ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2393
    Dolar
  • Euro
    34,9808
    Euro
  • Altın
    2.444,540
    Altın
  • Bist-100
    10.677,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/29°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tamir etmek istedikleri kamyonun altında kaldılar: 2 ölü!
Tamir etmek istedikleri kamyonun altında kaldılar: 2 ölü!
2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu!
2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu!
Deniz Akkaya'nın kızı koruma altına alındı!
Deniz Akkaya'nın kızı koruma altına alındı!
İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin devletini resmen tanıdı!
İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin devletini resmen tanıdı!
14 Mayıs 2024 Salı - 16:47

Başkan Tugay, İzmir tarımının yol haritasını açıkladı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yapılan canlı yayında İzmir tarımının yol haritasını anlattı. Gıda Stratejisi Eylem Planı’ndan tarımsal desteklere, İzmir’in pazar şehri olarak planlanmasından kompost tesislerine kadar kırsal reform çalışması hakkında bilgi veren Başkan Tugay “Çiftçiler işlerinden vazgeçmek yerine belediyeden yardım istesin. Biz onların haklarını korumak ve daha iyi noktalara gelmeleri için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tugay, İzmir tarımının yol haritasını açıkladı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Agro Tv’nin Dünya Çiftçiler Günü özel yayınına konuk oldu. İzmir’de tarımsal üretimin köklü bir şekilde geliştirilmesi için başlatılacak projeler ve destekler hakkında bilgi veren Başkan Dr. Cemil Tugay, beş yıllık görev süresinde İzmir’in kırsal kalkınma reformunun rotasını çizdi.

Tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayan Başkan Tugay, “Köylü milletin efendisidir diyen bir liderin kurduğu Cumhuriyet’in vatandaşlarıyız. Öylesine bir insan ki, bu sözü 100 yıl önce söyleyebiliyor ve biz 100 yıl sonra o noktaya geldiğimizde ne demek istediğini daha iyi anlayabiliyoruz. Bütün çiftçilerimizin şunu emin bir şekilde bilmesi lazım; her geçen gün daha fazla değer ve önem kazanacaklar” dedi.


 
“Çiftçiler işlerinden vazgeçmek yerine belediyeden yardım istesin”
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentteki tüm çiftçilerin yanında olduklarını ifade eden Başkan Tugay, “Bütün çiftçilere çağrımdır; şartlara bakarak yaptıkları işten vazgeçmek yerine, belediyeden yardım istesinler. Her türlü sıkıntıları için biz yanlarında olmaya hazırız. Yeter ki onlar üretmeye devam etsin. Biz de onlarla beraber çalışalım. Bu konu bizim için hep önemli olacak. Sadece İzmir için değil bütün Türkiye ve dünya için önemli olacak. Çabaları, emekleri için teşekkür ediyorum. Pazarlarda ürettiklerini satan teyzelerimizin ellerinden öpüyorum. Onların haklarını korumak ve daha iyi noktalara gelmeleri için mücadeleye devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.
 
“Kırsalda yaşamın daha kaliteli olması için yatırım planlaması yapılacak”
Kooperatiflere ve küçük üreticilere desteklerin artırılarak devam edeceğini ifade eden Başkan Tugay, “İzmir Modeli adı verilen, belediyenin tarımsal üretimi desteklediği ve bunu kooperatifler üzerinden yaptığı bir model var. Bu model Aziz Kocaoğlu döneminde başlamıştı ve bütün Türkiye’de anlatıldı, pek çok belediye bunu örnek aldı. Bu bizim sağlam bir temelimiz. Kooperatifler küçük işletmelerden oluşuyor. Onların kooperatif çatısı altından belediyeler tarafından desteklenmesi onlara güç veriyor. Yakın zamanda ekonomik krizin etkisiyle ve yanlış bakış açısıyla bir darboğaz yaşandı. Bizim önümüzdeki dönem için çiftçilerimizle ilişkilerimizi en verimli düzeye çıkarma isteğimiz var. Bununla ilgili hem Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız var, hem İzTarım şirketimiz var. Azami desteğimizi çiftçilerimize vereceğiz. Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı’nı kuruyoruz. Bu dairemiz de hem kırsalda tarım alanlarının korunmasını sağlayacak hem de kırsal bölgedeki yaşamın daha nitelikli ve kaliteli olması için yatırım planlaması yapacak. Biz insanların kırsaldaki yaşamından mutlu olmalarını istiyoruz” dedi.
 
“Bu işin sürdürülebilirliği yoktur”
Tarımda sürdürülebilir bir kalkınma modeli için eğitim çalışmasına dikkat çeken Başkan Tugay, “Tarımsal üretimin daha nitelikli hale gelmesi için kooperatifler ve tüm kurumlar üzerinden çiftçilerimize daha iyi bir tarım yapmaları için, daha verimli tarım yapabilmeleri için, ürün seçimi için eğitimler vereceğiz. Tohumdan gübreye, mazottan ilaca kadar destek ihtiyacı duydukları her alanda destek olacağız” şeklinde konuştu.
 
“Gıda Stratejisi Eylem Planı’nı yapacağız”
Başkan Tugay, “Kentte yaşayan insanların gıda ihtiyaçlarının karşılanması ve bunun en sağlıklı şekilde yapılması için de bir kentsel gıda stratejisine ihtiyaç var. Ben bunu Karşıyaka’da yapmıştım. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Stratejisi Eylem Planı’nı yapacağız. Burada çiftçilerimizin, tarımsal üretim yapan insanlarımızın üretimlerini desteklerken, kentte yaşayanların sağlıklı gıdaya erişmeleri için gereken önlemleri alacağızÜretim ve tüketimin daha doğal olması ve aracılardan bağımsız hale getirilmesini sağlayarak bu sistemin işlemesini amaçlıyoruz. Günümüzün kurgulanmış ticari yapısına aykırı bir durum ama neticede üreticinin daha fazla kazanması için, tüketicinin de daha doğru şartlarda gıdaya ulaşması için böyle bir uygulamaya ihtiyaç var” şeklinde konuştu.
 
“Kompost tesisleri toprağın kalitesini artıracak”
Kompost tesislerinin önemine değinen Başkan Tugay, “Kentlerde üretilen organik atıkların ve bağ, bahçelerdeki budama artıklarının komposta dönüştürülmesi için hazırlık yapıyoruz. Kompost tesislerimiz olacak. Vatandaşlarımızın organik atıklarını çöpe atmamaları, bir kompost yapmak üzere kenarda biriktirmelerini rica edeceğiz. Oradan elde ettiğimiz kompost bize toprağın kalitesinin artırılmasında yardımcı olacak. Toprağımızın geleceğinde tek seçeneğimiz bu. Her gün onlarca ton organik atığı çöpe atıyoruz. Bir yandan da tarımda organik gübre bulmaya çalışıyoruz. Bu bir paradoks, bunu halletmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
 
“İzmir’i bir pazar şehri haline getirmeyi düşünüyorum”
İzmir tarımında 5 yılda nelerin değişeceği sorusuna Başkan Tugay, “İzmir tarımında yeni ürünler görebilirsiniz. Daha verimli üretim görebilirsiniz. Daha fazla sayıda insanımızın, özellikle gençlerimizin çiftçilik yaptığını görebilirsiniz. Tarımı destekleyen pek çok yeni tesis görebilirsiniz. Soğuk hava depolarımız, sebze ve meyve hallerimiz, yeni kooperatiflerimiz, kooperatiflerimizin şehir merkezinde satış odaklarını görebilirsiniz. İzmir’i bir pazar şehri haline getirmeyi düşünüyorum. Pek çok yeni üretici pazarı açmayı planlıyoruz. Üreticinin doğrudan tüketiciye ulaştığı pazarlar. Bu tür çalışmaları göreceksiniz. Daha fazlasını yapmak istiyoruz”  diye konuştu.

 
Bayraklı Belediyesi'nde 'Kesintili maaş' tepkisi!
 
Özel çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Belediyesi'nde 'Kesintili maaş' tepkisi!
Bayraklı Belediyesi'nde memur ve işçi maaşlarının kesintili ödeneceğinin ...
Kuşadası'nda plajlar yaz sezonuna hazırlanıyor!
Kuşadası Belediyesi yaz sezonu öncesinde Kuşadası plajlarında hummalı ...
Başkan Tugay: Gençlere desteğimiz sürecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Milliyet Gazetesi öncülüğünde ...
 
Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılı Bayraklı'da ...
CHP’li Durmaz: "İnandık ve kazandık''
CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, yerel seçim zaferi ile ilgili ...
Başkan Günel'in avukatından eleştirilere yanıt
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in avukatı Umut Yaşar, oğlu Ada Hasan ...
 
Bornova'da bilinçli tarım için eğitim seferberliği!
Bornova Belediyesi, tarımsal üretimin daha bilinçli yapılması amacıyla ...
Başkan Duman'a mezun olduğu lisede coşkulu karşılama!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mezunu olduğu lisede gençlere tavsiyelerde ...
Efes Selçuk'ta Kat'ı sanatına ilgi artıyor
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kursiyerlerin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri