personel anlamında bir disipline koyma süreci yaşıyoruz. Hatta uyguladığımız bu disiplin sayesinde geçmiş dönemden kalma maaş ve ikramiyeleri de personelimize ödeyebildik" diye konuştu.

SENDİKA KONUSUNDA MÜDAHALEM OLMADI
Başkan Arda, belediye çalışanlarının Türk-İş'e bağlı Belediye-İş'ten DİSK'e geçmesi konusundaki soruları da yanıtladı. Bu konuda kesinlikle müdahil olmadığını savunan Arda, "Tam tersine personele özgürce seçim ortamı yarattık. Her türlü sendikal faaliyetin yürütülebileceğini söyledik. İşçiler bana sordu ama 'kendiniz seçeceksiniz' dedim. 500 tanesi 1 gün içinde sendika değiştirdi, DİSK'e geçti. Belediye-İş Sendikası yöneticileri de belediye önüne gelip bana 'faşist başkan' diye bağırdılar. Şoförüm üzerinden işçilere müdahale ettiğimi söylediler. Ama kesinlikle bu doğru değil. Vicdanen rahatım. Ayrııca, bu süreçte, belediye işveren birliği misyonu üstlenecek SODEMSEN'i kurduk. 7 kurucusundan biriyim. Bundan sonra, yetki vereceğiz, sendikalarla başkanlar değil SODEMSEN masaya oturacak" dedi.

NEDEN BİR AZİZ SANCAR ÇIKMASIN
Başkan Arda, toplantıda, yurtdışı akademik burs ve eğitim olanakları hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacak YABO adlı projelerini de tanıttı. Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) ile lise, lisans, lisansüstü, doktora ve yabancı dil programlarına burslu katılmak isteyen adaylara başvuru sürecinde rehber olacaklarını söyledi. Öncelikle Almanya ile başlayacak YABO projesinde, doktora öğrencisi 3 personelin görev alacağını aktaran Halil Arda, tüm burs ve hibe olanaklarının adaylara ücretsiz şekilde aktarılacağını, başvuru işlemlerinin yapılacağını vurguladı. Arda, "Elinden tuttuğumuz bir genç neden bir Aziz Sancar olmasın. Ya da ünlü CEO olmasın. Umarım ileride YABO bir kulübe de dönüşür. 10 Eylül'de Alman Konsolosu, rektörler ve milletvekillerinin de katılacağı bir lansmanla YABO'yu tanıtacağız" diye konuştu.
 

 
Putin'den Türkiye ile yeni oluşum sinyali
 
Fuar Kupası'nda şampiyon belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fuarı'nda Kılıçdaroğlu sürprizi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarın 88. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ...
Çin'in o projesi İzmir'e uzanacak
88. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 2015’ten beri düzenlenen Uluslararası ...
Çiğli sokaklarında satranç şenliği
Çocuk ve gençlerin sosyalleşmesi ve spor etkinliklerine katılım noktasında ...
 
Karşıyaka’nın Filizleri’nde yeni dönem
Karşıyaka Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, her kesimden gönüllülerinin ...
Bornova'da çifte kutlama
Bornova’da 9 Eylül coşkusu, 30 Ağustos’ta olduğu gibi iki gün üstüste ...
Karabağlar Belediyesi Fuar'da
Bu yıl kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, ...
 
Başkan Selvitopu'dan Ticaret Odası'na ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Ticaret Odası Yönetim ...
Fuar için geri sayım başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 6-15 Eylül ...
Bayraklı'dan tarihsel dekor
Bu yıl 6-15 Eylül’de kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri