ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5261
    Dolar
  • Euro
    34,8838
    Euro
  • Altın
    2.431,490
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
9 Aralık 2021 Perşembe - 10:31

Başkan Soyer'den çarpıcı açıklamalar: TABLO ÇOK VAHİM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne görev süreleri içerisinde 181 bin 221 üniversite öğrencisinin iş başvurusu yaptığını belirten Soyer, "Bunların 11 bin 120'si yüksek lisans mezunu, 658'i de doktoralı. Bu feci bir tablo. Büyük bir ekonomik krizin içindeyiz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı ile iftihar edeceğini belirten Soyer, Buca Metrosu ihalesiyle ilgili eleştirileri de yanıtladı

Başkan Soyer den çarpıcı açıklamalar: TABLO ÇOK VAHİM

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV'de katıldığı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. 

"KILIÇDAROĞLU ADAY OLMALI"

Cumhurbaşkanı adaylığı süreciyle ilgili soruyu yanıtlayan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla iftihar edeceğini söyleyen Başkan Soyer, "Keşke aday olsa. Burada ittifak, dostlar bir arayla geldiklerinde neyi işaret edeceklerse o olacak. İsimden çok sistemin konuşulması gereken bir dönemdeyiz. 18-29 arası gençler yurt dışına gitmek istiyor. Ne hale geldik de bu oldu?. İsimlerden ziyade nasıl bir yönetişim sistemi kurulmalı? Biz genel başkanımızın aday olmasından büyük gurur duyarız" dedi.



"KARA KIŞ HATTINI AÇTIK"

Türkiye'nin ekonomik durumu ile ilgili konuşan Başkan Soyer şunları kaydetti:

"Ortak derdimiz yoksulluk, işsizlik, artan döviz kurları ve derinleşen ekonomik kriz. Birlikte ancak çözüm üretebiliriz. Orman yanarken bir grup ağaç kurtarılamaz. O ormanda hepimiz yanıyoruz. İzmir'deki yoksulluk tablosu da fecahat. Vicdanımızı sarsan vahim bir tablo var. Senede 2-3 bin gıda pakedi başvurusu yapılırken bu oran 500 bine çıkmış durumda. Bu korkunç bir şey. Gecçen sene 115 milyon liralık gıda paketi takviyesi yaptık. Bu sene 125 milyon liralık yapacağız. 115 bin haneye erzak paketi götürmüştük. Kara kış hattını açtık. 444 40 35 bu hatta direkt başvuru yaparak ne talep ediyorlarsa berber ve hamam desteğinden kırtasiye yardımına kadar. 3 milyon 200 bin liralık eğitim yardım paketi hazırladık. Hoşgeldin bebek adını verdiğimiz bir uygulamamız var. Doğduğu anda maması, zıbını her şeyini veriyoruz. Desteklerin sürdürülebilirlik boyutu var. 160 bin çocuğa ayda 8 litre süt götürüyoruz. 100 milyon liralık yatırılma günde 100 ton süt işleyecek süt fabrikasını açıyoruz. Üreticimize, aile çiftçilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ne yapıp ne edip onların doğduğu yerde doymasını sağlamak zorundayız. On binin üzerinde üretici ile ürün bazlı alım sözleşmesi yapıyoruz. Yani üretici baştan biliyor ne olacağını. 338 milyon liralık alım yapıyoruz bu yıl içinde. Süt, et mamülleri ve yem ürünleri ile tarımsal ürünler. Bütün önceliklerimizi değiştiriyoruz. İnsanlar açken, ekmek alamayacak hale gelmişken onların hayatını kolaylaştıracak bir ekonomi yaratmak zorundayız."

TERRA MADRE DÜNYAYI İZMİR'DE BULUŞTURACAK

İzmir'de 2022 yılınhda düzenlenecek Terra Madre Gastronomi Fuarı'nı anlatan Başkan Soyer, "Terra Madre iki yılda bir İtalya'da düzenlenen dünyanın en büyük gastronomi fuarı. İlk kez İtalya dışında düzenlecek ve İzmir'de yapılacak. Dünyanın lezzetlerini İzmirliler'e İzmir'in lezzetlerini de dünya ile buluşturacağız. Sadece bu da değil. Gıda güvenliği konusu çok önemli" diye konuştu. 

"KARA KIŞTA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

İzmir ve Türkiye ekonomisine dair önemli rakamlar veren Başkan Soyer şöyle konuştu:

"İzmir, zeytinden palmiyesine incirinden avokadusuna her türlü ürünün yetişebileceği olağanüstü bir coğrafya. Ne oldu da sütü, ekmeği peyniri konuşur hale geldik. İzmirliler'in içi rahat etsin. Asla onların kılına zarar gelecek bir şey olmasına izin vermeyeceğiz. Bütün önceliğimizi kara kışta İzmirliler'in refahını koruyabilmek için kullanacak. İşsizlikle ilgili vahim birn tablo var. Büyükşehir belediyemize 181 bin 221 üniversite mezunu iş için başvuru yapmış. Bunların 11 bin 120'si yüksek lisans mezunu 658'i de doktoralı. Bu feci tablo. Büyük bir ekonomik krizin içindeyiz. Bizim ülke olarak kaynaklarımız o kadar zengin ki. Aralık sonunda büyük kampanyayı başlatacağız. 'Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir' dedik ya onu yapacağız yine. Genel başkanımızın söylediği Karakışta yanlız bırakmayacağız. Zor geçecek ama yalnız bırakmayacağız"
İstanbul'da Başkan Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği ekmek kuyrukları ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: "

"İzmir'de halk ekmek 1 buçuk lira. 95 bin ekmek çıkarıyoruz fabrikamızda. Tamamı birkaç saat içinde bitiyor ama sıra olmuyor. İhtiyaca göre üretimi artırmaya devam ediyoruz. 250 gramdan 95 bin adet üretiyoruz. 9 buçuk liralardan 13 liralara çıktı ya dolar biz o gün 3 milyar lira kaybettik. Bir metro hattı kaybettik. Bir gecede Narlıdere metrosu kadar imkanı kaçırmış olduk. Herkesle beraber biz de fakirleştik. Tüm bunlara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi yatırım yaphılabilir bir kent durumunda. Kaynakları doğru kullanmaya devam ediyoruz."

"BİR TUHAFLIK GÖRDÜK"

Buca Metrosu ihalesi ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Başkan Soyer şöyle konuştu:

"490 milyon euroluk bir kaynak bulduk. Krizin patladığı gün France Kalkınma Ajansı ile 125 milyon euroluk anlaşma yaptık. Toplam 490 milyon euroluk konsonsiyum oluşturduk. Metro araçları için de bütçe koymanız lazım. İzmir tarihinin en büyük yatırımını 3.2 faizle 4 yıl ödemesiz 12 yıl vadeli finansman kaynağı. Bu sadece borç değil. Bu para İzmir'e girdiği anda binlerce insan çalışacak. İhale bitti. 9 teklif gelmişti. Bunlardan en düşük olan ikisinin sorgulamasını yapmak gerekiyordu. Biri 2 lira veriyor bunu sorgulamanız lazım. Kardesim bizim maliyet hesabımızda bu 10 lira. Bir tuhaflık gördük. Sorgusunu istedik, açıklama istedik. Avrupa Yatırım Bankası'na da biz bilirkişi ile kontrol ettirin dedik. Gönderdik sorguları denetlediler kontrol ettiler vezdeğerlendirme yaparak bize gönderdiler. Biz bunu açıkladık. En düşükten birini eledik. Diğerine ihaleyi vermeye karar verdik. Buna ihale komisyonumuz karar veriyor. Gülermak firması kazandı. Şu an Narlıdere Metrosu'nu da yapan bir firma."
 

 
Menderes Kent Konseyi’nde yeni dönem!
 
İzmir'de kaçak içki operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes Kent Konseyi’nde yeni dönem!
Menderes Kent Konseyi’nde gerçekleşen genel kurul sonrası konsey başkanlığına ...
Kadın Kooperatifi yeni dönem üyeleri seçildi!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  Bornova Kadın Girişim ve İşletme ...
Deprem uzmanlarından ''master plan'' uyarısı!
Kuşadası Belediyesi tarafından Türkiye’nin deprem alanında uzman isimlerinin ...
 
Deprem uzmanları Kuşadası'nda buluştu
30 Ekim’de Ege Denizi’nde meydana gelen depremde İzmir’de enkaz altında ...
Başkan Arda: Rant uğruna doğa talanı son bulsun!
Giresun’da yaşanan doğa katliamına dikkat çeken Başkan Halil Arda, “Gaziemir’deki ...
Kuşadası'nda 'Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı' başladı!
Kentte alınacak önlemleri belirlemek ve bilimsel veriler doğrultusunda ...
 
Aydın Büyükşehir'den otizmli çocukların ailelerine destek!
Eğitimde fırsat eşitliğini herkese sağlamak için birçok proje yürüten ...
Çeşme Belediyesi'nden Toplu Konut hamlesi!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran,‘Toplu Konut Projesi’ kapsamında ...
Başkan Günel: Kentimize yakışanı yapacağız...
Kuşadası Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri