ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    12/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/19°
    IZMIR
  • KONYA
    11/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Güneşte büyük patlama... Dünyayı kötü etkileyecek!
Güneşte büyük patlama... Dünyayı kötü etkileyecek!
Ev sahibine Afgan kiracıdan şok!
Ev sahibine Afgan kiracıdan şok!
Birleşmiş Milletler'den kritik Filistin kararı...
Birleşmiş Milletler'den kritik Filistin kararı...
Erdoğan açıkladı... Öğretmene şiddete karşı yeni önlemler!
Erdoğan açıkladı... Öğretmene şiddete karşı yeni önlemler!
24 Eylül 2021 Cuma - 11:21

Başkan Batur'dan ittifak çıkışı... DOSTLARIMIZI GENİŞLETMEMİZ LAZIM!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Millet İttifakı'nın İzmir'de büyük bir uyum içinde yoluna devam ettiğini belirtirken, "'Dostlarımızla beraber iktidar olacağız' diyor ya Genel Başkanımız. Dostlarımızı genişletmemiz gerekiyor bence. Zaman içinde çok daha başarılı olacağız diye düşünüyorum. Gelecek güzel günler yakın. İlk seçimde iktidar olacağız" dedi.

Başkan Batur dan ittifak çıkışı... DOSTLARIMIZI GENİŞLETMEMİZ LAZIM!

SONKALEİZMİR (ÖZEL RÖPORTAJ)- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşüm, yeni hizmet binası, belediye çalışmaları ve Millet İttifakı konusunda SONKALE'ye dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşümle ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını, ilk etapta 14 mahalle ve 300 hektarlık alanı kapsayan Gültepe bölgesi, ikinci etapta ise aynı şekilde 14 mahalle ve 200 hektar alandan oluşan Beştepeler bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları yürüteceklerini vurgulayan Batur, süreci tüm detaylarıyla anlattı.

(Başkan Batur, SONKALEİZMİR İmtiyaz Sahibi Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı)

Başkan Batur, şunları söyledi:

"Birinci etapta öncelik Gültepe'deydi. Gültepe planları Büyükşehir ve kendi meclisimizden oybirliğiyle geçti, askıya çıktı. Askı müddetinde itirazlar alındı. Tüm itirazları titiz bir şekilde değerlendirdik. Şimdi de parselasyon planlarına başladık. Asıl iş şimdi başlıyor. Çünkü vatandaşın en fazla serzenişte bulunduğu, benim yerim yeşil alanda kaldı, benim yerim sosyal tesis alanında kaldı dediği kısıma geldik. Onların bu serzenişlerini ortadan kaldıracak, imar adalarında hisseleri oranında yer almalarını sağlayacak planlama çalışması yapılıyor. En önemli şey bu şimdi. İlk yapılan Anayasaydı. Bu da anayasayı destekleyen kanunların hazırlanması gibi düşünün. Tahmin ediyorum yılbaşında  tamamlanmış olacak. Yine askıya çıkacağız. Kentsel dönüşüm imar adalarındaki hisse sahiplerini tek tek belediyemize davet ederek veya alana açacağımız bürolarda sözleşme aşamasına gelmiş oluyoruz. Sözleşmeyi de belediye olarak biz yapacağız. Yani vatandaşımız herhangi  bir şekilde üçüncü şahıslarla, mütaahitle, kurumlarla muhattap olmayacak. Bütün taahhütü belediye olarak biz vermiş olacağız."



SIRADA GÜRÇEŞME VE HİLAL VAR!

Beştepeler planlarının da gelecek hafta askıya çıkacağını, aynı sürecin orada da yaşanacağını aktaran Başkan Batur, "Planlama dairemiz boş durmuyor, çalışmalara devam ediyor. Kentin içinde Gürçeşme Ferahlı bölgesi var. Onları da tahmin ediyorum 1 ay sonra kamuoyunun gündemine getirmiş olacağız. Daha sonra da şu an zemin çalışmalarını yaptığımız Yenişehir Hilal'den gelip ters T şeklinde Mersinli'ye kadar uzanan bölgenin planlama çalışmasına başlayacağız. Yani, kentsel dönüşüm ihtiyacı olan, çarpık yapılaşmanın en fazla olduğu bölgelerdeki planlama çalışmaları tamamlamış olacak" dedi.



MAKUS TALİHİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Batur, "Bu konuda iddialıyız. Özellikle oradaki vatandaşlarımıza güveniyoruz. Birlikte yapacağız! Yani yüzde 100 uzlaşı diyoruz. Yerinde dönüşüm diyoruz. Kimseden artı bir maddi kaynak alınmadan, ceplerinden herhangi bir harcama çıkmadan, dönüşümü aynı Narlıdere modeli gibi tamamlamak en büyük idealimiz. Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bu projeleri yakından takip ediyor. Her geldiğinde soruyor, her gittiğimizde soruyor, nasıl gidiyor diye.. Çünkü bizim Konak'a geliş nedenlerimizden bir tanesi en başta kentsel dönüşüm. iyi gidiyor. Tabi kentsel dönüşüm öyle kolay bir şey değil. İnsanlarla anlaşma, uzlaşma ve sabır gerektiren bir durum var. Biz sabırla yurttaşlarımızın ve bu bölgenin makus talihini değiştireceğiz" diye konuştu.



İNŞAAT KRİZİ BİZİ ETKİLEMEZ

Pandemi nedeniyle inşaat sektöründe yaşanan krizi de değerlendiren Başkan Batur, "İnşaat malzemeleri aşırı şekilde arttı. Bunların başında beton ve demir fiyatları geliyor. İnce malzemeler fayans, seramik ve diğerlerinin fiyatları da anormal şekilde yükseldi. Ama Türkiye'de inşaat durmayan bir sektör. Bizim kentsel dönüşüm bölgelerinde de zaten inşaat çalışmalarına başlamamız en az 1,5 seneyi bulur. O zamana kadar sektördeki bu kriz aşılır. Konak Belediyesi olarak bizim hedefimiz 1,5 içinde bir imar adasına başlayıp temelini atmak. Ondan sonra zaten kendiliğinden proje yürür" dedi.



GÖREN BİR DAHA DÖNÜP BAKACAK!

Başkan Batur, yeni hizmet binasıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Yeni hizmet binasıyla ilgili, mimari projeye başladık. Beton, statik ve jeolojik etüt çalışmalarını alanda yapıyoruz. Tahmin ediyorum yılbaşına kadar projelerimizi tamamlamış olacağız. Yılbaşından sonra da yapım ihalesine çıkacağız. Yeni binamız kente, Konak'a ve Konak Belediyesi'ne yakışır bir mimari görüntüye, estetiğe, teknolojik donanıma sahip olacak. Bizzat ben çalışmaları yakından takip ediyorum. Biraz uzamasının nedeni de zor beğeniyor oluşumuz. Arkadaşlarımız en ince ayrıntısına kadar çalışıyor ama bazı fonksiyonları yeniden değerlendirdik. Çok güzel bir bina olacak. Hem peyzaj çalışmaları, hem çatısına kurulacak güneş enerjisi panelleri ve hem de tamamen akıllı bir bina oluşuyla tüm Konaklıları ve İzmirliler'i memnun edecek. Yapmışken tam kendimize yakışan bir bina yapacağız. Gören bir daha dönüp bakacak."

"İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ"

Pandemide belediye ödeneklerinin azalmasına ve ekstradan harcamalar olmasına rağmen seçim beyannamesinde bulunan projelerden yüzde 70'ini bitirdiklerini vurgulayan Batur, yeni projeleri de tek tek hayata geçireceklerini söyledi.

Batur, Millet İttifakı konusunda ise liderlerin gösterdiği hassasiyeti yerelde tam anlamıyla tatbik etmeye çalıştıklarını belirtirken şöyle konuştu:

"Önümüzde Türkiye'nin geleceğini belirleyecek bir seçim var. Bu seçimde de en önemli şey ittifaklar. Millet İttifakı şu ana kadar Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi olarak uzlaşı içinde. Özellikle de iyileştirilmiş parlamenter sistem konusunda uzlaşan bir ittifak var. Gülen bir ülke, rahatlamış insanların olduğu, demokrasinin ve hukukun işlediği bir ülke için Millet İttifakı'na ihtiyaç var. Genel başkanlar da zaten bunun bilincinde. Konak'ta açılış yaptık. İYİ Partimizin çok değerli Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İl Başkanımız Hüsmen Kırkpınar, Konak İlçe Başkanımız Coşkun Tatar, Saadet Partimizin İl Başkanı Mustafa Erduran ve Konak ilçe başkanımız hepsi oradaydı. 'Dostlarımızla beraber iktidar olacağız' diyor ya Genel Başkanımız. Dostlarımızı genişletmemiz gerekiyor bence. Zaman içinde çok daha başarılı olacağız diye düşünüyorum. Gelecek güzel günler yakın. İlk seçimde iktidar olacağız. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Genel Başkanımız Kemal beyin bu konudaki tutarlı davranışları ve diğer partilerle uzlaşıyı en iyi noktada sağlaması Millet İttifakı'nın en büyük avantajıdır diye düşünüyorum."

 

 

 
Soyer: Merhamet değil adalet borçluyuz
 
Aşı olmayan çift 3 gün arayla can verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: Merhamet değil adalet borçluyuz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fuar İzmir’de kapılarını ...
Gaziemir’de sanat dolu yaz!
Kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla tekrar kültür sanat etkinliklerine ...
Batur: Hedefimiz sürdürülebilir bir kent!
Konak Belediyesi’nin, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde düzenlediği etkinliklere ...
 
Kemeraltı esnafına 10 seminerlik program
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kemeraltı'nı 24 saat yaşayan ...
Narlıdere’de kültür sanat kursları devam ediyor!
Narlıdere Belediyesi, pandemi kısıtlamaları nedeniyle bir süre ara verdiği ...
Başkan Kırgöz pazarcı esnafını dinledi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçedeki pazarcı esnafıyla bir araya ...
 
Başkan Sandal'dan öğrencilere destek!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'dan eğitime büyük bir destek daha ...
Kuşadası'nda Milletler Geçişi!
Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Kuşadası Belediyesi’nin verdiği ...
Bornova Kitap Günleri!
İlki 2019 yılında düzenlenen Bornova Belediyesi Kitap Günleri 1 yıllık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri