ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
9 Mart 2024 Cumartesi - 21:36

Başkan Kırgöz, Dikili için yeni dönem projelerini açıkladı

Dikili Belediye Başkanı ve CHP'nin yeni dönem başkan adayı Adil Kırgöz, ilçede hayata geçirdikleri projeler ile yeni dönem hedeflerini anlattı. Dikili'de su sorununu çözdüklerini, tüm yolları elden geçirdiklerini ve açtıkları tesis ve merkezlerle verdikleri sözleri tuttuklarını belirten Başkan Kırgöz, "Bu yola çıkarken 'Yolumuz uzun' demiştik. Yolumuz şimdi çok daha uzun" dedi ve yeni dönem projelerini açıkladı. İşte o projeler...

Başkan Kırgöz, Dikili için yeni dönem projelerini açıkladı

SONKALEİZMİR-İsmetpaşa Mahallesi'nde düzenlenen lansman toplantısına Dikililer büyük ilgi gösterdi. Başkan Adil Kırgöz alanda meşalelerle karşılanırken, yüzlerce vatandaş ellerinde CHP ve Türk Bayrakları ile coşkuya ortak oldu. 

Bazı yurttaşlar çevredeki balkonlardan alkışlarla programı takip etti. Başkan Kırgöz'ün sunumu öncesi belediye meclis üyeleri tek tek sahneye davet edildi. 



DİKİLİ'DE SU SORUNU BİTTİ
Eşi Nesrin Kırgöz ile birlikte sahneye alkışlarla çıkan Başkan Kırgöz, 2019'da göreve geldiklerinde büyük bir sorun olan temiz su iletim hatlarının temizliği ile su sorununun ortadan kalktığını söyledi. Kırgöz hayata geçirdikleri projelerle ilgili şu bilgileri verdi:
**Kentin tamamı neredeyse tamamı kazıldı. Tamir değil, yenileme yöntemine gittik. Her taraf baştan elden geçti. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ni kendi özkaynaklarımızla hayata geçirdik. Çocuklarımıza çok güzel kurslar veriliyor orada. Dikili Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi'ni açtık. Günlük 100-150 arası ziyaretçi oluyor.
**Çandarlı pazaryerinin üzerini kapadık. Taziyeevimizi yaptık, açtık. Dikili Belediyesi İş Merkezi'ni yaptık. 8 yıl boyunca eski belediye binamız çökmeyi bekliyordu neredeyse. Onu yıkıp, yeniden inşa ettik.  Yarısını belediyemiz kullanıyor, yarısı da kira ile gelir getiriyor. 
Sülüklü Deresi'nin ıslahını yaptık. Dereye poseptikler akıyordu, yeni bir kanalizasyon hattı çekerek sorunu çözdük. 6 kilometrelik bisiklet yolu açtık.



SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI
**26 yeni park yaptık. 18 park revizyonu gerçekleştirdik. Sağlık ocağı bahçesindeki alanı da parka geçirdik. Sokak sağlıklaştırma projeleri gerçekleştirdik, önümüzdeki dönemde de devam edecek.
Temizsu arıtma tesislerini devreye soktuk. Çandarlı'nın da temiz su sorununu çözdük. İleri biyolojik arıtma tesisi ile sorun ortadan kalktı. Devlet hastanesi bağlantı yolunu açtık. Hastaneye çıkan Reyhan sokağın olduğu bölgeyi düzenledik."

130 KİLOMETRE ASFALT YOL
**Çiftçilerimiz için üretim yollarını ihmal etmedik. Kadastral yol olup da asfalt serilmeyen yol yok. 130 kilometre üretim yoluna asfalt serdik. 450 bin metrekare kilit parke taş yolu yaptık. 
Sosyal marketi hayata geçirdik. Sosyal markette son iki yıl içerisinde 15 bin kişiye kıyafet yardımında bulunduk. Bu bir rekordur. 



KADINLARA ÖZEL HİZMETLER
**2019'da söylemiştik. 'Bir kenti en çok yaşayan kadınlar ve çocuklardır. Kenti kadınlara göre dizayn edeceıiz. Dikili'de kadınlar hep bir adım önde olacak' demiştik. Sözüzümü tuttuk. Kentin tüm alanlarında kadınların güvenli zaman geçirebilecekleri aydınlatılmış parklarla donattık. Kadınlar için birçok kurs açtık. Ürettikleri ürünleri satabilecekleri belediyeye ait dükkanları onların emrine sunduk. Kadınların ürünlerini Büyükşehir'e satıyoruz, onlar da protokol hediyesi olarak dağıtıyor. Hane ekonomisine kazanç sağlıyorlar. 

PLAJ VOLEYBOLU ŞAMPİYONASI DÜZENLENDİ
**Sadi Erden Plaj Sporları Tesisi'ni yaptık. 42 ülkeden 112 yabancı takımın katıldığı U19 Dünya Plaj Voleybol Şampiyonası'nı gerçekleştirdik Dikili'de.. Bu yola çıkarken 'Yolumuz uzun' demiştik. Daha yolumuz çok uzun.
Dikili'de kitap günleri düzenledik. Herkes aynısını yapmak istiyor. Bu yaz daha güçlüsünü yapacağız. Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni büyüttük. Yeni bir ameliyathane kurduk. 3 veterinerle çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde 1 veteriner vardı. 
Şu an 5 bin konut Dikili'de doğal gaz ile ısınıyor. Merkezin tamamına doğal gaz yayılıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek. 



CEMİL TUGAY'A DA DESTEK İSTEDİ
Büyükşehir'le çalışmak çok önemli. Hızlı hizmet istiyorsanız yerel belediye ile büyükşehir omuz omuza olmalı. Önümüzdeki dönemde yerelde kendime hem de büyükşehirde sevgili başkanımız Cemil Tugay'a sizlerden destek istiyorum. 

BALIKÇI BARINAĞI ÇIKIŞI
**Dikili'de balıkçı barınağı sorunu var. Her yıl lodosta onlarca teknemiz batıyor. 10 yıldır bir adım ileri gidilmedi. 2024 yılının yatırım programına da alınmamış. Dikilili balıkçılar adına sesleniyorum. Bu kararınızı yeniden gözden geçirin, yatırım programına alın. Yapmıyorsanız, ruhsatını kesip bize devredin. Biz balıkçı kardeşlerimize bir yıl içinde yapar teslim ederiz. 
Çandarlı Dikili arasındaki yol ralli gibi. Karayollarının sorumluluk alanında. Bir an evvel genişletin, açın, halkın kullanımına sunun. Her yıl ölümlü kaza oluyor. Yapmayacaksanız İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredin. Biz orasını da yapalım. 



"İLÇEDE OKUL SORUNU VAR"
**İlçemizde okul sıkıntısı var. Hergün 350 öğrenci ilçe dışına eğitim görmeye gidiyor. Dikili bunu hak etmiyor. Biz belediye olarak her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Arsa istiyorlarsa hemen tahsis ederiz. Milli Eğitim Bakanlığı'na sesleniyorum. Dikili'nin okul ihtiyacını bir an evvel giderin. Bu sorunu lütfen ama lütfen çözün."

YENİ DÖNEM PROJELERİNİ AÇIKLADI 

Başkan Adil Kırgöz, hayata geçirdikleri hizmetleri anlattıktan sonra yeni dönem projelerini açıkladı. Kırgöz'ün sunumundan öne çıkanlar şöyle:

**İleri Biyolojik Arıtma Tesisi için yer teslimini yaptık. Bir ay sürmeden yapım ihalesine çıkacak. Bu tesis yapıldıktan sonra onlarca arkadaş istihdam edilecek. Şu an terfi istasyonunun olduğu yerden borularla aktarma buraya yapılacak. Arıtılan su derin dejarj olacak, ikinci aşama olarak planları da hazır. Köyler ile tüm sahil sitelerin pis su ve yağmur suyu ayrıştırma projeleri bu sisteme bağlanacak. Önümüzdeki süreçte orta vadede devreye girecek. Dikili'nin köyleri ve yazlıkları ile beraber suların bertaraf sorunu da tamamen ortadan kalkmış olacak.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI
**Belediye hizmet binamız... Eski garajın olduğu yeri yıktık. Müteahhit bıraktı, iki kez daha ihaleye çıktık, katılan olmadı. En son 2023'ün Aralık ayında yine katılan olmadı. Yeni dönemde büyükşehirin ilk ihaleye çıkacağı proje olacak. 

DİKİLİ'YE YENİ İLÇE TERMİNALİ 
**Dikili İlçe Terminali için eski garajı yıkarken arsasının planlaması bitmek üzereydi. Bir sürü engelleme ile mahkemeler sürdü. Mahkemeler kazanıldı. 21 Temmuz 2023 tarihinde 8 bin 500 metrekare terminal arsası büyükşehire devredildi. Plan ihalesi yapıldıktan sonra yapım ihalesine geçilecek. Dikili kısa sürede yeni terminaline kavuşmuş olacak. 

KATLI OTOPARK PROJESİ 
**Katlı otopark sorunu var. Dikili planlanırken 2012 yılına kadar otopark düşünülmemiş. 2012'de dönemin yönetimi pazaryerinde 1250 metrekare bir otopark alanı belirlemiş. Askıya çıkmış, yasallaşmış. Sadece bu alan belirlenmiş. Büyükşehir'e ve Dikili Belediyesi'ne otopark talebi geliyor. Yetki büyükşehir sorumluluğunda. 3 mülkiyet sorunu var burada. Kamulaştırması da olmamış. Büyükşehir kamulaştırma davası açtı. Biri de Avcılar Kulübü Derneği. Burası otopark olduğunda Avcılar Kulübü'ne yeni yer verilecek, aynı yerde kullanmaya devam edecekler. Dikili Belediyesi'nin hiçbir esnafı mağdur olmayacak. Kimse yerinden edilmeyecek. 18 yeni dükkan çıkacak orada. Dikili Belediyesi'nin kiracıları rahat olsun. Yeni kira sözleşmeleri yapılacak. Yalana dolana da inanmasınlar. 

DÜNYA BANKASI İLE KREDİ ANLAŞMASI

**Bu proje ile gurur duyuyoruz. Dikili Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Projesi... Kredi alması onaylanan 12 belediye arasına girdik. Dünya Bankası'ndan 1.4 milyon euro borçlanma yetkisi aldık. Önümüzdeki süreçte projenin 2024 yılına kadar bitirilmesi planlanmaktadır. 5 yılda kendini amorti edecek. Kredinin geri ödenmesi 6'şar aylık taksitlerle 25 yıl vadeli. Dünya Bankası ile yapılan ilk yatırıma dayalı kredi anlaşmasıdır. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
**Hem açık hem kapalı düğün salonu.. Devlet hastanesinin yanındaki kreşin yan tarafına yapıyoruz. Yapım ihalesine çıkılmış olacak. 
**Günbatı Rekreasyon Alanı Projemiz.. Dikili haftanın her gününde tüm insanlarımızın çoluk çocuğuyla kullanabileceği bir alan olacak.
**Gazipaşa Vadi Rekreasyon Alanı Projesi.. Çok komplike bir proje. 26 bin metrekare. Yepyeni bir çehreye kavuşacak o bölge. 
**Gençlik Yolu Projesi ile sahilde güvenli bir yürüyüş yapabileceğiniz, bisiklet sürebileceğiniz yer olacak.
**Çandarlı Meydan Projesi... Hem arkeolojik hem doğal sitin olduğu bölge. Seçimden sonra Çandarlılı hemşehrilerimizin onayını aldıktan sonra hayata geçireceğiz. Çandarlı yeni kimliğine kavuşmuş olacak. Çandarlı'ya çok yakışacak. Bu proje yapılırken kimse mağdur olmayacak. 

DİKİLİM KART UYGULAMASI HAYATA GEÇİYOR
**Bu dönem çok sosyal yardım yaptık. Kimseyi geri çevirmedik. Yeni dönemde yeni bir sistem kuruyoruz. Dikilim Kart çıkaracağız. İhtiyaç sahiplerini belirleyeceğiz. Herkes ay sonunda ya da başında gidip belirlediğimiz miktarı ya bankadan çekecek ya da belirlenen yerlerden alışverişini yapabilecek. 
 

 
Erdoğan anons etti, yuhalandı!
 
Görkem Duman'dan coşkulu proje lansmanı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan anons etti, yuhalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Şanlıurfa mitinginde halka hitap etti. ...
Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a 'Kent Lokantaları' yanıtı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın ...
Deniz Yücel: İçimize sızıp CHP'li gibi davrananları 31 Mart'tan sonra bitireceğiz!
CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel,  "Ben varsam parti ...
 
Başkan Cemil Tugay: CHP çatısı altında birleşin
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Balçova'da ...
Karşıyaka’nın önde gelen isimleri Çiftçioğlu’nun davetinde buluştu
Karşıyaka’nın potansiyelini ortaya çıkaracak doğru projelerinin hazır ...
CHP Bayraklı Adayı Önal projelerini açıkladı...
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, düzenlediği lansman ile ...
 
Cemil Tugay: ''Deprem bölgesinde insanlar hala konteynerde, çadırda. Oralara sosyal konut yapsanıza''
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi ...
CHP'li Duman Ova Bölgesi'nde vatandaşlarla buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, ...
CHP Kemalpaşa'dan coşkulu açılışlar...
Kemalpaşa’da Cumhuriyet Halk Partisi Ören ve Armutlu Seçim Koordinasyon ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri