ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3215
    Dolar
  • Euro
    34,7694
    Euro
  • Altın
    2.388,690
    Altın
  • Bist-100
    10.262,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
27 Ocak 2024 Cumartesi - 19:36

Özgür Özel'den 31 Mart mesajı... Adaylar için tarih verdi!

Eskişehir'de konuşan Özgür Özel, muhalefete yönelik "Bizim işimiz muhalefet ile kavga etmek değil. Bize savaş açanlar oldu, ben barış ilan ettim. 31 Mart’taki kazanacak ittifakın adı Türkiye ittifakıdır" dedi. Özel, tüm adayların ise önümüzdeki hafta sonuna kadar açıklanacağını söyledi.

Özgür Özel den 31 Mart mesajı... Adaylar için tarih verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, Eskişehir’de, Porsuk Spor Salonu’nda aday tanıtım toplantısına katıldı. Adayların tanıtımının ardından Özel, partiye üye olan yeni isimlere parti rozetlerini taktı. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel, aday tanıtım toplantısında partililere ve kamuoyuna da seslendi. CHP’li belediyelerin göç alan belediyeler olduğunu anımsatan Özel, yerel seçimlere dönük mesajını yineledi:

- Alnının terinin her damlası ile burada bir Avrupa, bir dünya kenti yaratan ve 1 milyon turisti çekebilen kent yaratan, kentin çiftçisine, emekçisine, gencine, emeklisine sahip çıkan bir büyük liderin bugün jübilesine tanıklık ediyoruz. Yılmaz Büyükerşen Hocamın önünde saygı ile eğiliyorum. Yılmaz Hoca’ya minnetlerimizi, Ayşe Hanıma da başarı dileklerimizi yürekten iletiyoruz. Başaracak, buna inanıyoruz. Yılmaz Hoca’nın hem öğrencisi, hem yol arkadaşı olmuş, bu belediyeciliği en iyi bilen Ayşe Hanım’a sonuna kadar güveniyoruz. Eskişehir’i emanet ediyoruz.

NEBİ HATİPOĞLU MESAJI

- Birisi daha 1 yıl bile olmadan, geçen sene 14 Mayıs gününde, bundan 10 ay önce ne oldu biliyor musunuz? Eskişehirlilerin karşısına çıktı birisi ve dedi ki ‘Ben Recep Tayyip Erdoğan’a muhalifim, ben MHP’nin ona verdiği desteğe inanmıyorum, doğru bulmuyorum. Ben iyi bir insanım, İYİ Parti’de muhalefet yapmak üzere sizden destek istiyorum.’ Eskişehirlilerden oy aldı, oy bir kentin bir siyasetçiye emanet ettiği namusudur. O oyları aldı, çok kısa süre içinde, bilmediğimiz bir şey var, oyları alırken bir yandan da AK Parti’den teşvikleri alıyormuş. Onu sonradan öğrendik.

- Oyları ‘Muhalefetim, AK Parti’nin karşısındayım, Tayyip Erdoğan’ın karşısındayım’ diye topladı. Tayyip Erdoğan’ın partisine geçti, şimdi de ‘Eskişehir’i bana verin, ben yöneteyim’ diyor. Daha 1 yıl önce Eskişehirlileri kandırıp, onların oyunu alıp, o oyları Tayyip Erdoğan’a karşı toplayıp, Tayyip Erdoğan’a götüren ve makam, mevki için Eskişehir’i satan birisine Eskişehir en iyi cevabı 31 Mart’ta verecek. Eskişehir’in oyunu çalıp gidenlere Eskişehir’in geleceği emanet edilemez. Eskişehir’in oy hırsızlarına, irade hırsızlarına ve geleceğini çalacaklara verecek oyu değil selamı bile olamaz. Eskişehir’e yürekten inanıyorum.

"BÜYÜK ZAFERİN İLK DURAĞI 31 MART"

- Biz buradan hep birlikte çıktığımız yolda, hep birlikte ilerleyeceğiz. Yolumuz 31 Mart gününde, evet büyük bir oyunla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız ancak yolumuz çok büyük bir zaferin ilk durağı 31 Mart’tır. Farkında mısınız? Tayyip Erdoğan, CHP’nin halkçı, çalmayan çırpmayan, israf etmeyen, kaynakları yandaşlara değil vatandaşlara dağıtan, şeffaf ve çalışkan belediyeciliğinin karşısında o anlayışla rekabet etmek yerine karşımıza çok büyük bir cephe kurarak, CHP’yi sözde yalnız bırakarak, geçmişte ittifak yaptıklarımızı karşımıza koyarak, geçmişte partimizde olanların bile karşımızda adaylaştırılmasını sağlayarak, onlara çok farklı imkanlar kurarak Türkiye’nin üzerine yeni bir oyun kurmaktadır.

- Bu oyunu nasıl kıracağız? Bu oyunu Eskişehir 1999’da nasıl ittifaksız ama özünde büyük bir ittifakla başardıysa, nasıl Yılmaz Hoca bütün temiz insanlardan, iyi insanlardan, Atatürk milliyetçilerinden, Türk milliyetçilerinden, muhafazakarlardan, devrimcilerden de muhafazakarlardan da aynı anda kendi temiz ve çalışkan kişiliği ile oy alarak Eskişehir ittifakını kurduysa, 31 Mart’taki kazanacak ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Hep birlikte başaracağız.” 

"BİZE SAVAŞ AÇANLAR OLDU, BARIŞ İLAN ETTİM"

- Bizim işimiz muhalefet ile kavga etmek değil. Bize savaş açanlar oldu, ben barış ilan ettim, bütün muhalefete. Bize çelme atanlar oluyor, dönüp ellerini sıkıyor ve yola devam ediyoruz. Bize kumpas kuranlar oluyor, görüyoruz ama meşgul olmuyoruz. Bizim yolumuz CHP’yi ve Cumhuriyete, biraz önce söyledim Atatürk’ün baba evine kurulan her türlü tuzak ve kumpasa karşı Türkiye ittifakını kurmaktır. Buna inanıyoruz. Biz bu ülkeye güveniyoruz.

- Hepinizi Karşıyaka, Beşiktaş, Yenişehir, Nilüfer, Eskişehir, Tepebaşı, Odunpazarı’nda hepinizi birden ağırlamamız mümkün değil ama sizin 31 Mart günü vereceğiniz oylarla kentinizi bir Eskişehir, Karşıyaka, Beşiktaş, Bodrum, Marmaris yapmak elinizde. 31 Mart’ta oyunuzu verin, bu güzel belediyeciliği sizin memleketinize getirelim. 

İLGEZDİ SORUSUNA YANIT 

 Özel, aday tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, aday belirleme çalışmaları ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin CHP’den istifa ettiğini duyurması hakkındaki soruya şu yanıtı verdi:

- Birincisi, bugün de gördüğünüz gibi ilan ettiğimiz adaylarımızın arkasındayız, o konuda üzerimize ne düşüyorsa onu yapıyoruz. Dün söylenenlerin tamamı hayal mahsulü işler. Arkadaşlarımız tamamını yalanladılar. Eğer CHP üyeleri ya da vatandaşlarımız bir konuda beklenti sahibi olurlarsa onu CHP en ince noktasına kadar irdeler. Ona göre gereğini yapar. Ancak şu anda böyle bir gündemimiz yok. Diğer konu ise en iyi örnek yanımda duruyor. Elinden tutuyorum.

- Yıllarca partimize ve şehrine hizmet etti. Bugün bu görevi bir kadın adaya, kendinden genç bir adaya devretti. Bir eli onun üstünde, bir eli partimizin üstünde. Partimize hizmet etmeye devam edecek. Gerçek partililik Yılmaz Büyükerşen partililiğidir. Aday gösterildiğinde iyi, aday gösterilmediğinde başka partiye koşturmak CHP’lilik değildir. Bize Yılmaz Büyükerşen gibi büyüklerimiz ve örnek partililerimiz lazım.

"YOL YÜRÜMEKTEN YORULAN VARSA..."

Özel, kalan adayların ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya önümüzdeki haftayı işaret ederek, “Hafta sonuna kadar açıklanır hepsi” yanıtını verirken sözlerini “Bu büyük, çoşkulu takımla yol yürümek isteyen herkes yol yürür. Yol yürümekten yorulanlar varsa yerine o yolu yürüyecekler bulunur” diyerek noktaladı.

 
Tunç Soyer: ''40 alıp 1 verenlerin utanç günü''
 
Menemen'de Pehlivan'a coşkulu karşılama...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu'nda, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kullanılacak ...
Erdoğan'dan İzmir mesajları... 'ŞU KÖRFEZ'İN HALİ NEDİR?'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir adaylarını açıkladığı tanıtım ...
AK Partili Dağ: ''İzmir derin bir nefes alacak''
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı ...
 
AK Partili Saygılı: 'İzmir'de fetret devrini sonlandıracağız'
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen ...
AK Parti İzmir'de tüm adaylar belli oldu
AK Parti'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hamza Dağ'ın ...
CHP'li Arslan'dan özelleştirme tepkisi: ''İzmir'e kötülük, kamu yararından uzak''
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir'in Çeşme, Dikili, Karaburun ...
 
CHP'li Kılıç'tan AK Parti'ye 'Şehir Hastanesi' tepkisi...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yapımı 11 yıl süren Bayraklı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İzmir'de..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İzmir'de ...
CHP 209 belediye başkan adayını açıkladı
Martta yapılacak yerel seçim öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri