ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3386
    Dolar
  • Euro
    34,8343
    Euro
  • Altın
    2.392,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
8 Mayıs 2020 Cuma - 18:31

Başkan Yavaş’a yine AK Parti ve MHP reddi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında görüşülen Başkan Mansur Yavaş’ın “ASKİ’nin acil olarak değiştirilmesi gereken boruları için borçlanma talebi”, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Aynı teklif, kasım ayı toplantısında da “ileri tarihte görüşmesi istenerek” reddedilmişti. Yavaş, “İnsanlar daha ne kadar zehirli su içmek zorunda kalacak? Biz fantaziye para harcamıyoruz, halkın sağlığı için bu parayı harcamak istiyoruz” sözleriyle karar

Başkan Yavaş’a yine AK Parti ve MHP reddi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mansur Yavaş başkanlığında koronavirüs salgını ve altyapı çalışmaları için gerekli kaynak kullanımı gündemiyle dün olağanüstü toplandı. Mecliste, koronavirüs salgını nedeniyle işleri duran dolmuş ve otobüs esnafına gelir desteği sağlanmasına, belediyeye ödenecek kiralarının ertelenmesine, salgın nedeniyle yardıma muhtaç kalan ailelere ayni ve yardım yapılmasına ve belediyenin talep karşısında ilgili kurumlara koruyucu malzeme yardımı yapılmasına karar verildi.

BAŞKANIN BORÇLANMA YETKİSİNE KISITLAMA

Belediyenin, bütçesinin yüzde 10’unu geçmeyecek biçimde borçlanma kararını alması ve işlemlerin yürütülmesi için belediye başkanına yetki verilmesi maddesine ise, AKP ve MHP muhalefet etti. Yavaş’ın 750 milyon TL’yi bulabilecek borçlanma yetkisi, AKP ve MHP oylarıyla 100 milyon TL ile kısıtlandırıldı. Yavaş, “Sınırlandırma kanunen mümkün değil, herkes yasal hakkını arayacak. Bunun bir siyasi sorumluluğu var. Otobüslerde, bilbordlarda, televizyonlarda daha önceki yıllarda kredilerin nasıl faizlerle verildiğini ziyadesiyle göreceksiniz. Ankara halkı bizi yetkilendirmiş, Ankara’yı emanet etmiş. Halk, buna engel olan herkese mutlaka gerekli cevabı da verecektir” sözleriyle kısıtlamaya tepki gösterdi. Borçlanmanın yanı sıra, belediyenin borç ve kredilerinin düşük faizle yapılandırılması teklifi de, AKP ve MHP’nin muhalefetiyle, uzun süren tartışmalar sonucu kabul edildi. 

‘FANTAZİYE PARA HARCAMIYORUZ’

Mecliste, Polatlı ve Gölbaşı’ndaki su borularının acil olarak değiştirilmesi için ASKİ’nin 360 milyon TL’lik kredi kullanması maddesi de AK Parti ve MHP’nin reddine takıldı. Yavaş’ın aynı teklifi geçen kasım ayında da AK Parti ve MHP oylarıyla “ileri bir tarihte görüşülmesi için” reddedilmiş ve ASKİ gerekli çalışmaları yapamamıştı. Muhalefetin kararına tepki gösteren Yavaş, şunları kaydetti:

“Aynı krediler geçmiş yıllarda hep verilmiş ama bu borular 25 yıl boyunca değiştirilmemiş. Yeterince arıtılmayan bu sular, Sakarya Nehri’ne de karışıyor ve 25 milyon insanın sağlığını ilgilendiriyor. Polatlı’nın su borusu hattı habire patlıyor. Gölbaşı’nın boruları patlarsa, ilçe bir ay susuz kalacak.  İlk geldiğimizde de acil yapılması gerektiğini söyledik, reddedildi. Şimdi de temmuzda görüşülsün deniyor. Meclisin temmuzda onay verip vermeyeceği de belli değil. İnsanlar daha ne kadar zehirli su içmek zorunda kalacak? Biz fantaziye para harcamıyoruz, halkın sağlığı için bu parayı harcamak istiyoruz.”

‘25 YIL BOYUNCA İTFAİYEYE ARAÇ ALINMAMIŞ’

Yavaş, geçen günlerde Kahramankazan ilçesinde 2 yurttaşın yaşamını yitirmesine neden olan yangına ilişkin de açıklama yaptı. Eski Başkan Melih Gökçek’in, yangın köpük aracının arıza yaptığını iddia ettiğini anımsatan Yavaş, “Kendisi, köpük aracının bakımının yapılmadığını iddia ediyor. Nisan ayının 14’üne ait bakım makbuzu var. İtfaiyeye alınan en son köpük aracı Murat Karayalçın döneminde alınmış, 25 yıl boyunca da alınmamış. Ayrıca, itfaiye yangın alanına 6 dakikada ulaşmıştır” dedi. 

'DİNAZORA PARA BULURKEN İTFAİYEYE BULAMADIN MI'

ABB Basın Daire Başkanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, Gökçek’e şu sorular soruldu:

“25 yıl boyunca bu kenti yönetirken ve dinozor heykelleri ile toprağın bile kabul etmediği kent figürlerine on milyonlarca lira harcarken 1 adet bile köpük kulesi almaya para mı bulamadın? ‘Parsel parsel’ romanların yazıldığı bir kentte, hükümetin milat kabul ettiği 17/25 Aralık tarihinden sonra bile FETÖ yapılanmasının basın kurumlarına yüz binlerce liralık reklam verildiği ortaya çıkmış iken itfaiye aracı almaya fırsat mı bulamadın? Yoksa bu soruları belediye ve senin hakkında yüzden fazla davada takipsizlik kararı veren FETÖ firarisi savcı Şadan Sakınan’a mı soralım? 2009, 2010 ve 2011 yıllarında İtfaiye Dairesi’ne memur olarak atanan 626 kişinin milletimizin can ve mal güvenliği için değil, belirli gruplara kadrolaşma sağlamak için işe alındığı, 465’inin hemen başka kurumlara ya da birimlere atandığı ve 37’sinin FETÖ’den dolayı işten atıldığı bilinirken, Ankara İtfaiyesi konusunda hangi mide çapı ve genişliği yeni yönetimi suçlamaya yetmektedir?”

OTOBÜSLER SINAV GÜNÜ ÜCRETSİZ

Mecliste, otobüslerin dini ve milli bayramların yanı sıra LGS ve YKS sınavlarının olduğu gün sınava girecek öğrencilere, velilere ve sınavda görevli olan öğretmenlere ücretsiz olmasına da oybirliğiyle karar verildi.

 

 
Fıstık çamını öğrenciler kurtarıyor!
 
Reuters: Üç kamu bankasına 20 milyar TL sermaye enjekte edilmesi planlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç: Çiçek üreticilerinin borçları ertelensin
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, koronavirüs salgını nedeniyle ...
CHP'li Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un suç ...
CHP'li Beko: Demokrasiyi yıkıma götürür!
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın barolar ve meslek örgütlerini ...
 
CHP'li Bakan Meclis'e taşıdı... Türkiye'ye turşu fırsatı...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, turşu üreticilerinin ve müstahsillerin ...
Kılıçdaroğlu: 500 bin lira rüşveti kim aldı?
AK Partili Serik Belediyesi'nde ortaya çıkan 500 bin TL'lik rüşvet iddiası ...
24 meslek odasından Erdoğan’a ortak tepki
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Merkez Yürütme ...
 
Mesut Yılmaz beyin ameliyatı oldu!
Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın Yedipe Üniversitesi'nde beyin ameliyatı geçirdi.
CHP'li Serter: İş yerleri açılacaksa sıkı önlemler olsun
Koronavirüs nedeniyle 103 işçinin ölmesinin ardından 11 Mayıs tarihinde ...
Türkkan’dan darbe tartışmalarına yanıt: Dolar darbesi var
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, darbe tartışmalarına ilgili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri