ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
30 Ocak 2024 Salı - 15:12

Başkan Tugay'dan ''Cengiz İnşaat'' açıklaması...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cengiz İnşaat ile ilgili hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Söz konusu arazinin satışının kendi görev süresinden önce belediye meclisince alındığını belirten Tugay, "Türkiye’nin ve İzmir’in hemen her köşesinde yapılmasına rağmen, adı geçen firmadan kaynaklı olarak ve hem beni hem de partimizi yıpratma amacıyla algı operasyonu kurgulanmıştır" açıklamasını yaptı.

Başkan Tugay dan  Cengiz İnşaat  açıklaması...

SONKALEİZMİR-Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecinde kamuoyunda çıkan Cengiz İnşaat'a arsa satıldığı iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Söz konusu firma ve sahibi ile hiçbir ilişkisi olmadığını vurgulayan Başkan Tugay, 4 buçuk yıl önceki olayla maksatlı olarak yıpratılmak istendiğine dikkat çekti.  Başkan Tugay açıklamasında şunları kaydetti: 
 
"İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmem nedeniyle, öncelikle art niyetli olduğu herkesçe bilinen çeşitli çevrelerce ortaya atılıp daha sonra kamuoyuna yayılan bir bilgi kirliliği nedeniyle açıklama yapma zarureti doğmuştur. Öncelikle belirteyim ki, hayatım boyunca ne Mehmet Cengiz’le ne Cengiz İnşaat’la ne de “5’li Çete” olarak tabir edilen diğer firmalarla ve sahipleriyle hiçbir ilişkim olmamıştır. Karşıyaka Belediyesi’ni yönettiğim 5 yıllık süre içerisinde; ranta, talana, hukuksuzluğa geçit vermediğim gibi hiçbir kişi ya da kurumla çıkar ilişkim de olmamıştır. Karşıyaka Belediyesi'ni yönettiğim süre boyunca Cengiz İnşaat Mavişehir’de hiçbir inşaat yapmamıştır. Belediyenin Cengiz İnşaat'la hiçbir özel ilişkisi, yakınlığı, verdiği bir ruhsat, yaptığı bir plan değişikliği vesaire hiçbir şey yoktur. Hatta, belediye bahsi geçen şirkete, Mavişehir’de başka bir alanın yetkisiz kullanımı ile ilgili olarak ceza kesmiş ve ödetmiştir. 
Yani kamu çıkarları gözetilerek, hukuksuzluklara ve usulsüzlüklere göz yumulmadan muhatabı kim olursa olsun üzerine gidilmiştir."

"SATIŞ KARARI GÖREV SÜREMDEN ÖNCE"

Başkan Tugay'ın açıklaması şöyle devam etti:

"İddialara konu edilen yaklaşık 4,5 yıl önce gerçekleşen ancak bugüne kadar gündem edilmeyip bugün maksatlı şekilde çarpıtılmak istenilen olay ise şu şekilde gelişmiştir:

Cengiz İnşaat, benim görev süremden çok önce, 2010-2013 yılları arasında Karşıyaka Mavişehir’de TOKİ’den farklı konumlarda çok sayıda arsa satın almış, bunlardan birbirine komşu 3 parsele yine geçmiş dönemlerde Tevhid (birleştirme) işlemi yapılmış ve bu işlem sonucu tek parçaya dönüşen 27 dönümlük bir parsel içinde belediyemizin 2 dönümlük hissesi kalmıştır. İddialara konu alan, 27 dönümlük büyük bir arsanın içinde yüzde 8’lik orandaki bir hissedir.  Belediyecilikle ilgili herkesin bileceği üzere, vatandaşlara ait arsaların içinde sık olarak, değişik nedenlerle oluşmuş farklı büyüklüklerde kamuya ait hisseler kalmaktadır. Bu hisseler genellikle büyük hisse sahibi vatandaşa belirlenen bir bedel karşılığı devredilir. Belediyemizin, diğer 25 dönümle ilgili tasarrufta bulunabilecek maddi imkânı olmadığı gibi göreve geldiğimizde ödenmesi gereken borçlardan kaynaklı olarak maddi imkânsızlık içerisinde olduğundan, bu hissenin de er ya da geç devredilmesi kaçınılmazdı. Nitekim buna dair satış kararı da benim görev süremden önce Belediye Meclisi tarafından alınmıştır. 

"HİÇBİR KAMU ZARARI YOK"

Benzer hisse satışları Türkiye’nin ve İzmir’in hemen her köşesinde yapılmasına rağmen, adı geçen firmadan kaynaklı olarak ve hem beni hem de partimizi yıpratma amacıyla algı operasyonu kurgulanmıştır. Ancak bu işlem, diğer hissedarı Cengiz İnşaat olduğu için yapılmadığı gibi, başka bir firma olsa idi yine yapılacak bir işlemdir.  Bu satış, halen o bölgede yapılmış en yüksek bedelli satış olup elde edilen gelir bütçeyi rahatlatıcı önemli bir kaynak elde edilmesini sağlamıştır. Hisse satışı sonrası itirazlar olmuş, bir vatandaşın başvurusuyla dava konusu olmuştur. Ancak mahkeme hiçbir kamu zararının oluşmadığına hükmetmiş ve itiraz başvurusunu reddetmiş, satışı onaylamıştır.

"CENGİZ İNŞAAT HİSSELERİ TOKİ'DEN TOPLADI"

Başkan Tugay'ın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

"Asıl mesele, Cengiz İnşaat’ın bölgede TOKİ’den arsa toplayıp Belediye arazisini eritecek şekilde taşınmaz edinmesidir. Nitekim, görev sürem boyunca benzer bir durumun yaşanmaması adına mücadele ettiğim kamuoyunca da bilinmektedir. 9 Temmuz 2020 günü Ankara’da TOKİ tarafından gerçekleştirilen benzer satışın olmaması adına hem öncesinde hem de satış anına kadar hukuki ve fiili mücadeleyi sürdürdüğüm ve bu taşınmazların da toplanmasını engellemeye çalıştığıma dair haberler açık kaynaklarda yer almaktadır. Ayrıca gerek bu hisse satışı gerekse ranta karşı verdiğimiz diğer mücadelelerle ilgili olarak o dönemki genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na gerekli bilgi verilmiş ve durum detaylarıyla açıklanmıştır. 

SONUÇ İTİBARİYLE;

BU BİR HİSSE SATIŞIDIR. DİĞER MALİK CENGİZ İNŞAAT OLDUĞU İÇİN YAPILAN BİR SATIŞ DEĞİLDİR, DİĞER HİSSEDAR BAŞKA BİR ŞİRKET DE OLSA MECBUREN YİNE YAPILACAK OLAN VE BENZERLERİ HEMEN HER GÜN TÜM BELEDİYELERDE YAPILAN BİR DEVİR İŞLEMİDİR. CENGİZ İNŞAAT 25 DÖNÜMLÜK HİSSESİNİ BELEDİYEMİZDEN DEĞİL, TOKİ’DEN TOPLAMIŞTIR. BİZİM YÖNETİMİMİZDEN ÖNCEKİ YILLARDA MECLİS KARARIYLA SATIŞ KARARI ALINMIŞTIR. SATIŞ ENCÜMEN KARARLARIYLA YAPILMIŞTIR. BAŞKANIN KİŞİSEL TASARRUFU KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. YAPILAN SATIŞ DÜŞÜK RAYİÇLE DEĞİL BUGÜNE KADARKİ EN YÜKSEK BEDELLE YAPILMIŞTIR. KAMU ZARARI KESİNLİKLE OLUŞMAMIŞTIR, KAMUYA KAYNAK SAĞLAYAN VE KAMU YARARI YARATAN BİR İŞLEM OLMUŞTUR. BENZER ŞEKİLDE HİSSE TOPLAMA OLAYLARI YAŞANMASIN DİYE TARAFIMCA HER TÜRLÜ HUKUKİ VE FİİLİ MÜCADELE VERİLMİŞTİR. BUNDAN SONRA DA AYNI DUYARLI YAKLAŞIMIM DEVAM EDECEKTİR."
 

 
İzmir'de, yasa dışı silah ticaretine 5 gözaltı!
 
CHP Çeşme Adayı Lal Denizli: 'Baba ocağımdan aday gösterildim, gurur duyuyorum'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemil Tugay'a coşkulu karşılama... 'OY REKORU KIRACAĞIZ'
İzmir'e dönüşünde havalimanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan ...
CHP Çiğli'de aday tepkisi...
İzmir'in Çiğli ilçesinde, CHP Parti Meclisinde (PM) Çiğli Belediye Başkan ...
Özgür Özel: 'Değişim nerede?' diyenler İzmir'e baksın'
CHP Genal Başkanı Özgür Özel, MYK ve PM toplantılarının ardından belli ...
 
CHP'de ilçe adayları belli oldu... İŞTE ÖZGEÇMİŞLERİ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı ...
AK Partili Dağ üniversitelilerle bir araya geldi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, uzun yıllardır ...
AK Partili İnan: 'CHP İzmir Büyükşehir için aday göstermesin'
AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir ...
 
Çiğli Belediye Başkan Adayı Gökçekaya’dan ilk mesajlar... "Sorunları biliyoruz, yaşıyoruz, çözecek olan da biziz"
AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Murat Gökçekaya, isminin açıklanmasının ...
Kılıçdaroğlu: Koltuk derdi olanın Allah belasını versin
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın 'koltuğuna geri dönmeyi ...
Özgür Özel'den 31 Mart mesajı... Adaylar için tarih verdi!
Eskişehir'de konuşan Özgür Özel, muhalefete yönelik "Bizim işimiz muhalefet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri