ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
9 Mart 2024 Cumartesi - 15:12

CHP Bayraklı Adayı Önal projelerini açıkladı...

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, düzenlediği lansman ile projelerini açıkladı. Bayraklı'da yeşil alan miktarını artıracaklarını, ilçeyi 4 noktadan denizle buluşturacaklarını belirten Önal, gençler, yaş almış bireyler, kadınlar ve çocuklar için önemli hizmetleri hayata geçireceklerini vurguladı. Kentsel dönüşümde tüm planlamaları kamu eliyle yapacaklarını belirten Önal, "İlk günden itibaren ne kadar hızlı harekete geçeceğimizi göreceksiniz" dedi.

CHP Bayraklı Adayı Önal projelerini açıkladı...

SONKALEİZMİR-Bayraklı'da Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen lansman toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki ile partililer katıldı.

27 HEKTARLIK YEŞİL ALAN 
Bayraklı'nın Bornova ve Karşıyaka arasında kaldığını ve birçok konuda o ilçelere gittiğini söyleyen İrfan Önal'ın proje sunumundan öne çıkanlar şöyle:
** Yeşil alanları yok. Yaklaşık 15 yıldır yeşil aradığımızda ya Bornova'ya ya Karşıyaka'ya gidiyoruz. Sınırlar belirlenirken oy kaygısıyla yapılmıştı. Bayraklı'ya yeşil alanlar kazandıracağız. 27 hektarlık aktif yeşil alan yapabileceğimiz yerler var. Daha fazlası olacak, azı olmayacak. 

BAYRAKLI DENİZLE BULUŞACAK!
** Körfez Mahallesi'nde yaşam vadimiz. Büyükşehir gündemine alındı. Buraları yeşil alan olacak. Büyük bir kent parkı kazandıracağız. Bir yeraltı otoparkı ve yaşam vadisini inşa edeceğiz. Bayraklımız deniz kenarında sahile erişimi olmayan bir ilçe. Yıllardır kronikleşmiş bir durum. 4 arı noktadan denize ulaşım için çalışmamız var. Hem otopark sorunumuz çözülecek hem denize ulaşacağız. 
**Bayraklı Sevgi Yolu için sokak sağlıklaştırılması sözümüz olsun. Bizim dönemimizde hayata geçecek. Denizle kesintisiz erişimden sonra Smryna Antik Köyümüz var. Tarihi kültür truzmi eksik yapmamızdan milyonlarca turisti başka ülkelere kaptırıyoruz. Bir müze çalışmamız da mevcut. 

SAHİLE EVLENDİRME DAİRESİ

**Deniz kenarında bir evlendirme dairesi talebi var. Sahilde konumlandırarak hizmete alacağız. 
**Dönüşüm noktasında birileri gibi popülist söylemlerde bulunmayacağım. Söylediğim her şeyin altı dolu. Devletin deprem vergilerini vatandaşa kullandırma niyeti yok. 1999 yılında büyük deprem olduktan sonra dönemin başbakanı İstanbul'da yeşil toplanma alanları oluşturdu. O alanlar AKP yönetiminde gökdelenlere AVM'lere peşkeş çekildi. Biz sadece vatandaşın yararını düşünüyoruz.Bayraklı'daki bütün vatandaşlarımıza sözüm tüm planlamalı kamu eliyle yapacağız. Tüm uygulamaları vatandaşın cebinden bir kuruş çıkmadan biz yapacağız. 
**Bornova Çayı'nın Laka Deresi ile birleştiği alanda projemiz var. Denize erişimi de sağlanacak. Sözüm olsun 5 yıl içinde hayata geçireceğiz. Bayraklı İnovasyon Merkezi ile beraber gençlerimizin katma değer üretecekleri alanlar oluşturacağız. 

ÖZKANLAR PAZARYERİ AÇIKLAMASI

**Özkanlar Pazaryeri ile ilgili Bayraklılı hemşehrilerimizin uzun yıllardır beklediği durum... Proje geçen yıl iki kez ihaleye çıktı, katılımcı olmadı. Ülkenin ekonomik durumu ile ilgili. Bir firma burayı aldığında 6 ay sonra ne olacağını bilmediği için girmiyor. Faizin gelir getirdiği yerde insanlar yatırım yerine faizle para çalıştırıyor. Özkanlar Pazaryeri ile ilgili tekrar ivedilikle ihaleye çıkılacak. Katılımcı olmazsa biz belediye olarak gireceğiz. Otoparkı da kültür alanı da olacak. Pazarlarımızla ilgili revizyon çalışmasına gireceğiz. 
Bayraklı Belediyesi kendi enerjisini üretecek. Kendi enerjimizi üretecek, güneş enerjisi için hizmetlerimiz olacak. Güneş panellerini koyacağız. Yeraltı otoparkları ile ilgili çalışmalarımız olacak. Hızlı adımlar atacağız.

KENT LOKANTALARI AÇILACAK

**Kent lokantalarımızla gençlerimizin ve hemşehrilerimizin yanında olacağız. Esnaf masası ile esnafın işlerini kolayca çözeceğiz. Bayraklı'da yatırım yapmak isteyenler işlerini hızlı ilerletecek. Kadın kooperatiflerinin oluşturulması ile ilgili irademiz olacak. Kadınlarımızın yanında olacağız. İşveren ve iş arayanları bir araya getirme hedefimiz var. Meslek edindirme kursları ile onları geliştireceğiz. Bayraklı'daki gençlerden istihdama katabileceğimiz kişilerle işverenleri bir araya getireceğiz.

BELEDİYE HİZMETLERİ DİJİTALLEŞECEK

**Belediye 4.0 ile hizmetler dijitalleşecek. Edevletle ile ortaklaşa tüm hizmetleri internet üzerinden erişime açacağız. Bayraklı dijital belediye haline gelecek. Kadınların aktif şekilde hayata katılması için kreşleri artıracağız. Kadının toplumsallaşması ile ilgili en büyük çalışma buradan geçiyor. Dezavantajlı mahallelerimizdeki kadınların bizden bu yönde beklentileri var. Psikoloji ve sosyolog hizmetlerinin olacağı kadın evlerinin de sözünü veriyoruz.
Kadın kooperatiflerini artıracağız. Bayraklı'da yeni pazar alanlarının oluşması için her zaman yanlarında olacağız. Aile Reberlik merkezleri ile insanlarımızın yanında olabileceğiz. 
Bayraklı'da eğitimde fırsat eşitliği için dershanelerle öğretmen kadromuzla çalışmaları artıracağız. 
**Çocuk Gündüz Bakım Evleri birçok annenin bizden talep ettiği hizmet. AKP kadını sadece anne olarak gören bir anlayışa sahip. Biz kadınlar ile erkeklerin eşit olması gerektiğine inanıyoruz. Kadının toplumsal hayata katılımı için kreşler ile çocukların bakılabileceği alanlar oluşturacağız. Çocuk kütüphaleri kazandıracağız.
**İhtiyaç sahibi ailelere 6 ay mama desteği sözü veriyoruz. Dar gelirli ailelerin yanında olacağız. 0-3 yaş grubu çocukların gelişimi ile ilgili de projelerimiz var. Dar gelirli mahallelerimize bot ve mont desteği de sağlayacağız.
Meslek edindirme kursları hali hazırda var. Bunları geliştirmek istiyoruz. Sadece meslek sahibi yapmayacağız, işverelenlerle de bir araya getirerek istihdama katılımlarını sağlayacağız.
Bahar evleri ile 65 yaş üstü vatandaşlarımız sosyalleşecek. Yaş almış büyüklerimizin tamir bakımları ile kişisel bakımlarının yapılabileceği ekiplerimiz olacak. 

ENGELSİZ TAKSİ HİZMETİ...

Engelsiz Taksi ile ilgili ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın ulaşımını sağlayacağız. Okullarımızdaki engelli rampaları yapacağız. Dost pati evleri artırılacak. Veterinerlik hizmeti yeterli değil. Veterinerlik binamızı büyüterek yeterli duruma getireceğiz. 
İlk günden itiraberen ne kadar hızlı harekete geçeceğimizi göreceksiniz. Yapıcı, çevreci ve toplumcu bir belediyeciliği hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. 3-5 kişiyi zenginleştirmek noktasında olmayacağız. Yapacağımız her hizmet vatandaş için olacak. Bayraklı'da yola çıka çıkmış bir arkadaşınız olarak gençlik kollarından, il yöneticiliği ve parti meclisi görevlerini üstlendikten sonra bu göreve talip oldum. Birçok hizmeti Bayraklı'dan başlayarak İzmir ve Türkiye'de fark yaratacak çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Atamızdan miras değerli büyüklerimizden emanet aldığımız partimizin sosyal demokrat anlayışı ile vatandaşın her zaman yanında olacağız."
 

 
Cemil Tugay: ''Deprem bölgesinde insanlar hala konteynerde, çadırda. Oralara sosyal konut yapsanıza''
 
Karşıyaka’nın önde gelen isimleri Çiftçioğlu’nun davetinde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemil Tugay: ''Deprem bölgesinde insanlar hala konteynerde, çadırda. Oralara sosyal konut yapsanıza''
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi ...
CHP'li Duman Ova Bölgesi'nde vatandaşlarla buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, ...
CHP Kemalpaşa'dan coşkulu açılışlar...
Kemalpaşa’da Cumhuriyet Halk Partisi Ören ve Armutlu Seçim Koordinasyon ...
 
AK Partili Çankırı: Girişimci kadınlara 100 bin TL'ye kadar destek vereceğiz
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez 8 Mart Dünya Kadınlar ...
CHP’li Demir’den emekçi kadınlarla 8 Mart buluşması....
CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
Cemil Tugay isim vermeden Tunç Soyer'i eleştirdi...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Pir Sultan Abdal'ın ...
 
AK Partili Kırkpınar: "Bir kişi dahi işten çıkarılmayacak"
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, Belediye ...
Çiğli 8 Mart'ta tek yürek oldu...
Çiğlili kadınlar, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız’ın ...
Özgür Özel'den ''Tunç Soyer İzmir'e destek veriyor mu?'' sorusuna yanıt...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri